Mock Draft: Mattis Holt spår 1. runde i NFL-draften

NFL-sesongen 2016 er over, og det betyr at draft-sesongen offisielt er i gang! Og med draft-sesongen kommer mock draft-sesongen.

Hvem går først? Hvem vil trade seg oppover på draft-brettet? Hvilke spillere sklir ut av 1. runde? Spørsmål som dette kommer til å bli stilt tusen ganger i tiden frem til 27. april, og da er det på sin plass at vi prøver å besvare noen med en vaskeekte norsk «mock draft».

For å forklare kort hva en mock draft faktisk er, så er det en begrunnet og analysert simulering av draften. En spådom om hvor de mange college-spillerne ender opp. Dette er en mock draft av 1. runde av 2017-draften. Det skal sies at denne «mocken» vil være utdatert så fort lag finner seg spillere i free agency. Denne er basert på det lagene trenger akkurat nå.

Mock-draften er skrevet av Mattis Holt, draft-skribent for amerikanske ProFootballSpot.com og mannen bak den norske Twitter-kontoen @nfldraften.

1) Cleveland Browns: DE Myles Garrett, Texas A&M

Cleveland Browns tapte 14 strake kamper i 2016, før de endelig fikk en seier i julegave fra San Diego Chargers. Men det ble med den ene seieren, og det betyr plassering øverst på draft-brettet i april. Hue Jackson går inn i sitt andre år som Cleveland-trener, og det er forventet en kraftig forbedring fra 2016-sesongen. Det er vanskelig å finne én spiller som kan rette opp situasjonen i Cleveland, men om den spilleren finnes er det Myles Garrett fra Texas A&M. 21-åringen er en fysisk klone av 2014s førstevalg Jadeveon Clowney, uten skadeproblemene og spørsmålene om «work ethic». Det vil være et stort sjokk om ikke Hue Jackson og Sashi Brown ringer pass rusheren 27. april.

2) San Fransisco 49ers: QB DeShone Kizer, Notre Dame

Laget som trenger hjelp overalt på banen. Med en offensiv hjerne hentet inn som hovedtrener (Kyle Shanahan) er det kanskje naturlig at 49ers henter en offensiv spiller her. Det kommer selvsagt an på om Shanahan får tak i noen i free agency, men ellers er det ganske bombesikkert at den nyansatte treneren skaffer seg et leketøy med blanke ark. DeShone Kizer er ikke det blankeste arket i draften, men han er den som har alle verktøyene som trengs for å lykkes i NFL. Armen, beina, hjernen. Han sliter dog med en gang han får press på seg, noe som han virkelig må jobbe med. Likevel det beste QB-prospektet i draften.

3) Chicago Bears: DE/DT Jonathan Allen, Alabama

Jon Allen er et mesterverk av en spiller. En tettpakka ramme med muskler, med et fraspark som gir offensive linjemenn mareritt om natten. Allen kan bekle flere posisjoner i både 3-4- og 4-3-forsvar, og er perfekt for et Bears-lag som er strippet for talent på front-7. Selv om han fint kan spille defensive tackle, er det nok defensive end i en 3-4 som passer best for pass rusheren. Han kan vinne både innvendig og utvendig, og er flink til å rive seg løs fra blokker. Perfekt brikke for Bears-forsvaret.

4) Jacksonville Jaguars: FS Malik Hooker, Ohio State

Malik Hooker har størrelsen, og ikke minst; han har hjernen. Han er ikke voldsomt rask, men det er det som gjør han til den fantastiske spilleren han er. Hooker må gjøre opp for farten med å lese spillet tidlig, og han har fantastiske instinkter som sender han i riktig retning hver eneste gang. Hooker kan gå inn i Jaguars-secondaryen, og være den ledende faktoren. Han er derimot ikke like stødig på å forsvare seg mot run, og hadde skuffende mange missed tackles i college.

5) Tennessee Titans (fra LA Rams): WR Mike Williams, Clemson

Titans ble bare bedre og bedre gjennom 2016-sesongen, og var veldig nære å stjele den playoff-plassen fra Houston Texans. Los Angeles Rams har vært så snille å gitt bort sitt 1. runde-valg, og Titans er i en veldig god posisjon som nummer fem. De trenger ikke jage behov. Det skal dog sies at den beste spilleren tilgjengelig tilfeldigvis dekker et av Tennessee Titans’ største behov. Mike Williams har vært en enorm playmaker for Clemson de siste årene, og toppet det hele med en vanvittig National Championship-kamp. Marcus Mariota får en receiver han kan stole på hver eneste snap.

6) New York Jets: RB Leonard Fournette, LSU

Matt Forte er ikke noen langsiktig plan på runningback, og selv om Bilal Powell har gjort sakene sine greit, så er han ikke i nærheten av å være en Leonard Fournette. LSU-backen har pløyd over spillere i tre år, og til tross for at han har mistet en del kamper med skade har Fournette samlet opp nesten 4.000 yards. Han spiller med flere gir, og overrasker mange med toppfarten sin. Kombiner den kroppen med et bra blikk og sjuk kroppskontroll, og du har en spiller som kan dominere i NFL i mange år fremover.

7) Los Angeles Chargers: LB Reuben Foster, Alabama

Hvem blir den første spilleren draftet av Los Angeles Chargers (fortsatt merkelig å skrive)? LA Rams «made a splash» med Jared Goff i fjor, vil Chargers gjøre det samme? Angrepet virker å være nokså hugget i stein, hvert fall med en returnerende Keenan Allen. Forsvaret har fått mange gode brikker på plass, men en dominerende linebacker kan hjelpe voldsomt. Reuben Foster er en spiller som sjelden bommer på taklinger, i tillegg til at han er strålende i pass coverage. Han er nøyaktig den typen spiller mange lag leter etter akkurat nå.

8) Carolina Panthers: CB Marshon Lattimore, Ohio State

Om Carolina havner i en posisjon hvor de kan plukke den beste cornerbacken i draften så tviler jeg på at de sier pass. Tapet av Josh Norman betydde nok mer enn de forventet, og det var helt tydelig at de manglet en leder bakerst i forsvaret. Lattimore har perfekt størrelse, med lange armer. En skikkelig atlet som kan hamle opp med de fleste receiverene i NFL.

9) Cincinnati Bengals: DE Derek Barnett, Tennessee

Det Bengals har manglet i år er å presse quarterbacken fra sidene. Geno Atkins har gjort jobben sin i midten, men det er sjelden Bengals har slått noen på utsiden. Michael Johnson var ingen suksess på høyre siden av linja, og jeg forventer at 30-åringen blir erstattet. Barnett er en pass rusher med raske og sterke hender. Kjemper seg fri med håndbevegelser, og har mange «moves» i registeret.

10) Buffalo Bills: WR Corey Davis, Western Michigan

Med så mange receivere på utgående kontrakt er Buffalo nødt til å gjøre noe. Å ta Davis som nummer 10 er absolutt ikke noe dumt valg, spesielt ikke med Mike Williams ute av bildet allerede. Buffalo har store Sammy Watkins på ene siden, og en allsidig Corey Davis på den andre siden vil alene gjøre dette angrepet mye farligere. Davis kan være en trussel dypt, i tillegg til at han er livsfarlig med ballen i åpne rom. Et svært farlig våpen, som kan operere fra både slot-posisjon og utvendig.

11) New Orleans Saints: SS Jamal Adams, LSU

Saints var det laget som bommet på flest taklinger i NFL i fjor. Jamal Adams er en sterk safety i ordets rette forstand. Solid kroppsbygning, og kvikk i reaksjonene. Elsker å takle folk, og brenner etter å jakte runningbacks. En leder både på og utenfor banen. Kan være akkurat det Saints trenger for å sette dette forsvaret på plass.

12) Cleveland Browns (fra Eagles): QB Mitch Trubisky, North Carolina

Dette valget kunne vært Carson Wentz, men Browns valgte som kjent å trade bort sitt 2. valg til Philadelphia i fjor. Med Myles Garrett allerede på plass kan Browns gjøre storeslem her. Det et én spiller som sammenlignes med Carson Wentz i år, og det er Mitch Trubisky. Til tross for at quarterback-stallen i Browns er ganske bred, så er jeg sikker på at Hue Jackson har lyst på et blankt ark på posisjonen. Trubisky er en spiller han har muligheten til å forme som han vil. Den tidligere North Carolina-quarterbacken har armstyrken, og er veldig god til å komme seg ut av trøbbel. Det er en egenskap som kan gjøre godt i Cleveland…

13) Arizona Cardinals: DE Solomon Thomas, Stanford

Cardinals var en gedigen skuffelse i 2016, til tross for at running back David Johnson fortsetter å imponere. De har en stor jobb å gjøre frem mot neste sesong, og det 13. valget i draften blir viktig. I dette scenarioet har de muligheten til å skaffe seg en dominant spiller på D-linja. Hypen rundt Thomas er litt voldsom for øyeblikket, men han har absolutt mye å sikle over. Han er litt av en doning, og en spiller quarterbacken alltid må holde øyet med. Problemet med Thomas er at han sliter med å komme seg rundt på kanten, og vil slite som defensive end i en 4-3-formasjon. Som 3-4-defensive end (Cardinals) får han derimot utnyttet sine beste egenskaper, nemlig å dundre forbi på innsiden.

14) Indianapolis Colts: TE OJ Howard, Alabama

Det 14. og 15. valget i draften er ennå ikke avgjort, og skal bestemmes ved myntkast. Jeg har satt Colts øverst, og her kan de skaffe Andrew Luck det han mangler: Et svært leketøy. OJ Howard fikk ikke en enorm arbeidsmengde for Alabama, men når han fikk sjansen var han enestående. Han har sterke hender, og en overraskende toppfart. En spiller som kan bli Lucks Jimmy Graham.

15) Philadelphia Eagles (fra Vikings): RB Dalvin Cook, Florida State

Eagles gjorde virkelig det rette valget da de tradet opp for Carson Wentz i fjor, for da de tradet vekk Sam Bradford fikk de tilbake det 1. valget de måtte gi opp. Nå står de som nummer 15, med muligheten til å drafte det mange mener den beste runningbacken i år. Cook har herjet for FSU i mange år, med sin kombinasjon av størrelse og fart. Han kan ta over som RB1 for Eagles med en gang.

16) Baltimore Ravens: OLB Takkarist McKinley, UCLA

Baltimore er i en posisjon hvor de virkelig trenger en pass rusher, men de beste har allerede blitt plukket av draft-brettet. Strekker de seg for å finne en? Jeg tror det. Suggs og Dumervil er henholdsvis 34 og 33 år gamle, og en ny ung edge rusher er sårt trengt. Da sier de nok ja takk til Takk Mckinley (ja, jeg måtte bruke det ordspillet). Takk jobber hardt for å lykkes, og er alltid i nærheten av å komme til quarterbacken. Tar aldri pauser på banen. Spretter av blokker med sine lange armer, og har farten til å fullføre.

17) Washington Redskins: DT Malik McDowell, Michigan State

McDowell er en spiller som har mye å jobbe med, men de fysiske forutsetningene er fantastiske. Høy og kvikk, men har slitt med å være en konstant trussel på innsiden. Kan virkelig skinne i Redskins sin 3-4-formasjon. Det er visstnok spørsmålstegn ved arbeidsmoralen til McDowell, men slik må man alltid ta med en klype salt. Det ble sagt om Jadeveon Clowney i 2014 også, og han har vist strålende mentalitet ved å kjempe seg tilbake fra to alvorlige skader.

18) Tennessee Titans: CB Marlon Humphrey, Alabama

Hvis deres første valg var luksusvalget, er dette hva de virkelig trenger. Cornerback har på ingen måte vært noen dominant posisjon for Tennessee, men Marlon Humphrey er en spiller som kan komme inn og være nettopp det: Dominant. Han har høyden, farten, og han er fryktelig atletisk. Det som derimot er problemet med Humphrey er at han ofte mister kontroll når han må følge på dype ruter. Det kan ofte betale seg i 6 poeng imot.

19) Tampa Bay Buccaneers: SS Jabrill Peppers, Michigan

Peppers spilte over alt på banen for Michigan, og med Tampa Bays utgående kontrakter på safety og linebacker er Peppers en spiller som kan komme inn og overlappe der det trengs. Buccs har heller ingen skikkelig kick-returnere, og der kan Peppers virkelig hjelpe til.

20) Denver Broncos: OT Ryan Ramzcyk, Wisconsin

Det er lenge siden Broncos sist kunne velge så tidlig, og dermed ha muligheten til å velge den beste spilleren fra en posisjon. Nå kan de gjøre det, og da er de overlykkelige over at Ryan Ramzcyk fortsatt er her. Den tidligere Wisconsin-spilleren seiler opp som den soleklare eneren blant O-linjemenn, og er like god i pass pro som run-blokking.

21) Detroit Lions: DE Taco Charlton, Michigan

Altså, han heter Taco, klart han skal inn i min mock draft! Neida, Taco Charlton er faktisk en strålende fotballspiller. Han har en overlegen størrelse, samtidig som han er en atletisk pass rusher. Dessverre veldig ujevn i college, men gi han en skikkelig NFL-trener, så skal du se at Charlton vil herje jevnlig.

22) Miami Dolphins: LB Jarrad Davis, Florida

Sammenlignes med Shaq Thompson (Panthers), og da er jeg solgt. En linebacker med trøkk. I tillegg er han fleksibel, og kan angripe på mange forskjellige måter. Det beste av alt er at Davis er helt plettfri utenfor banen. Tegnes som en glansbilde av alle tidligere trenerene hans. Miami har virkelig null talent på linebacker, og Davis kommer til å starte med en gang hvis han havner der.

23) New York Giants: RB Christian McCaffrey, Stanford

Giants er et lag som virkelig så ut til å få til noe sist sesong, før de ble smadret av Green Bay Packers i playoff. Det er vanskelig å si akkurat hva som mangler for dem, men de har fortsatt til gode å finne en dominerende running back. McCaffrey viste hva som bodde i han i 2015, og han ble uten tvil snytt for Heisman-trofeet den sesongen. 2016 var ikke like fantastisk, selv om han skaffet seg 1.639 rushing yards. Han har grei størrelse, har farten til å bryte løs fra hvor som helst, og er også en trussel som receiver.

24) Oakland Raiders: CB Teez Tabor, Florida

Alt falt sammen med skaden til Derek Carr, men før det så de ut som en Super Bowl-utfordrer. Det betyr at det ikke er mye som mangler på dette laget, og Tabor er en spiller de har råd til å ta her. Han er en aggressiv playmaker, som er litt for glad i interceptions. Det gir ofte receiveren overtaket. Bommer på veldig mange taklinger, og har ikke styrken til å stoppe en fysisk running back.

25) Houston Texans: OT Cam Robinson, Alabama

Usikkerheten rundt Derek Newton gjør nok at Houston investerer et høyt draft-valg på O-linja. Cam Robinson er blandt de beste her, og kan absolutt starte på right tackle fra dag en. Man kan si mye om Brock Osweiler, men beskyttelsen hans var heller ikke optimal. Robinson vil hjelpe med det.

26) Seattle Seahawks: OT Garett Bolles, Utah

Måten Seattle falt fra hverandre etter at Earl Thomas ble skadet var sjokkerende, og betyr kanskje at de trenger en solid backup på den posisjonen. Å gjøre det i 1. runde blir derimot for dumt, og det Seattle virkelig trenger er en oppgradering på O-linja. Left og right tackle-posisjonene er en katastrofe, og hvem som helst vil hjelpe. Bolles er nok kanskje ikke et 1. runde-valg på papiret, men Seattle har ikke råd til å vente. De må ta den beste tilgjengelige.

27) Kansas City Chiefs: DT Caleb Brantley, Florida

Kansas City er virkelig i nærheten av noe, og det føles som om da bare er en nøkkelspiller unna å kunne gå hele veien. Jeg vet ikke hva planen er for Dontari Poe, men han spilte ikke veldig bra denne sesongen. Brantley kan komme inn og gi Poe en sårt trengt konkurranse for plassen.

28) Dallas Cowboys: DE Carl Lawson, Auburn

Det er på tide å ta en spiller som faktisk kan spille for laget deres. Lawson kan det, til tross for at han har slitt med litt skader. Auburn-spilleren er sterk og teknisk god, men har ikke alle de atletiske forutsetningene for å slå NFL-tackles.

29) Green Bay Packers: CB Sidney Jones, Washington

Det er ingen tvil om hvor Packers trenger hjelp, og det er cornerback. Med Sidney Jones treffer de jackpot. Han er smart, og gjør sjelden taktiske feil i secondaryen. Vil falle på grunn av at han er tynn. Sammenlignes med Marcus Peters, men jeg mener Jones er en bedre cornerback.

30) Pittsburgh Steelers: TE David Njoku, Miami (FL)

Det er lenge siden det har blitt tatt to tight ends i den første runden av en NFL-draft, men det er en posisjon som bare blir viktigere og viktigere. Steelers tok sjansen på Ladarius Green, men i det tempoet han skaffer seg hjernerystelser tror jeg han er ferdig med fotball. Da er det bare å ønske velkommen til David Njoku, en strålende atlet fra talent-fabrikken Miami (vel, det pleide hvert fall være det). Får sjeldent mye separasjon til å være tight end, og topper det med å fange ballen langt utenfor vanlig radius. Ikke den beste blokkeren i klassen, men Steelers har Jesse James til det.

31) Atlanta Falcons: WR John Ross, Washington

Hvordan gjøre opp for det hjerteskjærende tapet? Drafte et sexy nytt våpen til Matt Ryan. John Ross gjorde mye for Washington, og var en av de viktigste spillerne i deres suksesshistorie i 2016. Han er mer polert enn Taylor Gabriel, og en større trussel enn Mohammed Sanu. Han har sexy fotarbeid, og et ekstra gir som setter forsvarere helt ut av spill.

32) New England Patriots: LB Tim Williams, Alabama

Ved siden av Hightower er det lite å skryte av for Patriots. Tim Williams kommer rett ut av Alabamas ekstremt talentfulle forsvar. Kan være årets Vic Beasley, en strålende spiller å ha til å rushe quarterbacken. Ikke komplett, men det hjelper å komme ut fra Alabama. Det er dog en slik spiller Patriots mangler etter at Chandler Jones og Jamie Collins ble sendt på dør.

Det var alle 32! Så spørs det om jeg treffer på noe mer enn 10 prosent, hvert fall med tanke på at lagene skal gjennom en free agency-periode først, men jeg håper det var interessant lesing. Du kan følge meg og mine draft-tanker på Twitter under @matrixholt og @nfldraften.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x