NM-sluttspill: Hva er scenarioene?

Det er kun tre kamper igjen av årets grunnspill i Eliteserien, og mye er satt. Allikevel har en av de gjenstående kampene betydning for hvordan sluttspillskabalen vil kunne gå opp. Hvilken, hvorfor, og hvordan? Det finner du ut her!

Tabell og gjenstående kamper

Foto: Cecilie Hagen

La oss ta en rask kikk på tabellen slik den står akkurat nå:

  1. Oslo Vikings (5-0, 168 poeng for, 34 poeng mot)
  2. Åsane Seahawks (4-1, 101 poeng for, 97 poeng mot)
  3. Eidsvoll 1814s (2-2, 78 poeng for, 82 poeng mot)
  4. Lura Bulls (1-4, 98 poeng for, 150 poeng mot)
  5. Vålerenga Trolls (0-5, 83 poeng for, 165 poeng mot)

De gjenstående kampene er som følger:

  • 17.juni: Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls
  • 18.juni: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
  • 25.juni: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings

I år er det kun lagene i Eliteserien som kan gå til NM-sluttspillet, i motsetning til i fjor hvor også 1.divisjon var en del av bildet. Det er de fire beste som går til sluttspill, og det er allerede klart at Vålerenga Trolls ikke oppnår en sluttspills-plass. De er 0-5, og kan maksimalt gå 1-5 om de slår Åsane Seahawks i Bergen kommende helg. På grunn av innbyrdes oppgjør mot Lura Bulls kan de ikke passere sistnevnte på tabellen selv om Bulls skulle ende opp med 1 seier og 5 tap slik som Vålerenga Trolls altså maks kan oppnå med seier i Bergen på lørdag som kommer.

 

Oslo Vikings er seriemestere!

Lorenzo Proctor og Oslo Vikings har løpt fra alle. Foto: Henning Ringlund

La oss ta det først som sist: Oslo Vikings er nå seriemestere! Jepp; det er korrekt – ingen kan ta dem igjen. De kan potensielt ende 5-1, men selv om Åsane Seahawks også skulle ende 5-1, så har de to lagene kun en kamp mot hverandre – og den vant Oslo Vikings med klar margin. Første «tie breaker» når to lag har likt antall seriepoeng (man får 2 poeng pr. seier), er innbyrdes oppgjør. Dermed: Gratulerer til Oslo Vikings med seriemesterskapet!

 

Åsane med beste Hordaland-sesong gjennom tidene!

Christian Detjen kan ta på seg mye av skylda i positiv forstand! Foto: Cecilie Hagen

Vi kan samtidig gratulere Åsane Seahawks med tidenes beste sesong av et lag fra Bergen og Hordaland! De kan i verste fall ende 4-2. Om Eidsvoll vinner gjenstående kamper og ender 4-2, så er det igjen en slik situasjon hvor innbyrdes oppgjør avgjør – og hvor lagenes eneste kamp mot hverandre allerede er passert. Den vant Åsane Seahawks, og de ender opp som nr. 2 hvordan man enn snur og vender på det. Såvidt vi har fått med oss har lag fra Bergen (hei, Storm!) vært tredje best i landet ved et par anledninger eller så, men aldri så bra som nr. 2. Det har altså Åsane Seahawks prestert i lagets første sesong i toppdivisjonen, og det er bare å bøye seg i støvet for den prestasjonen!

 

Kampen om tredjeplassen pågår fortsatt!

Det står mellom disse lagene. Foto: Kristoffer Andreassen

Dermed gjenstår ett spørsmål: Hvem ender opp som nr. 3, og hvem ender dermed opp som nr. 4? Det er faktisk den eneste spenningen som gjenstår når det gjelder hvordan semifinalen i NM blir seende ut. Det er nemlig slik at nr. 1 i grunnspillet (Oslo Vikings) spiller mot nr. 4, mens nr. 2 (Åsane Seahawks) spiller mot nr. 3. Nummer 1 og nummer 2 har hjemmekamp.

Eidsvoll 1814s har to kamper igjen. Den første av dem, kommende søndag, kan avgjøre det hele om den går i 1814s sin favør. Hvis Eidsvoll vinner den er de 3-2 med en kamp igjen å spille. Om de taper eller vinner den siste (25.juni mot Oslo Vikings) blir da irrelevant: Om de vinner mot Bulls og taper mot Vikings vil de være 3-3 og bedre enn Bulls som da er 1-5. Om de vinner mot Bulls og vinner over Vikings vil de være 4-2, men fortsatt på tredjeplass på tabellen uansett hva som skjer i kampen mellom Åsane Seahawks og Vålerenga Trolls.

Om Eidsvoll taper for Lura Bulls 18.juni, så er Bulls 2-4 og 1814s 2-3 før kampen mot Oslo Vikings. Da må Eidsvoll vinne den 25.juni for å karre seg til 3-3 og tredjeplass på tabellen. Taper de for Oslo Vikings i grunnspillets siste kamp -etter å ha tapt for Lura Bulls uka før- så vil både Eidsvoll 1814s og Lura Bulls være 2-4. Da vinner Bulls tie breakeren gjennom å ha vunnet innbyrdes oppgjør mellom de to.

 

Så, der har du det. Semifinalene kan bli Vikings vs. Bulls eller Vikings vs. 1814s, og Seahawks vs. 1814s eller Seahawks vs. Bulls. Uansett gjenstår følgende faktum: Den ene semifinalen går i Oslo, den andre går i Bergen. Og finalen, den går på Bislett stadion i Oslo uansett hva som skjer i de kommende ukenes kamper!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x