Norges Topp 10-ranking etter runde 10!

Siste serierunde i 2021 er unnagjort, og vi leverer årets siste rangering av Norges 10 beste lag på seniornivå! Ikke overraskende blir det justering også denne uka!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Det skulle vært to kamper, det ble spilt én. Vålerenga Trolls trakk nok en gang laget fra kamp, denne gang borte mot Eidsvoll 1814s. Et spørsmål for oss var om slike situasjoner skal ta lag ut av rankingen; vi har endt opp med å ikke gjøre det slik denne gang. Det er godt mulig vi hadde vurdert akkurat det annerledes hvis det faktisk var mer enn 10 førstelag i seriespill, så det er ikke sikkert vi håndterer det likt seinere år. Forutsatt at det faktisk er mer enn 10 lag i seriespill da…

Den kampen som faktisk ble spilt var den såkalte seriefinalen, hvor Oslo Vikings tok en klar seier etter en innledningsvis jevn kamp. Med en etter norske forhold bred stall med kvaliteter i mange ledd og en trenerstab som tydeligvis har jobbet målrettet og forberedt laget særs godt viste de regjerende Norgesmesterne hvor skapet skal stå ennå et år. Hjemmelaget Kristiansand Gladiators haltet seg bokstavelig talt igjennom kampen, og selv med gode prestasjoner fra enkeltspillere i flere lagdeler der også så holdt det ikke denne gang. Resultatet påvirker åpenbart rankingen; et spørsmål var om det var et så interessant resultat at det påvirket mer enn én plass i toppen av rankingen. Det har vi vurdert, og resultatet finner du nedenfor.

1.divisjon: Rundens jevneste kamp fant sted på Eidsvoll, men uten 1814s i førersetet. Det var det derimot Lillestrøm Starfighters som viste seg å være når de slo Nidaros Domers i en kamp mellom to rimelig jevne lag – 9 poengs forskjell på måltavla vitner om det. 30-21 til Starfighters, som i grunnen bare bekreftet plasseringen de inntok på rankingen forrige uke. Det samme gjaldt i grunn et Nidaros som ikke gjorde seg bort, men heller ikke fikk resultatet som gjorde at de kunne klatre ytterligere på rankingen. Det får man spare til 2022!

2.divisjon: Intet nytt at melde; ferdigspilt og vi så ikke noe i 1.divisjon denne runden som påvirker noen av 2.divisjons-lagenes plasseringer på rankingen.

Her er rankingen etter tiende runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Tok store steg og fikk ikke bare poeng på tavla for første gang i år, men hele 20 av dem i sin siste kamp for året. Taper forholdsvis klart allikevel, og siste mulighet til å snu på flisa forsvinner når man velger å ikke møte opp til siste seriekamp Halloween-helgen. Forblir dermed på sisteplass på rankingen.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Startet sesongen sterkt resultatmessig og fikk sving på sakene sportslig også etter en ukes tid. På oppløpet ebbet det imidlertid ut, og en halv kamp mot Olavs Menn etterfulgt av et klart tap mot Lillestrøm Starfighters sender laget flyvende nedover på rankingen her mot slutten av året.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Startet sesongen svakt men har gradvis kommet seg. Det ble tap også i siste seriekamp borte mot #7 Lillestrøm Starfighters, men Domers leverte en habil forestilling som heller ikke stiller spørsmål til om de rykker ned på #9.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #7)

Det var dette med å toppe formen mot slutten av sesongen da; det ser ut som om Starfighters fikk til akkurat det i motsetning til divisjonsrival Raiders, og i sesongens siste runde ble det en seier til for et Lillestrøm som har fått fart etterhvert som sesongen har blitt eldre. Starfighters trygget ranking-plasseringen de forsynte seg med forrige uke, men gjorde samtidig ikke noe som gjorde at vi tenker de skal opp på #6. Utviklingen har imidlertid vært såpass at det kunne vært interessant å se et faktisk oppgjør på banen mellom Lillestrøm og #6 Åsane Seahawks.

#6 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #6)

Med unntak av Olavs Menn så vi ikke noe lag i 1.divisjon som gjorde bedre prestasjoner totalt sett enn dette 2.divisjonslaget. Så er spørsmålet om Åsane blir å finne i noe som er benevnt som 2.divisjon i 2022, eller om de dukker opp i 1.divisjon. Det sistnevnte er ihvertfall sportslig relevant nivå.

#5 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #5)

Vålerenga Trolls VIF logo

Trakk seg også fra siste seriekamp, og i et mer normalår med flere lag i seriespill hadde vi muligens både tatt Trolls og Bulls (som trakk seg fra sin siste seriekamp for året for noen uker siden) helt ut av rankingen. Sånn blir det ikke i år, og Trolls blir primært bedømt på nivået sist de var på banen. En god del bra spillere, tynn stall, tøff motstand som sikkert ga en viss slitasje; forhåpentligvis blir 2022 bedre for Norges eldste klubb.

#4 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #4)

Avsluttet sesongen med en halvish kamp i Trondheim hvor det var jevnt noen drives før man fikk en kjip skadesituasjon som utsatte videre spill i over en time, og deretter var Olavs Menn klart best igjen; det er utvilsomt at Sarpingene har prestert godt i år og vi gleder oss til å se hvor veien går videre i 2022!

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Fikk ikke muligheten til en siste seriekamp i helgen som var, og blir liggende i bero her på rankingen. Det er ikke sikkert det hadde blitt slik hvis taperen av seriefinalen tapte med 40+ poeng, men slik ble det jo ikke. Eidsvoll 1814s er helt klart nærmere de to i toppen enn røkla lenger ned på rankingen, og det blir spennende å se om Eidsvoll får ladet om i løpet av vinteren for å kunne utfordre Vikings når det i 2022 igjen skal spilles om et faktisk Norgesmesterskap!

#2 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #1)

Vi sa det før runden: Tap gir fall, seier gir topp. Det ble et ganske klart tap, attpåtil på hjemmebane og med flere uker siden sist kamp. Nok tid til forberedelser og restitusjon skulle man tro, men noen ganger er ikke det nok til å lege alle skader, og noen ganger møter man jaggu lag som også selv er i stand til å forberede seg godt. Det var tilfelle denne gang, og selv om Gladiators er et solid lag så gjenstår det et stykke arbeid for å kunne skyve Oslo Vikings fra tronen.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #2)

Norges beste lag. Det er i grunnen ikke så mye mer å si; Vikings viste kvalitet i alle lagdeler, på sidelinja, med innhenta spillere, lokalt talent og som helhet. Offensiv linje gjorde en briljant innsats og ga unggutt-duoen Johnsen og Fjeldseth mulighet til å dominere sammen med flere andre. Forsvaret var ikke særlig snauere, og spesielt kontrollen de hadde på motstanders bevegelige QB var av høy, høy klasse. Vi gratulerer med å kunne se på denne 1.plassen (og å ha vunnet seriemesterskapet, naturligvis) i minst 6 måneder fremover!

Dette var årets siste Topp 10-rangering. Vi satser på nye rankinger neste år, med den første noe før seriestart 2022!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x