Norges Topp 10-ranking etter runde 4!

Helgen som var inneholdt fjerde serierunde 2021. Tre kamper ble spilt på seniornivå, henholdsvis én i Eliteserien, én i 1.divisjon og én i 2.divisjon. Hvordan har resultatene i de kampene påvirket rankingen av Norges 10 beste lag? Det finner du ut her!

Vi har hentet inn synspunkter fra forskjellige kanter når vi snekret sammen denne rundens rangering. Det interessante var at det spriket en del i synspunktene denne gang, både i topp og bunn. Denne topp 10-rankingen er bygget på innspillene vi fikk, men er ikke identisk med noen av dem.

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Som våre kjære pundits Jon og Morten spådde ble «bortekampsyndromet» gjeldende, og deres tippede seier til Kristiansand Gladiators slo til når hjemmelaget slo Eidsvoll 1814s 40-30. Det er mye poeng begge veier, så om man er defensiv koordinator på de to lagene er man neppe fornøyd med det utfallet. Eidsvoll har vel ingen egen special teams koordinator, men man er neppe fornøyd med å tillate en kickoff retur til TD heller. Det var ikke rett frem hvordan det forholdsvis jevne sluttresultatet ville påvirke rankingen, og ikke enighet blant alle som bidro. Hva utfallet ble kan du se nedenfor!

1.divisjon: Olavs Menn tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot Lillestrøm Starfighters, men sistnevnte dro fra Sarpsborg med et hederlig tap og progresjon: 28-12 til Olavs Menn og ikke fullt så smertelig tap som det 6-50 resultatet Lillestrøm traff på hjemme. Nå blir det spennende å se hvor jevne/ujevne Olavs Menn neste oppgjør blir, og selvsagt hvordan Starfighters etterhvert gjør det mot Domers og Raiders.

2.divisjon: Bulls viste med all tydelighet det vi har skrevet tidligere i høst; de er hjemme i 2.divisjon pr. nå. Åsane dro fordel av både litt flere kamper (1) i høst og noe mer erfaren oppstilling og var klart bedre enn Lura i Sandnes. Det vippet litt frem og tilbake i kortere perioder, men stort sett var det fullt mulig å se hva som var det beste laget. Så er spørsmålet hvordan disse lagene står seg mot lagene de ikke får møtt i år: 1.divisjon. Det er ingen tvil om at det er delte synspunkter på dette; for oss ble det rimelig tydelig i løpet av helgen at skillet mellom 1. og 2.divisjon ikke nødvendigvis er sportslig tilstede i alle tilfeller; rankingen denne gang reflekterer det.

Her er rankingen etter fjerde runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Ikke i nærheten av seier i første oppgjør. En del talent etc., men den manglende erfaringen og behovet for forbedringer den kommende tiden var særs tydelig når Lura tapte 0-37 i sin første hjemmekamp.

#9 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #8)

Viste klar forbedring fra første kamp, men allikevel ett hakk lavere på rankingen da det er 2.divisjonslag som har overbevist mer. Kan klatre igjen etterhvert som oktober skrider frem både avhengig av egne og andres resultater.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #7)

Nidaros Domers logo

Neste kamp er borte mot Olavs Menn; ikke akkurat en enkelt oppgave for å klatre hverken på tabellen eller i rankingen. Viste gode nok takter mot Tønsberg Raiders til å holde seg foran Lillestrøm Starfighters pr. nå.

#7 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #9)

Klar seier sist etter et forholdsvis knepent tap mot Gladiators sitt 2.lag før det igjen. Har vist kvaliteter som neppe står tilbake for mange av lagene i 1.divisjon, og det er på tide at rankingen reflekterer det. Så er spørsmålet om man overbeviser ytterligere når Vikings 2 kommer på besøk i Bergen eller om det blir en aldri så liten boomerang av noe slag der.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Beholder denne plassen under tvil; det ble seier i Trondheim, men på ingen måte spesielt overbevisende. Nå er det Gamle Idretten og hjemmekamp mot solide Olavs Menn til helgen, og det er mange øyne som følger med både på utfall og poengforskjell i det oppgjøret!

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Jepp, jepp; sitter trygt og godt her med mindre noen av konkurrentene i 1.divisjon tar en sjokkerende seier. Det er mulig, men sannsynligheten er nok ikke ekstremt overbevisende slik det ser ut hittil. Første med sjans til å gjøre denne rankingen til skamme: Tønsberg Raiders 2.oktober. Ellers verdt å nevne at det i enkelte av innspillene til oss nå vurderes om #4-plassen også er verdt en diskusjon opp mot de beste i nivået under.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Om Olavs Menn virker trygt plassert på femteplassen, så virker ikke Vålerenga Trolls noe mindre trygt plassert på fjerdeplassen. Det er i grunnen synd, for det sier også noe om hvor mye/lite man tror at Vålerenga kan ta en seier eller to i resterende oppgjør mot de andre lagene i Eliteserien. Med fullt mannskap og full klaff…; er det egentlig så umulig?

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Har tilsammen 1-1 og +5 i målforskjell mot Kristiansand Gladiators, men tar et steg tilbake på rankingen? Ja; det endte med -10 i siste kamp, og utviklingen var på mange vis ikke helt i rett retning sportslig. Så gjenstår det å se om man virkelig kan røske tak i rankingen når 1814s kommende søndag ønsker Oslo Vikings varmt velkommen til Bøn!

#2 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Så mer ut som det averterte laget på hjemmebane enn borte mot Eidsvoll. Fikk mer til å stemme, selv om det defensivt ble en god del poeng til motstanderlaget. Men kanskje er det et shootout-lag vi får se fremover uansett? Det slår oss som at det er noe Florida Gators-Spurrier-Leo Billgrensk over akkurat den delen… Det sitter sannsynligvis en god del spente Kristiansandere foran skjermen for å få med seg hvordan 1814s gjør det mot Vikings kommende helg, for nå får vi endelig testet styrkeforholdet mellom mer enn to lag i innbyrdes oppgjør også i dette Eliteserie-oppsettet.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Leute, wie geht’s? Med hjemkomne ELF-tropper på offensiv linje og linebacker og sågar en aldri så liten ELF-import på toppen av det hele så forbereder Oslo Vikings seg på å tviholde på denne posisjonen og sette utfordrerne på plass. Alle er naturligvis spente på hvordan laget utvikler seg utover sesongen og står seg mot 1814s og Gladiators, og en første svært angivende pekepinn får vi på søndag! Som sagt før; inntil noen beviser på banen at de er et bedre lag så forblir denne rankingposisjonen uendret.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x