Norges Topp 10-ranking etter runde 6!

Ny uke, ny ranking, flere endringer! Helgen som var ga justeringer og nye innspill, og det er liv både i toppen og et stykke nede på rankingen!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: For første gang på en god del år gikk Oslo Vikings på en smell når de tapte med 1 forsmedelig poeng. Like ille var det nok å samtidig miste spillere til utvisninger som dermed potensielt påvirker lagets styrke også kommende kamp. Kristiansand Gladiators tok skalpen de drømte om å ta, og sluttresultat 14-15 med seg på bussen hjem til Dyreparken hvor det visstnok (altså på bussen) var velfortjent god stemning. Kanskje ikke så rart. Også Gladiators fikk kjenne på bataljen, og skade på QB-posisjonen er sjelden noe som gir et positivt utslag selv om en endring der i en eller flere kamper kan gi noen interessante vinklinger i Kristiansand sitt angrep.

Også Eidsvoll og Vålerenga hadde kamp, og det endte ikke uventet med 1814s-seier på Frogner. 20-42 kunne fort vært mer i favør bortelaget basert på spillet vi så, men samtidig var det ikke helt tamt hos Trolls som produserte i angrepsspillet utover det mange nok hadde sett for seg i forkant. Nå manglet riktignok Michael Hall i Eidsvoll sitt forsvar, men vi kunne skimte Øyvind Rein og Joacim Eliassen med flere, så det var kurant motstand. Så hvorfor stengte ikke 1814s ned Vålerenga fullt og helt? Diskusjonen fortsetter i kommende ukes podkast, og det er vel mulig at Atle Haaland (RB, QB, DL, hva enn du trenger) sitt navn kommer opp når man snakker om Trolls da…

1.divisjon: Deja vu er et begrep Olavs Menn sannsynligvis synes er helt greit, ihvertfall når man vinner 50-6. Denne gangen var det Nidaros Domers som fikk smake pisken når de ble Sarpingenes siste offer på banen i år. Det spiller noe inn på rankingen, og det gjør også Tønsberg Raiders sin margin på bortebane i Lillestrøm når de slo hjemmelaget Starfighters. 8-14, og selv om Lillestrøm fikk stengt ned et ganske spenstig Tønsberg-angrep så scorte de jo ikke akkurat i bøtter og spann selv. Dermed tap, og vi noterer oss at Raiders på bortebane i år står for 16 scorede poeng, mot 72 på hjemmebane. I begge tilfeller fordelt på 2 kamper (altså tilsammen 4…), så likt antall poeng på begge hjemmekampene og begge bortekampene.

2.divisjon: Om det var én kamp i årets 2.divisjon som ble livestreamet, så var det utvilsomt den korrekte når Åsane Seahawks tok i mot Oslo Vikings sitt 2.lag med tidligere import-QB og nåværende hovedtrener Derek Mann bak spakene i angrep og forsåvidt ikke uten betydning i forsvar heller. Geriatrisk avdeling med U19-rekrutter hos Vikings fikk tidlig et fjell å klatre opp når Åsane tok en klar ledelse kjapt som fy, men fra 21-0 eller hva det stod på et tidspunkt i 1.periode til sluttresultat på 35-36 i favør bortelaget Vikings 2 så var det utrolig mye som skjedde. Seahawks fikk et par skader og en utvisning som tydelig fikk betydning, men slik er det jo for alle (noe Vikings fikk kjenne på dagen etterpå via sitt eget 1.lag) – man spiller med de som til enhver tid er tilgjengelige. Kampen (/livestreamen) ga de som bidrar til vår ranking en ekstra mulighet til å vurdere Sjøhaukene, og det spiller nok også inn på denne ukens rangering av Norges 10 beste lag!

Her er rankingen etter sjette runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Har en ekstra uke nå på å forberede seg til neste kamp, som er hjemme mot Oslo Vikings 2. Deretter følger en bortekamp i Bergen mot Åsane Seahawks. Begge to kampene blir tøffe for et lag som har til gode å score i årets seriespill, men muligheten for at så skjer i løpet av oktober – den er tilstede for et lag som gradvis har progresjon. Bare ikke nok til å bevege seg på denne rankingen pr. nå.

#9 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Ett steg ned på rankingen etter pryl i Sarpsborg. Allikevel ikke helt gitt med det steget; Domers tapte f.eks. med 1 poeng mot Tønsberg mens Lillestrøm tapte med 6. Når innspillene vi har fått gir dette utslaget skyldes det en kvalitativ vurdering av det man ser på banen, og da er Nidaros #9 nå. Allerede til helgen er det en glitrende mulighet til å vise alle at det er feil, for da er det nettopp Lillestrøm Starfighters som kommer på besøk på en meget flott kunstgressbane i Trondheim!

#8 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #9)

Tar ett steg på rankingen under tvil; flere av innspillene vi har fått indikerer at Lillestrøm Starfighters er på rett vei, selv om det ble tap mot Tønsberg sist. Nå har Starfighters mulighet til å forsvare plassen direkte mot Nidaros Domers, men det er altså en kamp som går i Trondheim mot et Domers-lag som vi mistenker at trives bedre på kunstgresset der enn selv det Starfighters kanskje gjør på regntunge gressbaner.

#7 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #7)

Gjorde seg ikke bort når Oslo Vikings 2 gjestet Bergen, om man ser vekk fra at det faktisk ble tap. Men rent sportslig viste Seahawks at de fint kunne gått inn i årets 1.divisjon. Åsane viste samtidig at de ikke hadde spasert over alle der heller; til det har laget litt for mange svakheter. Dermed en fortsatt 7.plass for Åsane Seahawks.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Tønsberg Raiders sitt porøse forsvar har vist seg å bare være porøst mot Olavs Menn. Dermed fikk det ikke dødelige konsekvenser at Lillestrøm Starfighters for det meste stengte ned angrepet til Raiders i sist kamp, og Tønsberg holder denne plasseringen når Åsane Seahawks samtidig ikke overbeviste nok om noe annet i sitt oppgjør mot Oslo Vikings 2.

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Deja vu!

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Trolls maktet ikke å benytte anledningen med hjemmekamp og et noe svekket Eidsvoll 1814s til å ta en etterlengtet seier, til det er forsvarsspillet ikke holdbart mot et mangefasettert lag som Eidsvoll. Eller noe lag de har møtt hittil, da. Det var positive tendenser i angrep, men vi er pr. nå mer spent på hvordan det hadde gått for Trolls mot Olavs Menn enn motstanderlagene i Eliteserien..

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Helt kurant seier mot Vålerenga Trolls sist, nå venter den utsatte kampen mot Oslo Vikings med det vi forventer er fullt mannskap. Samtidig er Vikings noe svekket etter sin siste kamp mot Kristiansand Gladiators og utvisninger der, så det blir utvilsomt spennende å se om det er 1814s eller Vikings som tar første stikk i rivaloppgjørene mellom dem i årets serie. Seier der vil naturligvis gi bevegelse i rankingen, og resultatene (inkludert score) i oppgjørene som gjenstår er særs sentrale når det til slutt avgjøres hvem som går ut av 2021 rangert som #1…

#2 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Det ble tap. For første gang siden 19krigen er Vikings i en utfordrer-posisjon, og det attpåtil i en situasjon hvor det kan bli tungt med enda en tøff kamp nå til helgen. Det er sikkert mye frustrasjon om både det ene og det andre etter de siste par ukene (utsatt kamp + tap); nå er det store spørsmålet om den frustrasjonen kan kanaliseres riktig nok til å sikre seiere i de gjenstående kampene.

#1 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #2)

Det satt langt inne, og på sett og vis minnet 15-14 seieren over Oslo Vikings oss om NM-finalen Gladiators vant for…ja…det som begynner å bli en god del år siden tilbake i 2014. Ikke nødvendigvis spillet på banen, men hvordan det hele avgjøres i sluttsekundene med påfølgende smørblide sørlendinger. Forskjellen her er naturligvis at intet er avgjort; det er ingen gullmedaljer som henger rundt halsen nå – det er et steg på veien. Et stort steg, men like fullt kun et steg. Rankingmessig nok til en førsteplass, og så er spørsmålet om de siste hinderne passeres godt nok til å holde den plasseringen. Siste seriekamp hjemme mot Oslo Vikings 7.november kan bli spennende i så måte, og så får sørlendingene selv si «vi må ta en kamp av gangen» og fokusere på et par andre kamper først.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x