Norges Topp 10-ranking etter runde 7!

Det har ikke vært så mange kamper siden forrige ranking, men nok til at det blir en aldri så liten bevegelse i rankingen også denne uken. Her har du siste utgave av rangeringen vi gjør over Norges 10 beste lag i amerikansk fotball!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Vi forventet en spennende batalje på Eidsvoll mellom hjemmelaget 1814s og gjestende Oslo Vikings. I realiteten var kampen ikke spesielt spennende, sett bort fra ihvertfall én dommeravgjørelse som vi kommer tilbake til i podkasten. Velspilt var det heller ikke i våre øyne, men resultatmessig var det av stor betydning at bortelaget tok seieren, og Eidsvoll 1814s måtte konstatere et 15-27 tap. Dette er med på å høyne muligheten for at siste seriekamp i årets sesong (Gladiators mot Vikings) nærmest blir å regne som en finale. Det skal riktignok spilles noen kamper før den tid, blant annet er det 1814s sin tur til å gjeste Vikings.

Vålerenga Trolls tok turen ned til Kristiansand Gladiators, og det gikk som det måtte gå selv mot et relativt skadeskutt hjemmelag. 42-0 til sørlendingene, og selv om spillet på banen til tider var noe jevnere enn resultatet skulle tilsi så var det aldri tvil om hvor oppgjøret skulle ende. Vi noterer oss at det ble noen skadesituasjoner som var rimelig ukule, og håper det går rette veien med alle involverte!

1.divisjon: Nidaros Domers tok sin første seier, og vi gratulerer! 41-40, med andre ord rimelig poengrikt når både Domers og Lillestrøm Starfighters fant på-knappen på angrepene sine men lot forsvarsspillet være litt mer avslappet. Vi har fått sett noe av kampen, og noterer oss at også i dette oppgjøret var det interessante dommeravgjørelser som vi sveiper innom i podkasten, uten at det legger noen demper på Nidaros sin seier her. Domers skaper bevegelse i rankingen igjen, og samtidig et svært artig utgangspunkt for returoppgjøret mellom de to lagene om noen uker!

2.divisjon: Hadde spillefri helg denne gang.

Her er rankingen etter syvende runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Siste hjemmekamp står for døren når Bulls tar i mot Oslo Vikings sitt andrelag. Kan Lura kommer på scoringstavla for første gang i år? Det er nest siste sjanse nå, før Bulls tar turen til Bergen og Åsane om et par uker.

#9 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #8)

Skifter plass på rankingen med Domers igjen etter at Nidaros tok seieren i oppgjøret mellom lagene i Trondheim. Samtidig: Det var altså bortekamp for Starfighters og kun ett poengs margin skilte ved kampslutt. Da kan det argumenteres for at Lillestrøm hører hjemme på en høyere plassering i en powerranking. Vi synes ikke det pr. nå, og så får man heller snu på det gjennom bedre spill og bedre resultat de kommende ukene.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #9)

Nidaros Domers logo

Tok sin første seier for året, og den var nok etterlengtet! Ikke kult at man slipper inn såpass mange poeng, men naturlig nok svært positivt å selv få gang på angrepet og ikke minst er det deilig med seiere i jevne oppgjør! Klatrer ett steg på rankingen, og så får vi se om det kan bli en plass man holder, eller om oppgjørene som gjenstår kan gi ytterligere bevegelser i den ene eller andre retningen.

#7 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #7)

Har noen friuker før siste oppgjør i serien, som er en hjemmekamp mot tabelljumbo Lura Bulls. Må finne seg i favorittstempel i den kampen mot et lag man selv slo med 37 poengs margin på bortebane.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Dette laget har gjort det spennende for seg selv mot flere motstandere i år, men det spørs om neste oppgjør -Olavs Menn borte- blir av det kaliberet. Det vil i tilfelle være en bombe av de store om Raiders tar den skalpen. Derimot vil det ikke være noen bombe om man tar en klar seier mot Lillestrøm Starfighters om et par uker, og så blir det interessant å se om Starfighters greier å kombinere et fungerende angrep med et fungerende forsvar på noe tidspunkt i år; uten det er neppe Tønsberg et lag de kan tukte.

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Hadde frihelg, og nå venter returoppgjøret mot laget som har gitt dem klart mest utfordring i forsvarsspillet i år; Tønsberg Raiders. Heldigvis for Olavs Menn ga ikke sistnevnte motstander dem særlige utfordringer i angrepsspillet, så da har man et rimelig heftig favorittstempel før siste hjemmekamp, som forøvrig er Sarpingenes nest siste seriekamp i år.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

To kamper gjenstår for et sterkt haltende Vålerenga som samtidig får en god del skryt for spillet på banen. Det er i tilfelle for det man ser i bruddstykker, for seiersmulighetene har vi ikke sett at er der. Nå gjenstår to oppgjør hvor motstanderne vil ha klare favorittstempel i forkant. Trolls har i grunnen produsert nok i angrep til at man kunne gjort noe overraskende også resultatmessig hvis man stod for langt færre turnovers samtidig som forsvarsspillet hevet seg betraktelig. Hvis.

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Vi så for oss at det kunne bli seier eller tap i oppgjøret mot Vikings – det var på forhånd ikke noen lett gjettelek. På banen underpresterte laget denne gang, og havnet i en skikkelig knipe for kommende kamps mulige resultat når LB Michael Hall ble utvist i sluttsekundene. 1814s har i grunnen nok gode spillere til å kunne vinne resterende kamper, men det vil sannsynligvis kreve en grundig evaluering med forbedring på flere posisjoner, også der hvor spillere muligens kan påstås å være mer erfarne enn trenerstab.

#2 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #2)

Slo tilbake etter tapet for Kristiansand, men det så ikke spesielt pent ut selv om resultattavla ble som man ønsket. Nå gjelder det å ikke overse Eidsvoll kommende uke fordi man slo dem relativt greit i uka som gikk samtidig som tankene nok raskt kan rettes mot serieavslutningen borte mot Kristiansand Gladiators 7.november.

#1 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #1)

Slepte seg på banen en uke etter en sterk seier mot Oslo Vikings som kostet en del. Selv for litt halv maskin var det imidlertid ingen tvil om at dette Gladiators-laget er langt sterkere enn Vålerenga Trolls, og når det ender med løpende klokke er det utvilsomt legitimt å kunne kalle kampen i helgen som gikk for en transportetappe. Det gjenstår en til av dem, hvor trenerstaben og ledende spillere naturligvis blir nødt til å overbevise hele gjengen om noe annet, og så venter muligheten til å bli kåret til Norges beste lag både på rankinger og tabeller tidlig i november. Eventuelt ikke, men det styrer man altså selv!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x