Norges Topp 10-ranking etter runde 9!

Det gjenstår kun én uke igjen av serien, men fortsatt med mulighet for bevegelser i rankingen. Det var det også nå etter nest siste serierunde, og ferskeste utgave av Norges Topp 10 innen amerikansk fotball finner du her!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Kun en kamp skulle vært spilt i Eliteserien siden forrige ranking, og den ble utrolig nok avlyst. Det har hersket en del teorier om bakenforliggende årsak, men det hersker ihvertfall ingen tvil om at rankingen var før sin tid når det gjaldt fjerdeplassen. Det gjenstår to kamper i Eliteserien, begge med mulighet til å røske opp i vår rangering av lagene og det blir spennende å se om hovedstadslagene makter det grepet – for det er de som må stå for seiere om så skal skje.

1.divisjon: Det ble intet sjokkresultat i Trondheim, og Olavs Menn sementerte sin plassering på både tabell og ranking med seier mot Domers. Tønsberg var imidlertid åsted for ranking-justering når Lillestrøm Starfighters tok en meget klar seier mot Raiders. 20-46 stod det til slutt, og hva det betyr for rankingen kan du se nedenfor. Nå venter vi i spenning på siste seriekamp hvor både Starfighters og Domers vil kunne påvirke det meste!

2.divisjon: Intet nytt at melde; ferdigspilt og den eneste plassen på rankingen som er i spill er den Åsane Seahawks innehar da den kan påvirkes av lagene i 1.divisjon om de presterer godt nok.

Her er rankingen etter niende runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Tok store steg og fikk ikke bare poeng på tavla for første gang i år, men hele 20 av dem i sin siste kamp for året. Taper forholdsvis klart allikevel, og siste mulighet til å snu på flisa forsvinner når man velger å ikke møte opp til siste seriekamp Halloween-helgen. Forblir dermed på sisteplass på rankingen.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #7)

Tønsberg Raiders Logo

Startet sesongen sterkt resultatmessig og fikk sving på sakene sportslig også etter en ukes tid. På oppløpet ebbet det imidlertid ut, og en halv kamp mot Olavs Menn etterfulgt av et klart tap mot Lillestrøm Starfighters sender laget flyvende nedover på rankingen her mot slutten av året.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Startet sesongen svakt men har gradvis kommet seg. Siste kamp mot Olavs Menn begynte derimot sterkt og sluttet litt kjipt både fordi sistnevnte lag dro i fra og fordi kampen (pga. en skadesituasjon) ble ganske amputert. Vi håper det går bra med den aktuelle spilleren og samtidig at Domers drar mannsterke ned til årets siste bortekamp mot Lillestrøm Starfighters: Nidaros er utvilsomt herre over egen ranking-skjebne når de potensielt kan avslutte det hele med seier.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #9)

Vi etterlyste innsats, resultater og kvaliteter for oppjustering og fikk svar på tiltale: Starfighters toppet formen fint til siste bortekamp og tok en klar seier mot et Tønsberg Raiders som virket svakere enn for noen uker siden. Det er naturligvis også delvis Starfighters sin fortjeneste at det så slik ut i helgen som gikk; nå må de gjøre det tilsvarende igjen mot et Nidaros Domers som ikke nødvendigvis passer Lillestrøm optimalt rent matchup-messig. Klarer de den utfordringen også?

#6 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #6)

Er ferdigspilt, så laget har ingen mulighet til selv å påvirke egen plassering på rankingen fremover. Sett vekk i fra Olavs Menn har vi fortsatt ikke sett noen 1.divisjonslag som holder Sjøhaukene sitt nivå, men vi følger med også siste serierunde!

#5 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #5)

Vålerenga Trolls VIF logo

Viste at de maks fortjener femteplassen pr. nå ved å ikke møte til hjemmekampen mot Eidsvoll 1814s, den første -og forhåpentligvis eneste- Eliteseriekampen i 2021 som har endt opp som avlyst. Vi noterer oss at laget ikke er trukket fra seriespill og går ut fra at Trolls da har ladet kanonene til et siste oppgjør mot Eidsvoll 1814s; Vålerenga kan naturligvis påvirke egen rangering ved å overraske med høy kvalitet i den kampen!

#4 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #4)

Avsluttet sesongen med en halvish kamp i Trondheim hvor det var jevnt noen drives før man fikk en kjip skadesituasjon som utsatte videre spill i over en time, og deretter var Olavs Menn klart best igjen; det er utvilsomt at Sarpingene har prestert godt i år og vi gleder oss til å se hvor veien går videre i 2022!

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Har en siste kamp som muliggjør bevegelse i rangering, men basert på tidligere oppgjør og hva man har vist er det egentlig kun å holde på 3.plassen som er en positiv mulighet: Skulle man tape mot Vålerenga Trolls i siste hinder vil det naturligvis kunne bety å stupe i feil ranking-retning.

#2 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #2)

Det blir ingen enkel affære i seriefinalen i Kristiansand, da Gjøran Thomassen, Leo Billgren & co. utvilsomt rister frem det som kan krype og gå av Gladiators-lisenser og playcalls for å sikre at det blir hjemmeseier. Vi regner med at Oslo Vikings stiller med full tropp og vel så det selv, og nå handler det om retten til å kalle seg Norges beste lag ut hele 2021 og et godt stykke inn i 2022. Det er bare å glede seg!

#1 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #1)

Fikk ikke oppvarmingskampen til seriefinalen ved å spille mot Vålerenga Trolls i Tønsberg, men fikk i det minste tjuvstartet på å fokusere på kommende helgs avgjørende oppgjør på hjemmebane. Dette er enkelt: Tap gir fall, seier gir topp. Kan Kristiansand Gladiators ende en sesong som Norges beste lag for første gang siden 2014? Det får vi se til helgen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x