Topp 10 RBs i NFL på vei inn i 2021-sesongen

Hvem er de beste running backene i NFL nå? Det evige spørsmålet om hvem som er best er avhengig av mange faktorer og viser ikke alltid igjen i statistikk ettersom man kan være utrolig god men spille på et lite bra lag. I denne rankingen gir vi deg topp 10 slik vi ser det nå.

Denne rankingen kommer ut i god tid før NFL Draft, og vi har av den grunn ikke med noen av de som blir rookies i 2021; vi vet ikke hvilke lag de lander hos og dermed hva situasjonen deres er. Derfor ser du ikke en spiller som for eksempel Najee Harris eller Javonte Williams på denne lista, selv om vi har stor tro på begge de to.

Noen andre som det ikke var plass til i topp 10 denne gang, var:

  • David Montgomery, Chicago Bears. Respektabel begynnelse på karrieren, og leverte virkelig varene etter skifte av playcaller hos Bears. Om han kan fortsette den trenden fra siste del av fjoråret vil han kunne levere sterkere i 2021 enn 2020. Om.
  • Gus Edwards, Baltimore Ravens. Når han bare får sjansen, så er det ingen tvil om at Edwards gir det man forventer pluss en del til. Solid størrelse, solid snitt pr. løp, er på lag med Lamar Jackson og J.K. Dobbins hvis han ikke blir hentet av noen andre i free agency. Det gir begrensede muligheter til å virkelig sette sitt stempel på NFL (en annen måte å se det på er at Lamar Jackson åpner opp plass for RBs, men vi går ikke dypere inn i det temaet her).
  • Leonard Fournette, Tampa Bay Buccaneers. Må dele spilletid med Ronald Jones II og potensielt flere av høyt kaliber. Dermed blir mulighetene begrenset for en spiller som fort kunne hatt en av tidenes karrierer om mulighetene var annerledes. Det er i grunnen mange spillere som havner i et slikt «what if»-scenario. Oh well.
  • Josh Jacobs, Las Vegas Raiders. Solide fysiske forutsetninger, og er et bra produkt av Alabama-fabrikken. To 1.000-yards sesonger på rappen som start på NFL-karrieren, men vi er usikre på om det egentlig holder til topp 10.
  • Hva med… Austin Ekeler, D’Andre Swift, Antonio Gibson, Miles Sanders, Cam Akers, Joe Mixon, Chris Carson, Melvin Gordon III, Clyde Edwards-Helaire og…? Fyll inn ditt favoritt-manglende-navn-her. Eller fyll det inn i kommentarfeltet, så kan du komme tilbake mot slutten av desember og si «hva var det jeg sa!» 😉

Utgangspunktet vårt her er mer kvalitetene som running back, både i løpespillet, som pasningsmottaker, i pasningsbeskyttelse, i kombinasjon med forventet produksjon. Det er typisk totalt antall yards -særlig på løp- som er standarden når vi definerer produksjon, selv om tilsvarende leveranse på mottak åpenbart er relevant. Antall TDs hører mer hjemme i vurderingen for en fantasy football-ranking, og er ikke spesielt «top of mind» for vår del når det vurderes. Nok snakk, her er lista slik den står i midten av april 2021:

10

James Robinson, Jacksonville Jaguars. Førsteårsspiller i fjor som var udraftet inn i NFL. Leverte en bra sesong om man ser på hans innsats, og «sky’s the limit» når Jacksonville Jaguars også leverer mer som lag. Og det må de vel nødvendigvis makte, eller?

9

Alvin Kamara, New Orleans Saints. Velkommen til livet uten Drew Brees, Alvin. Det kan fort bli både mer å gjøre og mindre åpninger til å gjøre det på – kampene med Hill på QB i fjor ga ikke entydige svar. Kamara er så talentfull at hverken det eller arbeidsdeling med Latavius Murray tar ham ut av vår topp 10. Spesielt hva han bringer som mottaker gjør ham til en allsidig spiller som blir viktig for Saints sans Brees. Så er det å holde kontroll på småskadene, da.

8

Christian McCaffrey, Carolina Panthers. McCaffrey toppet nok manges ranking av RBs på vei inn i 2020-sesongen, men det gikk trått både for han og Panthers. For hans del var det skader som gjorde utslaget. Spørsmålet er om det er den enorme arbeidsmengden han hadde på college i kombinasjon med de første proff-sesongene som gjør seg gjeldende, eller om det ikke var et slikt signal.

7

Ezekiel Elliott, Dallas Cowboys. Er faktisk ikke mer enn midt i 20-årene. Snitt pr. løp sank ganske klart i fjor, allikevel var det habilt. Hjelper nok når Dak Prescott er tilbake på beina i 2021, som vi får håpe han er. Cowboys og offensiv koordinator Kellen Moore vil sannsynligvis være ivrige på å re-etablere et sterkt løpespill a la det de hadde i 2019.

6

Saquon Barkley, New York Giants. Kan han komme tilbake fra skade og tilbake på 1.000+ yards-toget? Ingenting å si på talentet eller de fysiske forutsetningene. Sett bort fra et korsbånd da. Og det kan du ikke se bort fra, så vi får se.

5

Aaron Jones, Green Bay Packers. Et mer løpsbasert Packers er til fordel for Jones, som har vist alle nødvendige evner til å ivareta mulighetene det gir. Var i sin første Pro Bowl i fjor, og vi spår at et par til venter i løpet av de kommende årene.

4

Nick Chubb, Cleveland Browns. Var en undervurdert spiller. Er ikke lenger en undervurdert spiller. Leverer varene i løpespillet for Browns, og får sannsynligvis sjansen til å fortsette å gjøre det noen sesonger til. Det bør resultere i et par sesonger til med 1.000+ yards. Som mange andre på denne lista har skader vært en faktor – riktignok i mindre grad som proff enn på college.

3

Jonathan Taylor, Indianapolis Colts. Taylor er en spiller som kan komme til å utfordre topp 2 når han er på vei inn i det vi tror kan bli de beste par-tre sesongene i karrieren. Første året hans i NFL var respektabelt; forvent mer, kanskje mye mer, av det samme i 2021. Det kan tenkes at Taylor blir i noe rotasjon med Marlon Mack, som er tilbake etter skaden som satte han ut i nesten hele 2020. Taylor er den beste av dem, og så får vi se hvordan Colts fordeler arbeidslasten.

2

Dalvin Cook, Minnesota Vikings. Det var en del tidspunkt i 2020-sesongen hvor Cook så ut som den desidert beste spilleren ikke bare på running back-posisjonen, men på banen i det hele tatt. 1.557 yards på løp i fjor for et middelmådig Vikings kan fort nærme seg noe tilsvarende i år igjen.

1

Derrick Henry, Tennessee Titans. Det skal godt gjøres å passere 2.000 yards igjen, om Henry gjør det blir han første spiller som makter en slik prestasjon, sesongen etter at han hadde 2.027 yards på løp. Når kommer hjulene av bussen? Vi tror ikke det blir i 2021, og en sesong med rundt 1.400 yards er ikke urealistisk.

Soleis! Dette er en rangering av individuelle spillere i en lagidrett, så det er åpenbart subjektivt vurdert. Det betyr at det er fullt mulig å ha klart avvikende synspunkter fra det vi leverer her. Er du enig i vurderingene? Har du andre tanker om hvem som hører hjemme hvor? Har du en egen liste på topp 10? Sleng det gjerne inn i kommentarfeltet! Om du ønsker å publisere din egen rangering av denne eller andre posisjoner (eller med et annet utgangspunkt for rangeringen) så er du velkommen til å se publisere selv – det er faktisk ikke bare mulig men også enkelt å gjøre!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x