Etter runden: 11.serierunde 2015

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

11.SERIERUNDE, HELGEN 20-21.JUNI 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

Eidsvoll 1814s vs Oslo Vikings

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 21.juni kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 19 – Vikings 14
Scoren vi tippet i forkant: 1814s 13 – Vikings 20

Om kampen: Kampen ble akkurat et slikt sjakkspill som vi forventet det skulle bli, dog med omvendte sifre fra hva vi trodde. To defensive lag som slet med å produsere i angrepet. Og når vi sier defensive lag, var det to forsvar i fyr og flamme som virkelig viste hva forsvarsspill betyr. Dette var en så intens kamp at selv skjermen min ristet i smellene. Eidsvoll 1814’s scoret først på et 57 yard gjennombruddsløp av #5 Aaron Harris på et godt kjent powerløp fra Eidsvoll der guard #61 Jan-Henrik Bogen skaper åpningen i linjen på en tradisjonell pull. Oslo Vikings slet med å få ting til å sitte offensivt. Stort sett var defensiv linje stadig jaktende og gav hverken quarterback Derek Mann eller runningback Lorenzo Proctor særlig tid til å skape noe. Oslo Vikings solide left tackle, #65 Sebastian Belda gikk nok tapende ut av kampen mot Eidsvoll 1814´s defensive end #92 Jørgen Alnæs. Oslo Vikings ble raskt tvunget til å punte ballen. Det var like greit, for det tillot kampens store spiller, #25 Mike Bergey å plukke en interception å returnere den til TD og dermed var det igjen balanse i kampen. Dette stod seg til pause.

Kampen så ut til å fortsette i samme spor etter pause, da Eidsvoll ble tvunget til å punte. Oslo Vikings fumblet mottaket, og Eidsvoll tok over i god posisjon men greide ikke konvertere etter å ha bommet på en field goal. Oslo Vikings tok over men fikk lite til  – Eidsvoll forsvaret fløy formelig over hele banen og stengte ned det som var av åpninger. Men så fortsatte altså Vikings å gjøre egne feil. En snap gikk gjennom beina på QB #2 Derek Mann, og Eidsvoll tok ballen tilbake bare yards unna endzone. QB #18 Eivind Brekke lot seg ikke be to ganger og snek ballen inn i målsonen. Vikings sitt angrep fortsatte å stange i veggen, Eidsvoll fikk ballen tilbake og kunne sette fart på angrepet. Nå fikk vi endelig se hva som bor i dette Eidsvoll laget og spesielt quarterback Eivind Brekke. Han var smart med ballen og distribuerte med korte pasninger, løp option ruter og misdirection som endelig fikk #38 Geir Kristian Hoel i posisjon til å blåse inn den tredje touchdownen for hjemmelaget. Oslo Vikings var nå enda mer desperat, og en pasning nådde frem til Mike Bergey, receiver for anledningen,som gjorde noen moves og vippet vekk Eidsvoll forsvarere og tok ballen inn til TD, kanskje kampens fineste enkeltprestasjon. Men på 19-14 ville det seg ikke mer, Eidsvoll forsvaret ble for sterke og Derek Mann ble mer løpende mellom enn noe annet som resulterte i punt eller turnover-on-down.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #25 Mike Bergey, LB/WR Oslo Vikings. Har et sted mellom 14-18 taklinger i kampen, en interception for TD og en reception for TD. Spilte med hjertet utenpå drakten.
  • 2 stjerner: Eidsvolls defensive linje. Kollapset Oslo Vikings offensive linje flere ganger og gjorde det vanskelig for bortelaget å skape noen som helst kampen gjennom.
  • 1 stjerne: #66 Torgrim Nyland, Left tackle Eidsvoll 1814´s. Hadde den vanskelige jobben med å håndtere Oslo Vikings sterke defensive ends. Dominerte line of scrimmage og reduserte pass rush trusselen. Bidro spesielt til Eidsvoll 1814´s avgjørende drive i 2.omgang som resulterte i Geir Kristian Hoel sin touchdown.

Hva vi lærte om lagene: Eidsvoll 1814’s er seriemestre og får den antakeligvis enkleste veien til NM finalen. De vant på å spille forholdsvis feilfri, være dominerende up front og ekstremt raske på defense. Oslo Vikings var ikke så langt unna, men sliter på offense når de møter så raske defenses som de gjorde i denne kampen. I tillegg gjør Oslo Vikings noen avgjørende feil som er umulig å hente seg igjen på. Oslo Vikings må nå ta den lange turen til Sandnes igjen hvor de må gjenta historien fra en uke siden om de skal kunne nå NM finalen til fordel for Lura Bulls.

 

Bulls vs Vikings-063
#25 Mike Bergey. Foto: Kristoffer Andreassen

Rundens MVP offense: #66 Torgrim Nyland, Left tackle Eidsvoll 1814´s. Gjør flere avgjørende blokker. Noen ganger flere enn en også på ett og samme spill. Vinner line of scrimmage, åpner opp på løp  og gir QB Eivind Brekke tid til å kaste ball.

Rundens MVP defense: #25 Mike Bergey, linebacker Oslo Vikings. Tosifret antall taklinger og en interception for TD.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import): #47 Joachim Nilsson Wihlbäck, defensive back Oslo Vikings. Fikk den vanskelige jobben som nickel forsvarer mot Arne August Skovseth Søgaard og klarte jobben svært bra. Raskt inne i boksen for å bidra med å stoppe løp. Spennende, fysisk defensive back for Oslo laget!

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

Det var spillefri i 2.divisjon denne helgen.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Kristiansand Gladiators U17
Foto: Kristiansand Gladiators

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når:
Lørdag 20.juni kl. 12:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 40 – Vikings 33

Om kampen: Dette var den første av to semi-finaler i forkant av Norgesmesterskapet og finalen kommende helg. Eidsvoll var ubeseiret på vei inn i denne kampen, og skulle få en svært jevn kamp i fanget når de møtte regjerende Norgesmestere på U17, Oslo Vikings. Med finaleplass dinglende som en gigantisk gulrot foran nesa på begge lag ble det et tett og spennende oppgjør, men hjemmelaget 1814s trakk til slutt det lengste strået.

Hva vi lærte om lagene: Vikings makter ikke å gjenta fjorårets suksess, hvor de kom inn i finalen som «underdogs» og slo Vålerenga Trolls – og tok deres tredje NM-tittel på U17-nivå på rad. 1814s tok den første av to seiere over rivalene fra Oslo denne helgen (Eliteserie-kampen på seniornivå ble spilt søndag; denne kampen ble spilt lørdag), og sikret seg med det plass i NM-finalen på U17-nivå med en gjeng spillere som har sin første sesong på alderstrinnet. Nå husker ikke vi på stående fot når Eidsvoll sist hadde lag på U16/U17, men de er nykommere i år og dette må ansees som et nybygd ‘program’ i så måte. Da er det utrolig sterkt å ta seg helt til finale, og selvsagt enda sterkere om man faktisk ender opp med å ta NM-gull!

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
Lørdag 20.juni kl. 14:30, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Score: Domers 44 – Trolls 8

Om kampen: Fjorårets mest suverene lag i seriespill, og NM-finalist for Xte året på rad, Vålerenga Trolls, møtte utvilsomt overmakten i et godt forberedt Nidaros-lag som tok seg til NM-finale med svært klar margin.

Hva vi lærte om lagene: Dette var en merkedag i Nidaros Domers sin historie, som tok seg til sin første NM-finale i historien uansett nivå via denne seieren. Nå er selvsagt spørsmålet om de kan ta gull også, kun 1 sesong etter at de første gang stilte på dette alderstrinnet. Det vi får høre om laget, er at de er velbalansert som lag, godt trent og godt forberedt. Det er ingen tvil om at de vil være en stor utfordring for Eidsvoll 1814s i finalen. Vålerenga Trolls har ikke hatt en dårlig sesong, men samtidig må det kunne sees på som skuffende for deres del at de ikke når finalen. Vi snakker om et lag som er vant til å greie det, og som kjemper om NM-gullet. De kom seg jo til semi-finale og kjempet slik sett om det i 2015 også, men mot Nidaros ble det tydelig at det finnes bedre lag som helt klart fortjener finaleplassen mer. Så får vi se i 2016…

 

Hvem: Olavs Menn vs. BVH Gators
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 11:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Avlyst

Om kampen: BVH Gators trakk seg fra dette oppgjøret grunnet liten stall. Om det ender med walk-over eller ei vet vi ikke, men vi noterer oss at forbundet simpelthen fjernet kampen fra oppsettet etter at Gators meldte i fra.

Hva vi lærte om lagene: Olavs Menn og BVH Gators trakk seg begge fra hver sin seriekamp. Det er synd å se, og selvsagt synd at planlagte kamper -som denne i plasseringsspillet- ikke blir spilt. Vi ønsker begge lagene lykke til i rekrutteringsarbeidet, og håper å se dem sterkere tilbake i 2016!

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Åsane Seahawks
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 13:30, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Raiders 30 – Seahawks 40

Om kampen: Åsane Seahawks hadde som vanlig med seg PC og kamera, og livestreamet denne kampen. Vi fikk sett slutten av den, og må få benytte anledningen til å berømme Norges mest engasjerte kommentator, Jon T. Bakken, for en fabelaktig formidlingsjobb. Veldig bra! Vi må også få berømme lagene, som spilte angrepsfotball slik scoren reflekterer. Det skal riktignok sies at forsvarsfotballen ikke var av det skarpeste slaget, men tilsammen ble det utvilsomt underholdende!

Hva vi lærte om lagene: Dette var en kamp i plasseringsspillet, hvor laget som vant kampen endte som #7, og laget som tapte endte som #8. Underholdende kamp, ja visst. Samtidig tror vi at Tønsberg kanskje ikke er helt fornøyde med å ende som #8 av 10 lag i seriespillet. Raiders har for flere år siden uttalt at U17 skal være flaggskipet deres. De gjør en god jobb på mange vis, men mens seniorlaget virker å ha sportslig progresjon, så viser ikke resultatene det samme på U17-nivå akkurat nå. Generasjonsskifte? Det kan sikkert Raiders si noe om selv.

For Åsane sin del har resultatene vært magre på U17-nivå, så årets plassering og flere av resultatene virker å vitne om en progresjon på banen. Kan de bygge videre på det i 2016, og ende opp der hvor Nidaros på kort tid på U17 har tatt steget?

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 16:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 24 – Gladiators 25

Om kampen: Denne kampen ble ikke livestreamet, og det er visst synd for oss alle sammen. Når en kamp blir avgjort på et ekstrapoengs-spark returnert til motsatt ende av banen, da vet du at noen har fått seg et minne for livet, og slik ble det nok for Kristiansand Gladiators sine U17-spillere (og trenere), som kapret seieren i siste sekund om vi forstår det hele korrekt.

Hva vi lærte om lagene: Gladiators fikk en skikkelig opptur -tross tap- når de bare såvidt tapte for NM-finalist Eidsvoll 1814s i siste seriekamp. Den oppturen fortsatte her, når de slo Lillestrøm Starfighters i kampen om #5 av 10 i serien. Starfighters endte altså som #6 av 10 etter denne plasseringskampen. Til sammenligning var de #2 i sin pulje i fjor, og med årets serieoppsett hadde de spilt semi-finale om oppsettet var likt i 2014. Et lite steg tilbake altså, men de virker fortsatt å henge ganske godt med. Så får vi se hva 2016 bringer – kanskje en tur tilbake til semi-finale sjiktet?

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x