Etter runden: 3.serierunde 2016

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant!

3.SERIERUNDE, HELGEN 30.APRIL-1.MAI 2016

 

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Eidsvoll at Trolls 2016 live

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 1.mai kl. 15:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 0 – 1814s 26
Scoren vi tippet i forkant: Trolls 16 – 1814s 21

Om kampen: I forkant av kampen ble det klart at Trolls sin startende QB Atle Haaland skulle stå over kampen på grunn av skade. Dermed var forutsetningene for oppgjøret endret, noe som utvilsomt viste igjen på banen også. Nå vet vi riktignok ikke hvordan det ville sett ut med Haaland på plass, men den offensive produksjonen gir rimelig klare indikasjoner på at Atle Haaland var savnet som katalysator for angrepsspillet til Trolls. Med 45 yards som angrepsmessig produksjon under kampen var det aldri tvil om at dette var oppoverbakke for hjemmelaget. Hjemmelaget? Ja; kampen ble flyttet fra Bøn stadion på grunn av værforholdene, og dermed gikk oppgjøret på Trolls sin hjemmebane, Jordal kunstgress.

Der så 1814s ut til å trives godt, og bak et solid løpespill tok de tidlig kommandoen. Vi skal legge til at pasningsforsøkene ble fordoblet sammenlignet med forrige kamp, og selv om kun 3 av 10 pasninger gikk frem, så endte 2 av dem i touchdown. Det ble sågar plass til trickspillet som Eidsvoll også forsøkte seg på mot Vikings i forrige runde, men denne gang ble det fullstendig gjennomført, og Riley Bowen kastet en touchdown-pasning til Arne August Skovseth Søgaard. Sistnevnte var kampens store spiller i angrepet, med 2 touchdown-mottak og 1 TD på sine 105 løpe-yards. Eidsvoll sitt flerhodete løpeangrep skapte som vanlig nok av yards, og Vålerenga sitt forsvar maktet ikke holde stand en hel kamp selv om det aldri ble eksepsjonelt ujevnt på måltavla. Statistikken forteller imidlertid sitt:

Team stats 2016 Trolls vs 1814s

Vi gjør oppmerksom på at det ikke føres noen offisiell statistikk i Norge. For denne kampen hadde vi to separate personer som førte hver sin statistikk, og det er noen nyanser der også. Det vil med andre ord kunne være noe avvik (f.eks. var det 6 yards i avvik på total offense for Trolls og 20 for 1814s i de to statistikkene vi sitter med), men i all hovedsak treffer dette korrekt.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #11 Arne August Skovseth Søgaard, WR/RB Eidsvoll 1814s. 1 TD og 105 yards på løp, samt 2 TDs på 2 mottak for 37 yards; viser allsidighet og svært gode kvaliteter.
  • 2 stjerner: #41 Riley Bowen, LB/RB Eidsvoll 1814s. 1 TD-pasning, 1 TD løp, 87 løpe-yards. Som vanlig solid i forsvar. Prestasjon som fort kan holde til å være banens ener nok en gang, men er et annet navn øverst på blokka denne helgen. Fortjener allikevel utvilsomt å trekkes frem.
  • 1 stjerne: #50 Tron Christian Enersen, LB Vålerenga Trolls. Kjemper mot overmakten her, men gjør seg bemerket tross alt. Vokser i kvalitet utover i kampen. Fortsatt en spiller å regne med!

Hva vi lærte om lagene: Lura Bulls uten Harry Peoples? Oslo Vikings uten Dustin Hawke Willingham? Vålerenga Trolls uten Atle Haaland? De tre lagene har utvilsomt en klar forskjell i negativ forstand når startende QB er av banen. Slik er ikke Eidsvoll 1814s bygget. For all del; Eivind Brekke får jobben gjort og er en viktig del av Eidsvoll sitt angrep, men det blir allikevel noe annet. Hos 1814s er nok Riley Bowen fort en brikke som kan være tilsvarende sårbarhet. Denne gang var det Vålerenga som måtte unnvære en av de nevnte herrer, og med Atle Haaland på sidelinjen ble det vanskelig. Hans 78% completion rate fra forrige kamp (18 av 23 for 194 yards og 2 TDs) var savnet. Likeså hans 66 yards på løp.

Trolls overlot ikke nøklene til QB Max Emanuelson selv om han fikk starte, men vekslet på EmanuelsonMarlon Wayne Hylton og Petter Thorp. Det kan være en god idé å få ballen i hendene på lagets største playmaker om man er usikker på om det går på annet vis, men mot Eidsvoll 1814s lyktes ikke det grepet. Hylton endte med 2 yards i snitt pr. løp og 0 komplette pasninger på sine 2 forsøk. Totalt ble det 2 mottak for -4 yards på de 13 pasningsforsøkene vi registrerte at Trollene hadde denne gang. Det var helt klart et annet angrep uten Haaland, som vi forstår er tilbake senere i sesongen.

Heller ikke løpespillet ble noen stor suksess mot et Eidsvoll-forsvar som i stor grad kunne konsentrere seg om å stoppe det. Christoffer Delgado lyktes best, og fikk da også ballen mest. Et snitt på 2,8 yards pr. løp forteller vel at heller ikke Delgado hadde de beste arbeidsvilkårene denne dagen.

For Eidsvoll 1814s fortoner serien seg så langt som en eneste lang triumfferd. De er langt fra uslåelige, men allikevel har ingen av motstanderne knekket koden, og de har alle falt som offer for et markant løpespill med mange ballbærere og som fra tid til annen kaster ballen for å holde forsvarene ærlige nok. 48 løpespill og 10 pasningsforsøk fikk vi notert denne kampen for Eidsvoll sitt angrepsspill, og da er det mer balanse enn noen av de forrige kampene. Det store spørsmålet er om noen kommer til å kunne stoppe dette angrepet før 2016 er omme. Så langt er svaret et rungende nei.

I forsvar har Eidsvoll vist at de både har Riley Bowen, en defensiv linje som kan få satt press på egenhånd i tillegg til med linebackerne; at linebackerne i tillegg til Bowen er gode nok til å bidra bra de også, og et defensivt bakfelt som ikke står tilbake for noen andre i Eliteserien. Nå må riktignok en viktig del av defensiv linje, Leo Krafft, stå over 1 kamp etter å ha blitt utvist mot Trolls, men det spørs om det er nok til å senke skipet. Vi tviler på det; Eidsvoll er altfor mye av et lagmaskineri til å falle sammen av den grunn.

 

arneskovset profil
Arne August Skovseth Søgaard. Foto: Max Emanuelson

Rundens MVP offense: #11 Arne August Skovseth Søgaard, WR/RB Eidsvoll 1814s. 3 touchdowns, nesten 150 yards offense. Smidig, rask, og kan senke skulderen når det trengs. Selv med et angrep som knapt kaster ballen er han også i år en av ligaens store profiler.

Rundens MVP defense: #41 Riley Bowen, LB/S Eidsvoll 1814s. Deja vu! Overraskende få taklinger i dette oppgjøret, men ligger hele tiden bak som en sikkerhet og lurer hvis han ikke er i fremste rekke og bidrar til å stoppe spillene der. Ikke sikkert det hadde fortjent en ‘Rundens MVP defense’ hver gang, men om vi kun skal fremheve én spiller, så ender vi opp med Bowen også denne gang.

Rundens «se opp for» spiller: #63 Ola André Rønningen, Right Tackle Eidsvoll 1814s. Stor, sterk, plasserer seg godt, innsatsvilje og gjennomføringskraft. Rønningen er blant de bedre offensive linjemenn i norsk serie akkurat nå; han viser mye bra denne runden (om enn en del å jobbe med når det gjelder kutt-blokking)!

 

 

1.DIVISJON
v/Thomas Olsen

Hurricanes vs Domers 2016 - Canes ball - Foto Robin Sayyah Efoto
Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 7 – Domers 43
Score vi tippet i forkant: Hurricanes 21 – Domers 28

Om kampen: Domers stopper Hurricanes på deres første drive, og tar over ballen på Hurricanes banehalvdel hvor de trenger kun to spill – en 25-yards pasning fra (backup) QB Brage Harby til WR Mikael Solstad og et 20-yards løp fra RB Arne Utne – for å score. At Håvard Bjørnseth hos Hurricanes returnerer det påfølgende avsparket til egen 40-yardlinje hjelper lite når QB Kristian Austreim kaster en interception spillet etter. Videre tar Domers en safety etter at en perfekt punt tvang Hurricanes til å snappe fra så godt som egen målsone, før Domers scorer på nytt med en 60-yards pasning fra Harby til WR Antonios Isaksen. Etter nok et godt returløp fra Håvard Bjørnseth til Domers 35-yardlinje det påfølgende avsparket er Hurricanes for første gang i kampen inne på motstanderens banehalvdel, men de klarer fortsatt ikke å gjøre dette om til noen poeng. Det puntes litt frem og tilbake før en interception av Roger Halvorsen gir Hurricanes ballen på Domers 28-yardlinje og litt momentum. Etter en god del regelbrudd fra Domers klarer Hurricanes så endelig å komme på tavlen på en Jet sweep fra WR Håvard Bjørnseth. Etter en 70-yard drive der Domers flytter ballen yard for yard kaster Brage Hardby nok en touchdown til WR Antonios Isaksen før de noen minutter senere spaserer 80-yard (med noe hjelp fra regelbrudd fra Hurricanes) og RB Sondre Vik Furuseth setter sin første TD for året like før pause.

Andre omgang åpnes med en 60-yards TD pasning fra Domers Bragy Harby til Antonios Isaksen som scorer sin tredje for kampen, før det stilner. Begge lag sliter med å produsere noe nevneverdig og resten av tredje, samt begynnelsen av fjerde periode puntes ballen stort sett frem og tilbake før en mislykket bakoverpasning fra Hurricanes blir gjenerobret av Domers DB Sondre Mære på Hurricanes 22-yardlinje. Da skal det ikke mange spillene til før Brage Harby finner Joakim Krabbe i målsonen og kaster med det sin fjerde TD-pasning for dagen. Når Hurricanes får ballen igjen, klarer de å flytte den nedover banen, men når Domers ved Fredrik Alvsaker avslutter den driven med en interception, gjenstår det for Domers bare å løpe ut klokken.

Hva vi lærte om lagene: Domers beviser i denne kampen at de holder det nivået vi trodde før sesongen. De skuffet oss litt forrige uke, og derfor var forhåndstipset vårt at kampen skulle bli mye jevnere enn den ble. Backup QB Brage Harby begynner nå å spille såpass bra at det ikke lenger er selvsagt at Johannes Moe vil få tilbake plassen når han returnerer. Sondre Vik Furuseth og Arne Utne beviser igjen at de begge er solide runningbacks, og at de trolig ville startet på samtlige andre lag i divisjonen også. Den, for oss, noe ukjente receiveren Antonios Isaksen er kampens store stjerne med godt over 100 yards og tre TD, men Domers viser at de har flere gode receivere (f.eks Joakim Krabbe) som alle kan bidra. I forsvar dominerer Bendik Fossen på defensiv linje og har ihvertfall tre taklinger langt inne i bakfeltet. Lenger bak på banen noterer både Andreas Monsås og Fredrik Alvsaker interceptions for dagen og viser at svakhetene vi trodde vi så i pasningforsvaret til Domers er forbedret til en solid enhet. 

Hurricanes på sin side spiller nok noe dårligere enn de gjorde forrige helg. Den defensive linjen som vi snakket varmt om etter Åsanekampen fremstår som noe mer anonym, og sliter til tider med å legge press på Domers QB i pasningsspillet, samt det å stoppe løp opp i midten. Likevel er det pasningforsvaret Hurricanes sliter mest med i denne kampen og gang på gang dukker det opp åpne Domers receivere nedover banen. Her har Hurricanes en betydelig jobb å gjøre før returoppgjøret mot Åsane til helgen. I angrep ser det ut til at de har forbedret løpespillet noe og RB Alberto Osorio har ihvertfall positivt med yards denne gangen. Håvard Bjørnseth begynner å vise seg som en nøkkelspiller for Haugesund og klubben er nødt til å finne flere måter å gjøre han involvert, også i løpespillet. Hurricanes eneste TD for dagen ble tross alt scoret av han på en Jet Sweep, som også Tønsberg i D2 har funnet suksess med i år. Pasningspillet til Hurricanes er preget av droppede pasninger, og til tider baller som går i hendene på motspillere. Likevel er det langt ifra håpløst og om Haugesund arbeider godt denne uken har de gode muligheter til en upset den kommende helgen. 

 

Hvem: Olavs Menn vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Søndag 01.mai kl. 14:00, Skjeberg Idrettsplass (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 14 – Drammen 12
Score vi tippet i forkant: Olavs Menn 35 – Drammen 12

Om kampen: Igjen en scoringsløs første periode før Drammen, ved RB William Østgård, setter de første poengene på tavlen. Olavs Menn mislyktes på sin påfølgende drive, men når Drammen får ballen tilbake avslutter Olavs Menn besittelsen kjapt med en interception, som blir løpt tilbake til Drammens 25-yardlinje. Noen scoring blir det derimot ikke for det skal ikke mange spillene til før også Olavs Menn kaster sin første interception for dagen. Drammen har altså ballen igjen før de på nytt kaster den over til en ventende Olavs Menn-spiller. Turnovers er fantastisk. Det går så to spill før en 60-yard scramble fra Olavs Menn quarterback Travis Cornwell sørger for at Sarpsborg kommer på tavlen det siste spillet før pause. Ekstrapoengforsøket får en dårlig snap, men nevnte Cornwell får raskt kontroll på ballen, løper den inn til to nye poeng og går opp i ledelsen.

Etter pause starter OM med ballen og driver godt nedover banen før de på fjerde forsøk nede ved Drammens målsone velger å gå for det og Cornwell blir sacket av Drammen LB Ole Kjetil Bendiksen. Etter litt frem og tilbake er Drammen igjen i scoringsposisjon etter at Stian Kolås tar en interception og returnerer den til Olavs Menns 7-yardlinje, og William Østgård setter sin andre scoring for dagen et par spill senere på et option spill fra quarterback Kristian Andresen. På ekstrapoengforsøket bommer Drammen derimot igjen og har kun en 4-poengs ledelse. Olavs Menn er den påfølgende driven nær ved å score, men en fumble på Drammens 3-yardlinje stopper den drømmen. Mot slutten av kampen får de derimot inn en scoring og går opp i 14-12 ledelse etter et mislykket ekstrapoengforsøk. Selv om Drammen flytter ballen mot slutten av kampen så sier det stopp rundt Olavs Menns-35 yardlinje og Sarpsborg kan enkelt løpe ut klokken og avslutte kampen.   

Vi har fortsatt ikke mottatt en roster fra Olavs Menn så det er derfor vanskelig å navngi enkeltspillere.

Hva vi lærte om lagene: Vi bommet nok litt på forhåndstipset vårt for denne kampen, men hovedsakelig på grunn av mangel på produksjon fra Olavs Menn sin side. Drammen var mer slik vi forventet, og virket langt mer selvsikre i dag enn mot Åsane i forrige kamp. Mange nye spillere i følge HC Roger Westbye sørget for en del tull i f.eks formasjoner osv tidlig i kampen, men alt i alt så viste Drammen i helgens kamp at de fortsatt holder det nivået vi så dem på i fjor. At William Østgård er den eneste som scorer touchdowns, og forsåvidt den eneste som produserer noe nevneverdig i angrep i det hele tatt, bør være en liten bekymring for Drammen, så der er det definitivt ting å ta tak i. At defense tar to interceptions samt tvinger frem og gjenerobrer en fumble på egen 3-yardlinje er veldig positivt, og viser at også i år må forsvaret regnes som lagets sterkeste side.

Olavs Menn så ikke like gode ut som vi hadde forventet å se dem nå. Løpespillet satt til tider, men det var et veldig varierende pasningspill hvor Travis Cornwell kastet to interceptions og ingen touchdown-pasninger for dagen. Sarpsborg-laget så også til tider litt “late” ut, og ved flere anledninger valgte medspillere heller å se på pasninger i luften/runningbacken løpe, fremfor å finne noen å blokke. For første gang kjørte Olavs Menn derimot no-huddle hele kampen noe som virket å fungere greit. De kunne nok ha vært noe raskere på ballen for virkelig å få en fordel av det, men jeg regner med at det kommer til å utvikle seg utover sesongen om dette er noe de ønsker å fortsette med. Forsvaret gjorde en god kamp for dagen, men den defensive linjen så ikke like sterk ut som mot Domers. Pasningforsvaret virket derimot solid, hadde to interceptions for dagen, og åpnet ikke for noen store spill fra Drammen.

 

2.DIVISJON
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Gladiators vs Swans 2016 - Lasse Aaberg - foto Lukasz Kadziolka
Lasse Aaberg – ett skritt foran. Foto: Lukasz Kadziolka

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 16:00, Karuss kunstgress (Kristiansand)
Score: Gladiators 27 – Swans 6

Om kampen: Med FB Levan Abramishvili på landslagsoppdrag i rugby og dermed utilgjengelig, så overlot Gladiators i større grad ballen til RB Lasse Aaberg – heller ikke en dårlig løsning. Gjøvik viste seg å være en habil motstander for Kristiansands-laget, og dette ble ikke noen overkjøring selv om hjemmelaget var førende i store deler av kampen. Seieren endte da også opp med å bli værende i Vest-Agder, ettersom QB Christoffer Henriksen og hans lagkamerater var et par hakk skarpere enn svanene fra Gjøvik.

Hva vi lærte om lagene: Det er god nok bredde i Gladiators til å greie seg meget godt selv uten det vi vil hevde er deres beste spiller; Levan Abramishvili. Gjøvik Swans virker å være et lag som har tatt steg i riktig retning siden fjoråret, og selv om de taper klart i Kristiansand, så fordrer de respekt fra motstanderne. Det lover godt for resten av serien 2016 for Swans sin del!

 

Starfighters vs Trolls II 2016 - Peder Stave TD catch - Foto Max Emanuelson
Starfighters vant, men ingenting å si på Peder Stave sitt TD-mottak! Foto: Max Emanuelson

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 16:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Starfighters 26 – Trolls 2.lag 7

Om kampen: Hard løping fra talentfulle runningbacks sørger for første scoring til Lillestrøm ganske tidlig i kampen. Trolls har en scoring i andre periode, men bortsett fra det så er det Lillestrøm som dominerer kampbildet. Med nye scoringer i hver av de resterende periode sørger de for bare å øke ledelsen etterhvert som kampen spilles. Trolls virker mer og mer frustrerte etterhvert som Lillestrøm drar ifra, noe som tydelig går utover spillet deres. 

Hva vi lærte om lagene: Vålerenga 2 er et helt annet lag enn det vi så i fjor. Som uttalt så er det tydelig at utvikling av spillere er fokus, og det gjør at laget mangler noen “playmakere” for å hevde seg i divisjonen. I angrep setter de noen pasninger fra tid til annen, men løpespillet får de aldri ordentlig i gang. I forsvar sørger dårlige taklingsforsøk til at Lillestrøm bare kan løpe de rett ned.

Lillestrøm er forsåvidt også et helt annet lag enn det vi så i fjor, men her i en positiv betydning. I år virker de godt coachet og i motsetning til mange lag i Norge så flyter alle spillere på defense mot ballen hvert eneste spill. Quarterback Percy Croffie-Siame leder laget godt i angrep, og selv om Lillestrøm tydelig er et run-first lag så satte han noen pasninger i løpet av dagen også. Om det er nok til at andre lag regner det som en reell trussel gjenstår derimot å se.

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 01.mai kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Score: Trailblazers 7 – Vikings 2.lag 21

Om kampen: Vikingene dro på tokt til Troms, og tok tidlig ledelsen i kampen – en ledelse de beholdt til det hele var omme. Oslo-laget ledet 14-0 etter første omgang, og økte til 21-0 foran de 300 tilskuerne før hjemmelaget kom på scoringstavla. Det greide Trailblazers én gang, og dermed endte det hele 21-7 til bortelaget.

Hva vi lærte om lagene: Vi vet lite om troppen til Vikings sitt 2.lag til denne kampen, men noterer oss at de ikke hadde samme utfordringene med Trailblazers som de hadde med Kolbotn Hunters i forrige kamp. Det kan fortelle noe om utviklingen blant vikingene, men forteller nok samtidig at Tromsø ikke er helt på nivået de trenger å være på for å ligge helt i toppen av 2.divisjon.

Trailblazers kan sikkert bli bedre utover sesongen og etter første seriekamp, men samtidig har de fleste motstanderne også mulighet til å forbedre seg – det er ikke noen spesiell grunn til å tro at Tromsø får det enkelt når de drar sørover og til nettopp Kolbotn i kommende seriekamp.

 

U17
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. BVHIF Ironmen
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 13:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: 1814s 46 – Ironmen 0

Om kampen: Dette ble aldri noe spennende. Til det er Eidsvoll for suverene, og denne gang var det Bærum -i sine nye blå drakter- som falt sammen under vekten av maskineriet fra Bøn.

Hva vi lærte om lagene: 1814s fortsetter å vise høy klasse som de andre lagene kan se langt etter når vi snakker om kvaliteten på det som leveres på banen. Ironmen vil nok kunne skape noe i andre kamper og mot andre motstandere. Det spørs om vi ikke får høre mer fra denne generasjonen av Eidsvollinger også på seniornivå om noen år.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 6 – Vikings Rød 12

Om kampen: Seahawks livestreamet som vanlig hjemmekampen, og den ligger fortsatt tilgjengelig på nett. Det stod 6-12 til pause, og det stod 6-12 til full tid i en jevn batalje mellom to lag som begge har en del spennende profiler. Som f.eks. den svært bevegelige running backen til Åsane. Så gjelder det å avslutte uten turnover på interception eller fumble; da ender det nok opp i målsonen ved flere anledninger også i denne kampen. Slik ble det imidlertid ikke 😉

Hva vi lærte om lagene: Dette er to habile lag som vil bite greit fra seg i årets U17-serie. At de var omtrent jevngode fremstår av måltavla, og samtidig også av spillet – ihvertfall det lille vi har rukket å se av dette oppgjøret.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 11:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Starfighters 0 – Raiders 42

Om kampen: Vigernesjordet var stengt for dagen, og det var Starfighters sitt angrepsspill også. Forsvaret holdt derimot litt mer åpent, men dessverre for Lillestrøm da til Tønsberg Raiders sin fordel. Tønsberg har fått dreisen på angrepsspillet i år, og det viste de i denne kampen. Samtidig spilte de også bra i forsvar, og da blir resultatet gjerne slik som det ble her.

Hva vi lærte om lagene: Lillestrøm har en del å jobbe med, og var nok det laget som taklet endring av kamptidspunkt og bane dårligst av disse to, om man skal nevne det som en faktor. Tønsberg Raiders har fått opp dampen, og klubben formelig syder av selvtillit om dagen på flere nivåer. Det skal bli spennende å se om det holder til topplassering; laget hører ihvertfall med i diskusjonen om dét!

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Søndag 1.mai kl. 12:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 51 – Domers 0

Om kampen: Som Tønsberg Raiders hører også Vålerenga Trolls med i diskusjonen om topp-plasseringer. Det beviste de i dette oppgjøret, hvor det var hjemmelaget fra start til slutt, mens fjorårets sølvmedaljører ble mer som statister å regne. Det ble ikke vakkert på måltavla om man liker jevne kamper, og Nidaros har en del å jobbe med for å kjempe mot de ypperste på U17.

Hva vi lærte om lagene: Årets Nidaros-lag er ikke identisk med fjorårets, for mens deres QB fra 2015 nå starter (eller ihvertfall har startet i innledningen av sesongen) for seniorlaget, strever årets U17-utgave med å finne fotfestet. En knapp seier på hjemmebane mot Lillestrøm Starfighters ble fulgt opp med en klar indikator om at man har et stykke igjen til Norgestoppen. Der er nok Vålerenga Trolls å finne. Hvordan Trolls står seg mot f.eks. Tønsberg Raiders og Eidsvoll 1814s skal bli spennende å se 🙂

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x