Etter runden: 6.serierunde 2017

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant!

6.SERIERUNDE, HELGEN 27.-28. MAI 2017

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Foto: Henning Ringlund

Hvem: Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 27.mai kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings 37 – 1814s 0
Scoren vi tippet i forkant: Vikings 19 – 1814s 14

Om kampen: Ja…på resultattavla ble dette en smule mer ujevnt enn forutsett, selv om Vikings vant som forventet. Innledningsvis var kampen jevn, og man kunne se at det er to habile lag som var på banen. Det skulle imidlertid vise seg at Oslo Vikings tilsvarer det laget vi har omtalt tidligere; det vil si et lag som har balanse i angrepsspillet og et meget sterkt forsvar. Balansen i angrepsspillet fant man tidlig, og QB Mehmet Sezer fikk frem en rekke nydelige pasninger. Det var derfor ikke tilfeldig at første scoring på nettopp en slik, og da frem til WR Erik Barkovitch. Vegard Tysse satte ekstrapoengene som han gjorde det meste av dagen, og 7-0. Etterhvert etablerte Vikings et angrepsspill som beveget ballen ganske regelmessig, 3 interceptions til tross. 1814s på sin side fikk virkelige utfordringer med å holde flyten, da Oslo Vikings sitt forsvar viste styrker i alle ledd og ikke minst virket godt forberedt på hva som skulle møte dem. Det ble derfor ikke noen store spill av Arne August Skovseth Søgaard eller Michael Hall denne dagen; ihvertfall ikke sammenlignet med det vi har sett tidligere i år. Hall gjorde forsåvidt mye bra, men det drukner i resultatet. Offensivt var det uansett langt lavere produksjon enn tidligere, noe som gjaldt spesielt for Skovseth Søgaard sin del (vi noterte 15 løp for 17 yards). Vikings økte til 14-0 på et løp av Lorenzo Proctor, og det var da også pauseresultatet.

I andre halvdel benyttet Eidsvoll 1814s Wilhelm Domaas på QB istedenfor Eivind Brekke allerede på andre drive. Brekke skiftet til gjengjeld posisjon med Domaas og var å finne på WR. Flere ganger i andre halvdel roterte 1814s de to på QB-posisjonen, så det var ikke en skade som lå til grunn. Det var en tøff motstander for den yngste av de to QBene å bli kastet utpå mot, og talentfulle Domaas sin første drive endte da også med interception.

Vikings for sin del begynte scoringen i andre halvdel med et field goal av Vegard Tysse. Seinere løp FB Jesper Haug Jørgensen inn en touchdown, Mehmet Sezer fant Erik Ford på en pasnings-touchdown, før Haug Jørgensen løp inn sin andre for dagen. Det var kun på den siste at ekstrapoengs-sparket ikke satt, og dermed 37-0 som også ble sluttresultatet. Det var fortsatt godt med spilletid igjen når stillingen først ble 37-0. Vikings nærmet seg mållinja nok en gang når tiden gikk ut. Det kunne fort blitt en siste TD, men en DL-spiller som ikke stoppet å gi jernet på siste spill (i motsetning til enkelte lagkamerater) forhindret det.

Det var en del å stusse på utover i dette oppgjøret, eksempelvis bør begge lag ta en kikk på seg selv på film og vurdere om man potensielt har noe å hente på å unngå situasjoner som kunne blitt flagg av forskjellig karakter. Noe ble dømt slik, noe ble ikke – vårt inntrykk er at intensiteten i dette rivalitetsoppgjøret gjorde at det ble gitt større spillerom enn dommerne som regel tillater. Det er ikke sikkert det blir slik neste gang, og da kan det være greit å evaluere med det i bakhodet. Film viser ikke alle vinkler, så dommerne hadde et klart bedre vurderingsgrunnlag på banen enn det vi har, men det bør ikke forhindre lagene fra å tygge på det selv når man ser filmen.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: CB #21 Eivind Rølles, Oslo Vikings. Om det er én spiller som virkelig har satt sitt preg på Eliteserien sånn halvveis i det skjulte i år, så er det Rølles. Når han nå slår til med 2 interceptions så er det egentlig bare toppen av isfjellet fra en corner som har stengt ned det han har møtt på av motstandere. Høy klasse!
  • 2 stjerner: RB #3 Lorenzo Proctor, Oslo Vikings. 13 løp for 105 yards gir et snitt på pene 8.1 yards pr. løp. Da kan man drive ballen, for å si det sånn. Har også en touchdown, og er jaggu ikke langt unna en helt på tampen heller.
  • 1 stjerne: LB #44 Andreas Lid, Oslo Vikings. En av lederne i Vikings sitt forsvar. Linebackeren er utvilsomt av de beste på sin posisjon i Norge, og denne kampen ledet han an med totalt 11 taklinger, hvorav 7 solo.

Hva vi lærte om lagene: Oslo Vikings er Norges soleklart beste lag for tiden. Åsane Seahawks ønsker muligens å si noe om det, og det får de snart anledning til. Men inntil det motsatte er bevist; Frogner-laget spiller med en selvsikkerhet som gir klare utslag i prestasjonene. Alt er allikevel ikke gull og grønne skoger. Mehmet Sezer sine 3 interceptions bør vekke en viss bekymring; det er sjelden man blir såpass reddet av eget forsvar at man unngår baklengs med slike ting og f.eks. punt fra egen endline. Det gjorde Oslo Vikings i denne kampen. Det kunne også vært flere interceptions, men vi noterer oss at en del DBs spiller den posisjonen fremfor receiver av en grunn. Samme QB, altså Sezer, slår forøvrig til med noen latterlig bra pasninger underveis, så det blir litt sånn feast-or-famine følelse av det. Hittil er det mest feast.

Forsvaret til Vikings er det lite å si på. Man tillater kun 120 yards offense og 0 poeng. De har kvalitet på defensiv linje, de har Norges beste radarpar på LB, og de har noen DBs som vet hva de driver på med. Man må altså både gjøre gode spillvalg og ha gode spillere om man skal finne hullene i dette forsvaret. De er der, men de er ikke lett tilgjengelige.

For Eidsvoll 1814s sin del var dette en bøtte kaldt vann i ansiktet. Det finnes flere måter å respondere på det på, og det blir interessant å se hvordan Eidsvoll gjør det når de skal i ilden neste gang. En del av de yngre og mer uerfarne spillerne ble i større grad avslørt i dette oppgjøret enn de har blitt hittil i år, både på fysikk og teknikk. Forhåpentligvis kan dette være et læringsmoment som man tar med seg på en konstruktiv måte. Generelt sett vil vi si at Eidsvoll 1814s gikk på en velfortjent smell i møtet med et bedre lag denne dagen; man skal være rimelig tunnelsyn-rammet av supportercapsen sin for å mene noe annet. Men: Vi tror nok ikke 37-0 danner et rettmessig bilde av hva forskjellen vil være utover i resten av sesongen – Eidsvoll bør være for sterke til at det gjentar seg.

 

NB! Vi gjør oppmerksom på at kampfilmen vi har hatt tilgang på mangler noen spill. Statistikkene vil naturligvis reflektere dette og ikke inneholde spill som har manglet i materiell tilgjengeliggjort for oss.

 

Eivind Rølles. Foto: Henning Ringlund

Rundens MVP offense: RB #3 Lorenzo Proctor, Oslo Vikings. 13 løp, 105 yards, 1 touchdown. Snitt på 8.1 yards pr. løp.

Rundens MVP defense: CB #21 Eivind Rølles, Oslo Vikings. 2 interceptions denne gang, og som vanlig svært få yards for motstanderens beste receiver(e) når Rølles patruljerer sin del av banen. Ung spiller som er sentral for et sterk forsvar, og som har fått mye skryt fra frustrerte motstandere for sine evner til å dekke receivere.

Rundens «se opp for» spiller: Vi etterlyste forslag her, og fikk inn ett. Det var bra, og vi kjører med det: WR #9 Vegard Olthuis, Oslo Vikings. 3 mottak, 75 yards og 3 first downs. Kan med andre ord flytte ballen for et angrep – og viser årsaken til at vi også nevnte ham som en spiller å se opp for før sesongen.

 

 

1.DIVISJON
v/Sveinung Løfaldli

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 9 – Gladiators 27
Score vi tippet i forkant: Hurricanes 14 – Gladiators 23

Om kampen: 

På forhånd hadde vi spådd en jevn kamp mellom disse to lagene. Kampen ble ikke fullt så jevn som vi hadde forutsett, men ingen av lagene gjør en dårlig figur. Haugesund stilte med få spillere – med det i tankene var det i grunn litt imponerende at de klarte å gjøre kampen mer spennende i fjerde kvarteret, da man kanskje skulle forvente at de ville være mer slitne enn Kristiansand.

Haugesund skulle også starte kampen godt. Haugesund startet kampen godt. DB Eirik Gustafsson sørget for en interception som stoppet Kristiansands første angrepsserie. Hurricanes måtte punte ballen. Punten var god, og Haugesund var nær ved å score en safety på Kristiansands andre angrepsserie etter at godt special teams-spill fra Haugesunds side ga Gladiators et skrekkelig utgangspunkt. RB Levan Abramishvili løp igjennom flere taklingsforsøk, og hindret på denne måten at Haugesund fikk en pangstart på kampen. Abramishvili avsluttet også angrepsserien, hvor han gjorde det meste selv, med en touchdown. K Lennart Rigadis gjorde deretter stillingen til 0-7.

I andre kvarteret fant QB Håkon Lorentsen WR Lasse Aaberg for seks nye poeng. Aaberg hadde også det forløsende mottaket som ga Kristiansand fire nye forsøk innenfor redzone rett i forkant av touchdown-mottaket. Rigadis sørget for 14-0 på det påfølgende ekstrapoengforsøket. Dette ble også stillingen til pause. Etter hvilen startet Kristiansand som de hadde avsluttet før hvilen – med seks nye poeng: QB Lorentsen fant WR Troels Kristensen i kjent stil, dypt nede langs sidelinjen. Likevel var det Haugesund som til syvende og sist stjal showet på slutten av denne angrepsserien: et deflektert ekstrapoengforsøk førte til Haugesunds multi-purpose-spiller Devin Gray mottok ballen ved hjelp av sterke reaksjonsevner. Deretter returnerte han ballen på spektakulært vis over hele banen for to poeng. 20-2 var et faktum, og kanskje var det håp for spenningen i kampen?

Haugesund fomlet ballen på et punt-forsøk og fikk dårlig tid til sparkedelen. Dette førte til et svakt spark og svært god utgangsposisjon for Kristiansand. Tidligere i kampen hadde punt-teamet til Hurricanes vært en klar styrke for laget (punt-teamet gjorde for øvrig en god jobb i resten av kampen også). Kristiansand takket og bukket, og Håkon Lorentsen kastet ballen til en vidåpen Lasse Aaberg på en wheel-rute. Dermed ble stillingen 26-2 før Rigadis økte til 27-2 på ekstrapoengforsøket. Gladiators vil nok være fornøyde med de klare forbedringene i sparkespillet.

Haugesund reduserte igjen til stillingen 27-8 og 27-9 i fjerde kvarteret: først ved QB Sindre Saltveit, deretter ved spillende hovedtrener, Andreas Hustoft, på ekstrapoengforsøket. I denne angrepsserien tok Saltveit ballen i egne hender – eller føtter, om du vil – og plukket opp mange yards – primært langs bakken. Som vi tidligere har skrevet, er Saltveit farligst når han løper med ballen på dette stadiet av karrieren sin, men han har har også utviklet en god evne til å treffe hitch-ruter. På påfølgende kick-off prøvde Hurricanes på et onside kick, men Gladiators plukket opp ballen. Dermed ebbet kampen ut med sluttresultatet 26-9.

Hva vi lærte om lagene: Det var tydelig at Kristiansand har brukt en del tid på å rette opp i egne feil. Jeg telte én feilhåndtert snap i denne kampen, noe som er en kraftig forbedring fra oppgjøret mot Kolbotn. Gladiators vil også være stort sett fornøyd med å ha scoret på tre av fire ekstrapoengforsøk. Kristiansand valgte å slå Haugesund gjennom luften i dette oppgjøret, men det var tydelig at de også gjorde stort sett hva de ville mot Haugesunds løpsforsvar også. I pressede situasjoner, som i nesten-safety-situasjonen tidlig i kampen, viste play-caller at tilliten først og fremst ligger hos løpespillet.

Hovedproblemet til Haugesund er egentlig at de har alt for få spillere. Før sesongen rapporterte vi om at «treningsoppmøtet har kanskje vært begredelig til tider.» Når man er for få spillere, er det også vanskelig å gjennomføre gode treningsøkter. De spillerne som Haugesund har til rådighet virker likevel til å være i god form. Haugesund måtte jo også trekke U17-laget fra seriespill i forkant av sesongen, og det blir spennende å se om de har nok unge spillere som kan ta steget opp til neste sesong for å få en god blanding av garvede veteraner, rookies og tidligere juniorspillere. Akkurat nå handler det bare om å fullføre sesongen.

I en melding viser Andreas Hustoft at han er positiv med tanke på fremtiden. Han forteller at kampen ga klare indikasjoner på hva som må forbedres, men samtidig ser han mye godt spill som kan bygges videre på. Spesielt trekkes veteran-brødrene Rein og FS Andreas Solli frem som sterke bidragsytere i kampen mot Kristiansand. Nå gjelder det bare å ta på arbeidshanskene, for ny kamp kommer allerede 3. juni hjemme mot Kolbotn Hunters. Vi gleder oss til et underholdende oppgjør!

 

2.DIVISJON
v/Redaksjonen

Hvem: Gjøvik Swans vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Score: Swans 30 – Starfighters 0

Om kampen: Lillestrøm startet riktignok med ballen, men Gjøviks sterke forsvarsrekke brukte bare to spill på å ta den fra dem igjen. Kjennetegnet for kampen var at Lillestrøm slet med å bevege ballen fremover i en betydelig grad, mens Gjøvik benyttet så godt som hver eneste mulighet til å sette poeng på tavlen. Lillestrøm var nær ved å score en gang i andre periode godt hjulpet av et langt returløp og regelbrudd hos Gjøvik, men i stedet for poeng til Starfighters endte det med en fumble som Gjøvik plukket opp og returnerte for 6 poeng i stedet. Gjøvik fortsetter å vise hva de er gode for, mens Lillestrøm dessverre fortsetter en nedgående kurve.

Hva vi lærte om lagene: Lillestrøm startet sesongen bra, men som for to uker siden på Frogner når de tapte for Oslo Vikings II så slet de med å produsere i angrep mot Gjøvik. De slet også med å holde fast i ballen for Starfighters angrep fumblet den ihvertfall tre ganger, noe som resulterte i to touchdowns og en field goal til Swans. Gjøvik har vunnet sin fjerde kamp på rad og sitter med det på en delt førsteplass i 2. divisjon. Hvem som går av med seriemesterskapet vil med stor sannsynlighet bli avgjort til helgen når Swans møter Trolls II på Frogner.

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 31 – Vikings II 28

Om kampen: Kampen startet rolig før en Vikings punt gikk langt over hodet på punteren. Dette førte til at Kings fikk ballen innenfor Vikings 20-yardlinje og konverterte dette til et meget viktig field goal. Vikings svarte på påfølgende drive med en touchdown, før Kings satte to strake. En på en 80-yards pasning og en til etter at Vikings like etterpå fumblet innenfor egen 20-yard linje. Dette tente en gnist hos Vikings som svarte med deres egen 80-yard pasning touchdown, før Kings, på et løpespill denne gangen, avanserte ballen 70-yards for nok en scoring. Etter pause var det Kings som kom først på poengtavlen og til tross for at Vikings nærmet seg mot slutten tok de aldri igjen en solid Kings ledelse.

Kampreferatet er skrevet på bakgrunn av en mangelfull kampfilm.

Hva vi lærte om lagene: Vikings II kom av en solid seier et par uker tidligere, men klarte ikke å produsere like bra mot et klart sterkere forsvar. Pasningene er litt overalt og om forsvarsspillerne til Kings hadde klart å ta imot ballene de fikk levert rett i hendene hadde de hatt flere interceptions i kampen. Kings bekrefter i denne kampen at de ikke lenger høre hjemme på bunnen av 2. divisjon. Til tross for seier over Tønsberg og et knepent tap mot Gjøvik var vi ikke overbevist når de tross alt ikke hadde scoret en eneste touchdown. Det gjorde de derimot denne gangen, men det skal sies at angrepet deres var veldig av å på. Kings er ikke laget som kjemper seg nedover banen yard for yard, men heller laget som går for de store spillene og håper de treffer.

Noe som er verdt å nevne fra denne kampen er at begge lag traff på samtlige field goals og ekstrapoeng-spark. Det at Kings har fått sparkespillet til å sitte gjorde at de vant over Tønsberg i sin første kamp, og det gjorde at de vant denne også. Tydelig en investering på trening som har kommet godt med.

 

U17

v/Redaksjonen

Hvem: Oslo Vikings vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings 30 – Domers 7

Om kampen: Dette ble ingen repetisjon av det nervepirrende oppgjøret mellom disse to lagene i Trondheim for en uke siden. Istedenfor ble det et famlende oppgjør preget av droppede mottak, dårlige snaps, og generelt mange feil. Det sier seg selv at det i særdeleshet gjaldt et Nidaros Domers som så ut til å slite ut sine beste spillere ved å spille dem begge veier. Samtidig måtte de nok gjøre det for å forsøksvis henge med. Det greide de ikke. Oslo Vikings viste gode takter og økende selvtillit, selv om spillet ikke imponerte allverdens. Men: De scorte med både løp, pasninger og på retur, så det er neppe tvil om at de har noe å fare med!

Hva vi lærte om lagene: Lufta ser ut til å ha gått litt ut av ballongen for Nidaros Domers. Det var for svakt spill på mange posisjoner denne gang, og selv om deres running back holder høy høy klasse, så fikk han bare tidvis vist det. Dels fordi han spilte begge veier og helt klart ble preget av antallet ganger han måtte løpe med ballen og antallet ganger han måtte gjøre taklingene, dels fordi blokkingen foran ham ikke ble vedlikeholdt lenge nok (og aggressivt nok!) pr. spill, og dels fordi Oslo Vikings stod på og ikke ga ham de mulighetene han har fått mot andre lag. Oslo Vikings har spilt seg stadig opp i år, uten at helgens kamp virket veldig overbevisende om man ser det spill for spill. Men: Det er såpass mye talent i dette laget at mulighetene til å slåss om en plass i NM-finalen eksisterer.

 

Hvem: Lura Bulls vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)
Score: Bulls 12 – Raiders 55

Om kampen: Dette hadde vi på forhånd sett for oss at skulle bli et jevnt oppgjør, og det hadde nok de fleste. Inkludert Lura Bulls. Men det tok ikke lang tid før det ble motbevist. Riktignok stoppet de Tønsberg sin første drive via interception, men det var gjort veldig klart allerede da at det var store rom i forsvaret for Raiders sitt angrep, og det visste bortelaget å utnytte. Etter 1.periode stod det 35-6. Etter ett spill i 2.periode stod det 41-6. Og sånn så det ut også. Bulls så ut til å ha fått solstikk både på banen og sidelinjen, og det ble en tøff dag for hjemmelaget. Savnet av lagets dyktige TE/DE var tydelig, men ikke utslagsgivende. Det var derimot de mange missede taklingene, og spillere som sleit seg ut med å spille begge veier. Tønsberg på sin side fikk det meste til å stemme i angrep, og scorte gang på gang via allslags store spill gjennom lufta og på bakken. Ikke minst: To interceptions returnert til touchdown satte standarden. Det eneste de sleit med var Lura sin svært raske og bevegelige running back, som kom rett fra flyplassen og inn i slutten av 1.periode. Han rakk å score 2 touchdowns, men uten en trussel i lufta eller via andre spillere ble det åpenbart for Tønsberg Raiders at det var han det gjaldt å stoppe, og det gjorde de ofte nok til at dette aldri ble noen trussel om comeback.

Hva vi lærte om lagene: Lura Bulls har hatt en sterk første sesong på U17, men ødela mye av det inntrykket både for oss og -ikke minst- seg selv med denne oppvisningen. De har noen virkelig talentfulle spillere i laget, men når man kun har 17 spillere på hjemmebane blir det rett og slett ikke nok mot motstandere som har like mye eller mer talent. Tønsberg Raiders har det, og viste at de hører hjemme i toppen av mellomsjiktet på U17. De har en QB som skaper mye, og når lag ikke har svarene for ham så kan det bli lekestue slik det ble denne lørdagen. I forsvar har de også en grei porsjon kvalitet, men som hovedtrener Arne Johnsen uttalte til oss sliter de med hurtige spillere som finter dem ut. Det skal bli interessant å se hvordan de står seg mot Vålerenga Trolls om ikke så lenge!

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Score: Warriors 0 – 1814’s 45

Om kampen: Norges sannsynligvis beste U17-lag gjestet Drammen, og det ble ingen jevn kamp. Solide 1814s satte tidlig standarden, og det var ingen stor overraskelse at de både scorte godt med poeng og slapp inn…ingenting. For all del; Warriors gjorde seg ikke helt bort, de bare møtte et klart bedre lag.

Hva vi lærte om lagene: Hvem skal tukte 1814s i år da? Det er vanskelig å se for seg at det kan skje når man ser dette laget i aksjon. Det kunne vært fristende å se hvordan de hadde stått seg mot lag fra 2.divisjon senior. Nuvel; vi får nøye oss med å se om Oslo Vikings U17 kan overraske 11.juni. Ellers er Eidsvoll et godt eksempel på hvordan det er mulig å inkorporere de samme konseptene og tildels spillene på både 11-manns (senior Elite) og 9-manns (U17). Drammen Warriors har en bra running back som gjør mye ut av lite. Han fikk det tøft denne dagen, så det ble mer lite enn mye. Samtidig har Drammen grunnrisset av noe som er godt i alle spillets faser. Med litt ytterligere finjustering og rekruttering vil dette laget kunne danne stammen for noe som vokser til å representere Drammen på en god måte også på høyere alderstrinn etterhvert.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Haraløkka kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 47 – Starfighters 0

Om kampen: Trolls tok tidlig en klar ledelse i dette oppgjøret, som ble forkortet til å i praksis bare vare en halvdel. I andre halvdel ble hver periode bestående av ett spill, og dermed er det i grunnen ikke så mye mer å si enn at Vålerenga var det klart bedre laget og vant fullt fortjent i et oppgjør som neppe var særlig lystig for Lillestrøm Starfighters.

Hva vi lærte om lagene: Vålerenga Trolls er det sterkeste laget i sin pulje, og viste det nok en gang. Om noen uker går de hardere motstand i møte når Tønsberg Raiders, med et lite håp om seier, kommer på besøk. Før den tid skal Vålerenga ta turen over fjellet til Åsane Seahawks, og med mindre de reiser med for få spillere til å starte kampen blir det neppe et oppgjør de taper. Lillestrøm Starfighters var nylig på besøk hos nevnte Seahawks, og dro derfra med en klar seier. Mot Trolls var de langt nærmere hjem, og allikevel ender det med klart tap og ikke nok krefter til å spille en full kamp. Det må være bekymringsverdig for Starfighters, men nå har de noen uker på å summe seg og gi et godt siste inntrykk i årets serie når Nidaros Domers kommer på besøk 17.juni.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x