Etter runden: 8.serierunde 2015

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant. Denne runden tar vi også med oss landskampen som gikk i helgen, og som var årsaken til at det ikke var kamper i Eliteserien eller 2.divisjon denne runden.

8.SERIERUNDE, HELGEN 30-31.MAI 2015

 

LANDSKAMP
v/JM Henriksen

 

Norge vs Luther College highlightsvideo

Hvem: Norge vs. Luther College
Hvor og når: Lørdag 30.mai kl. 15:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Norge 0 – Luther 45

Om kampen: Dette ble dessverre som fryktet på måltavla. Et godt drillet college-lag med mange av starterne fra i fjor og en del av de som blir det i 2015, gjorde kort prosess mot et Norge som manglet en del i samspill og tildels i kvalitet. Hjemmelaget ga bedre motstand enn scoren skulle tilsi, men stadig kort start-avstand til endzone ga Luther sitt angrep en enklere oppgave enn det burde vært. På den annen side; en av scoringene var på et 76 yards langt løp, så det var ikke alltid at startposisjonen for angrepet var avgjørende heller. Norge var nære ved scoring én gang; en lang pasning fra QB Mehmet Sezer til WR Nicolai Nørstrud som fulgte opp med å løpe et stykke etter mottaket før han ble taklet, men dessverre fumblet sistnevnte på spillet, og Luther kunne overta ballen på egen 7de yardlinje.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #24 Jeremy Redmond, FB Luther Norse. 2 touchdowns og godt over 100 yards rushing i uvant posisjon. Gode atletiske evner og bra hurtighet kombinert med blokkingen han fikk ble litt for mye for det norske forsvaret denne gang.
  • 2 stjerner: #22 JJ Sirios, WR Luther Norse. Senior i fjor, men er allikevel på banen, dog ikke som QB der han er vant til å være. 2 TDs og forlater den norske secondaryen i turbofart når han får ballen i hendene.
  • 1 stjerne: #94 Gøran Knutsen, DE Norge. Viser solide evner, og er en av to norske spillere (den andre var #55 Thor Campe, LB) som virkelig skaper mye bryderi for motstanderlaget gjennom store deler av kampen.

Hva vi lærte om lagene: Vel; Norge er i gang – 8 år etter at man sist var på banen med et seniorlandslag. Det var en god del positivt å se, selv om man skal være i overkant patriotisk for å unngå fullstendig å innse at resultatet forteller oss om betraktelige forbedringsområder.

I angrepet er det positivt å se at landslaget har flere som kan blokke; nå er det bare å sy det sammen til at enda flere av dem gjør det på samme spill også. Det er også positivt å se at vi har noen som kan skape yards i løpespillet, samt til tider i pasningsspillet. Det sistnevnte var en utfordring, men det var lysglimt. Om kastene kommer litt raskere så vil nok det være en fordel i mange tilfeller. Det var noen ganger hvor pasningen kom frem, men tidspunktet hvor avgjørelsen ble tatt både ga forsvarer tid til å stenge ned avstanden til mottaker, og satte mottaker i en posisjon hvor man kan få noen stjernesmeller mot seg.

I løpespillet var det mange som fikk løpe med ballen. Det var varierende suksess, men samtidig en del bra løp. Vi la spesielt merke til Lorenzo Proctor sin evne til å tilkjempe seg ekstra yards. Også Sondre Vik Furuseth og Simon Bruset gjorde ting -på forskjellig vis- som fikk applaus fra publikum på den fronten. Det ble dessverre noe for enkelt for drevne college-spillere å lese hva som skjedde, og det er noe Norge må legge spesielt merke til når man scouter seg selv i etterkant. En god del av angrepet er bygget på misdirection, og da må det legges mer innsats i faker fra både QB og runningbacker. For ofte holdes faken i kort tid før spilleren som faker, snur seg i retning av der ballen er for å se hva som skjer. Det trenger man ikke gjøre! Spillet utvikler seg uansett, og om du holder faken din lengre, så er det faktisk større sjanse for at det utvikler seg annerledes i positiv forstand! Dette gjelder som sagt alle de offensive back-posisjonene.

MaxEmanuelson_J9R0669
LB Thor Campe med en av mange taklinger for dagen. Foto: Max Emanuelson

I forsvar var det flere lyspunkter; særlig defensiv linje kan bli en styrke for Norge i fremtidige landskamper. Man må nok jobbe med hvordan man håndtere double team-blokker, der er det en del å hente. På linebacker var det særlig en spiller som stod frem; inside linebacker Thor Campe fremstod virkelig slik en inside linebacker og kaptein bør gjøre. Han fulgte ofte opp arbeidet til defensiv linje, og det var ikke få ganger hvor han sikret taklingen etter at eksempelvis DE Gøran Knutsen først hadde stoppet runningbackens momentum.

Outside linebackere gjorde ofte det de kunne, men Luther sitt option-baserte spill satte dem til dels ut av spill når det gjaldt å gjøre taklinger. Det er ikke så trist som det høres ut som, for det betyr at de ofte tok ansvaret sitt på alvor. Ikke alltid med hell, men det er noe positivt å bygge på.

Lenger bak var det en del utfordringer, og om Russland ser på kampfilmen så vil de nok umiddelbart tenke at det er muligheter til å utnytte Norges spill på defensiv back. Vi er imidlertid noe usikre på om det kan forventes at Russland presenterer en like stor utfordring og like mange ting å analysere for Norges secondary som det Luther College gjorde. Slik sett var Luther kanskje en god test for spesielt vår secondary fordi de fikk smake på play-action og run support på en måte som gir dem en mental bagasje som kan være nyttig i tiden som kommer.

Når det gjelder Luther College, så var det omtrent som forventet. De kastet ballen litt mer enn de normalt gjør – men vi indikerte i vår artikkel før kampen at det også var å forvente ved denne anledningen. Dels fordi deres nye starter Dylan Smallwood har gode nok egenskaper til at det kan bli et større våpen for dem i 2015 enn det var i 2014, og dels fordi det viste seg å være smertelig enkelt når man hadde investert noen repetisjoner i løpespillet først.

I forsvaret var de OK, men ikke noe mer. Som scoren indikerer holdt det i massevis; vi snakker fortsatt om et veldrillet college-lag. På special teams vil man nok i etterkant kunne se på kampfilmen at det var mange som løp rundt og ikke helt hadde erfaringen der fra før av, eller ihvertfall var i uvant posisjon. Norges KR Marlon Wayne Hylton greide å utnytte det delvis noen ganger, men det var ikke mange nok blokker som satt -og satt lenge nok- til at det ble videre farlig. Vi må utdype det sistnevnte; noen ganger var det spillere som først ble blokket som gjorde taklingen. Dette skyldes at man for Norges del ikke fullfører blokker og kontrollerer sin mann lenge nok. Med motstandere som har skjønt begrepet ‘2nd effort’, så holder ikke det.

 

MaxEmanuelson_AX_0895
DE Gøran Knutsen. Foto: Max Emanuelson

MVP Norge: #94 Gøran Knutsen, DE. Gjorde noen store prestasjoner i løpet av kampen, var en konstant trussel og viste at han holdt nivået og vel så det.

MVP Luther:  #24 Jeremy Redmond, FB. Slotbacken var på en uvant posisjon, men mestret den godt, inklusive et par touchdowns hvor han fikk vist sin eksplosivitet.

 

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Ingen kamper denne runden.

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

Ingen kamper denne runden.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når:
 Søndag 31.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 2 – Starfighters 38

Om kampen: Dette var potensielt en jevn kamp, og vi tipper det var to spente lag som gikk på banen – begge med forhåpninger om å vinne. Når man først var på banen var det imidlertid tydelig at bortelaget Starfighters var det beste, og de sikret da også en klar seier.

Hva vi lærte om lagene: Tønsberg har noen steg opp til både de beste og nest-beste på nivået. Lillestrøm er ikke særlig aktuelle i jakten på NM-gull, men har en del styrker, og dette var nok en seier som smakte godt!

 

Hvem: Olavs Menn vs. Oslo Vikings
Hvor og når:
 Søndag 31.mai kl. 14:00, Navestadbanen (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 0 – Vikings 54

Om kampen: Ikke uventet tok det mer erfarne bortelaget en tidlig ledelse og hadde god kontroll mot seriens ferskeste lag. Dette var første kamp på U17-nivå i Østfold såvidt vi kan huske, og selv om det ikke ble jevnt, så ble det ihvertfall gjennomført!

Hva vi lærte om lagene: Olavs Menn kjemper på, Oslo Vikings sikter inn formen mot sluttspillet.

 

Hvem: BVH Gators vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når:
 Søndag 31.mai kl. 14:00, Gommerudbanen (Rykkinn)
Score: Gators 0 – Gladiators 30 (Walk-over)

Om kampen: Hjemmelaget hadde ikke nok spillere til å stille til start, og dermed ble kampen avlyst før den i det hele tatt begynte, og dømt som seier til bortelaget med 30-0.

Hva vi lærte om lagene: Dette var utvilsomt sesongens tristeste resultat, og det skumleste. Når slike ting skjer frykter man at det er begynnelsen på slutten for et lag i årets seriespill, og vi håper det viser seg å ikke være tilfelle. Det er selvfølgelig også dumt for alle som har planlagt rundt deltakelse i/på en kamp, enten det er spillere, trenere, stab, dommere eller tilskuere. Vi håper å se Gators tilbake på banen igjen ved første anledning!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x