Etter runden: 8.serierunde 2016

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant. Her finner du våre tanker om kamper fra både Eliteserien, 1.divisjon, 2.divisjon og U17-nivået!

8.SERIERUNDE, HELGEN 4-5.JUNI 2016

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Lura Bulls vs Vålerenga Trolls

Hvem: Lura Bulls vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)
Score: Bulls 29 – Trolls 13
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 20 – Trolls 18

Om kampen: Trolls åpnet klart best i en kamp hvor de hadde QB Atle Haaland tilbake. Det var dermed han som startet kampen for dem på QB-posisjonen. Dessverre for Vålerenga var lagets klart giftigste spiller så langt i sesongen, Marlon Wayne Hylton, ikke å finne på banen. Når Vålerenga allikevel kom godt i gang med pasningsspillet, så skyldtes det hovedsaklig kombinasjonen Haaland til Petter Thorp. Sistnevnte gjorde en rekke store spill i løpet av kampen, og det var ikke tilfeldig at Trolls sine to touchdowns begge ble gjort av ham.

Trolls forsøkte tidlig å få løpespillet på plass, men lyktes heller dårlig der – enten det var running back eller quarterback som løp. Lura Bulls på sin side da? De hadde Joshua Smith på QB istedenfor Harry Peoples, og da ville det bli spennende å se betydningen for løpespillet – som hittil i år primært har bestått av Peoples sine løp de gangene laget har lyktes med å løpe. Han har gjerne ligget på 50-60 yards pr. kamp. I denne kampen overtok Michael Vu mye av den samme suksessen, og endte med 49 yards på løp og sin første touchdown for året. Bulls totalt sett ender betraktelig lavere takket være noe fumbling og det faktum at Smith ikke er i nærheten av samme type trussel på scrambles som Peoples er.

I pasningsspillet skulle det derimot vise seg at Joshua Smith fikk skapt mye, og Lura endte på -for året- rekordhøye 292 yards i lufta. Det hører med til historien at det så svakt ut innledningsvis, og det var først når nevnte Peoples kom inn som WR et stykke ut i første halvdel at det tok av. Harry Peoples, med bakgrunn som WR fra NCAA FBS-nivået, skulle ende med 173 yards receiving og 3 touchdowns, og var i det store og hele uhåndterlig for en Trolls secondary som hadde sitt å stri med denne dagen. Også Edvard Duvsete hadde en god dag statistisk sett, men det hører med til historien at et par droppede pasninger gjør at dagen nok ikke helt føltes ut som en perfekt suksess for ham.

For Bulls ble det allikevel seieren man hadde behov for, og dermed en fortsatt mulighet til å sikre hjemmebane i sluttspillet. Den muligheten ble betraktelig mindre etter at 1814s og Vikings hadde spilt påfølgende dag, men er fortsatt tilstede frem til Trolls har tatt i mot Vikings kommende helg…

Statistikken fra kampen:

Bulls vs Trolls screen 2016 b

Du finner mer av statistikken fra kampen her på wiki.amfotball.com.

 

Spillerbørs:

 • 3 stjerner: #9 Harry Peoples, WR Lura Bulls. 8 mottak, 173 yards, 3 touchdowns. Peoples gikk fra å være en giftig quarterback som motstanderne har problemer med å kontrollere, til å være en receiver som de ikke får kontroll på. Samtidig kanskje ikke så rart at 1.700 yards produksjon på høyeste college-nivå kvalifiserer til å sette standarden for posisjonen i norsk Eliteserie.
  onepixel
 • 2 stjerner: #31 Petter Thorp, WR Vålerenga Trolls. 5 mottak, 118 yards, 2 touchdowns. I Marlon Hylton sitt skadefravær ble det en tyngre bør å bære for en halvskadet men allikevel giftig Petter Thorp. Han responderte på svært godt vis!
  onepixel
 • 1 stjerne: #55 Ole Petter Ølberg, DT Lura Bulls. Flyttet inn fra DE til DT, og det må sies å ha vært en suksess denne gang. Solid kamp; mange taklinger og er ofte involvert når en rekke Lura-spillere sørger for å stoppe ballbærer. God til å forstå ansvarsområde og agere deretter.

 

Hva vi lærte om lagene: Vålerenga Trolls har Atle Haaland på plass igjen etter et lengre skadeavbrekk. Samtidig treffer andre skader laget, og vi vil tro det kan oppleves frustrerende å «treffes» av slikt. Samtidig er det noe alle lag opplever i større eller mindre grad, og flere av Eliteserie-lagene ser ut til å ha truffet på i år. Så også Lura Bulls.

Bulls stilte opp uten Harry Peoples på QB. Det resulterte i lagets høyeste antall passing yards og beste completion % for året (likt med forrige rundes bortekamp mot Oslo Vikings). En god del av de pasningene gikk fra Joshua Smith til nettopp Harry Peoples; vi vil tro det hadde vært et lavere antall både yards og mottak uten sistnevnte på banen. Det blir interessant å se hva som skjer hos Lura i fortsettelsen; om det er Smith vi finner bak center også i tiden som kommer, og hvordan Peoples sine bidrag blir.

At laget må skape noe i angrepsspillet for å vinne kamper er det ihvertfall ikke tvil om; forsvaret slapp riktignok inn få poeng denne gang, men fortsetter å gi motstanderen i overkant mange yards.

Vålerenga Trolls har en kamp igjen i grunnspillet, og deretter venter et sluttspill hvor de må til enten Trondheim (overveiende sannsynlig) eller Haugesund i kvartfinale, og deretter bortekamp på Eidsvoll i semifinalen. Hvis man kommer seg helskinnet gjennom kvartfinalen, da. Med Atle Haaland tilbake og receiverne på plass, bør det kunne gå. Laget kan potensielt nå en NM-finale, men det er nok få som holder Trolls som en av favorittene til en finaleplass nå. Da må det bli friskmeldinger i fleng, og man må få løpespillet på gang igjen. Det sistnevnte har i liten grad vært en positiv faktor utover i sesongen.

Også Bulls har en utfordring med løpespillet. RB Michael Vu gjorde sin beste kamp for året mot Trolls; allikevel ender det med en svært skjev fordeling på pasningsyards og løpeyards for Lura. Med (fortsatt) lav % completions, og en del turnovers, vil det gi for mange hakk i plata til å henge med når man møter lag som holder ballbesittelser i live og attpåtil scorer regelmessig.

Ellers kan begge lagene si seg fornøyd med å ha et lavt antall flagg på seg; de skjøt ikke seg selv i foten der denne gang!

 

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 13:00, Bøn stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 6 – Vikings 14
Scoren vi tippet i forkant: 1814s 28 – Vikings 21

Om kampen: Vi holdt 1814s som knappe favoritter før kampen, og det var også hjemmelaget som kom best i gang. En fumble i det laget er på vei inn i målsonen for første gang setter imidlertid en stopper for dem tidlig, og det skulle på mange måter vise seg å bli skjebnesvangert. Oslo Vikings svarte nemlig umiddelbart, og via en langpasning fra Dustin Hawke Willingham til Eric Ford, var det bortelaget som tok ledelsen tidlig i oppgjøret. Det var en ledelse som skulle vise seg å holde gjennom hele oppgjøret.

Kamper mellom Eidsvoll 1814s og Oslo Vikings har de senere årene vært svært jevne affærer, og dermed blir også muligheter som glipper ytterst viktige. Eidsvoll 1814s brukte løpespillet gjennom hele kampen. Med unntak av Riley Bowen lyktes ikke ballbærerne denne gang, noe som skyldtes et godt forberedt Oslo Vikings som jaget motstanderlaget fra skanse til skanse. De tillot ballbæring horisontalt, men ikke vertikalt på banen. Slikt blir det lite yards av, og når running backene utenom Bowen har snitt på henholdsvis 3.2, 2.6, 2 og 0.5 – da illustrerer det hvordan Vikings sitt forsvar lyktes ganske godt.

Vi sier ganske godt, for Eidsvoll ble ikke stengt helt ned i denne kampen heller. Det ble allikevel rekordlav produksjon til 1814s å være, og «kun» 187 yards på løp. 119 av dem tilhørte Riley Bowen, som var en svært viktig spiller for å holde hjemmelaget inne i kampen. Når han gikk ut med skade et stykke ut i andre halvdel, så var mye av den fungerende slagstyrken fjernet.

Pasningsspillet kunne man som vanlig ikke støtte seg på, og når løpespillet i tillegg brukte opp verdifull tid uten uttelling, så var det ledende Oslo Vikings som dro nytte av tidsbruken – ikke Eidsvoll 1814s. Nå kan man forsåvidt spekulere i at Vikings kunne produsert flere poeng om ikke Eidsvoll hadde ballen såpass mye (den store forskjellen er det riktignok ikke: 52 mot 43 spill), men det hadde liten betydning for 1814s – seieren var det viktige å sikre.

Det gikk ikke. Oslo Vikings lot riktignok Eivind Brekke snike inn en touchdown, men når de selv også produserte en ved Dustin Hawke Willingham -samt ekstrapoenget- så fikk Oslo-laget snudd nederlaget fra tidligere i sesongen til seier denne gang.

Statistikken fra kampen:

1814s vs Vikings 2016 screen

Du finner mer av statistikken fra kampen her på wiki.amfotball.com.

Spillerbørs:

 • 3 stjerner: #5 Eric Ford, WR Oslo Vikings. 5 mottak, 157 yards, 1 touchdown. Vikings gjorde som vi antok i forhåndsomtalen av kampen: Spredde ballen, men fant Ford. Han sørget for å være en sentral faktor i å åpne opp 1814s sitt forsvar, og ble på mange måter tungen på vektskålen.
  onepixel
 • 2 stjerner: #18 Dustin Hawke Willingham, QB Oslo Vikings. 1 TD på pasning, 1 på løp. Riktignok også 1 interception, men 70% completion rate og 265 yards?! Jepp; man kan trygt si at dette ser ut til å gå rette veien!
  onepixel
 • 1 stjerne: #44 Andreas Lid, LB Oslo Vikings. Viktig del av Vikings sitt forsvar; flyter rundt og forårsaker både turnover og sørger for taklinger – enten alene eller sammen med flere lagkamerater.

Hva vi lærte om lagene: Oslo Vikings har hatt klar progresjon de siste par rundene. Den svake starten på sesongen er nå forlengst passert fortid, og med et angrepsspill som har begynt å virkelig sitte, så er det ikke lett å få has på flaggskipet i klubben som fyller 30 år i 2016. Det er nok ikke fritt for at Vikings har begynt å drømme om Norgesmesterskap og muligheten til å feire klubbens store bursdag med et stort resultat i årets siste kamp for seniorene.

Forsvaret er heller ikke å forakte. De tillater riktignok en del yards uansett motstander også i de oppgjørene laget har vunnet, men når de vinner turnover-kampen og tillater færre yards enn eget angrep makter å produsere – da vil dette kunne holde også i fortsettelsen. Først i den fortsettelsen venter et Vålerenga Trolls som sannsynligvis er sugne på revansj selv.

Eidsvoll 1814s har vært yards-produsenten i serien i angrep, og det soleklart gjerrigste laget i å tillate yards når de har forsvaret sitt på banen. De kommer ikke til å bli tatt igjen i noen av de kategoriene i grunnspillet. Nå er det slik at vi straks går inn i sluttspillet, og da har det lite å si. Det er nåværende form som betyr noe da, og der har 1814s noen bekymringer å adressere. De tillot Vikings en haug med yards i pasningsspillet, og det ble litt balansert i løpespillet også. Det kan de ikke tillate i semi-finale og eventuell finale om de skal slå tilbake helt på tampen av sesongen.

Samtidig skal vi ikke glemme at et Eidsvoll som mistet Riley Bowen i store deler av andre halvdel fortsatt var gode nok til at det hele endte med kun 8 poengs margin for Norges desiderte formlag. 1814s har ikke gått fra å være soleklare favoritter til å slepe rundt nede i bunnen av 2.divisjon…de har gått fra å være soleklare favoritter til å være et av et par-tre lag som kan ende opp med NM-gullet. It ain’t over ’till….osv.

 

Harry Peoples - foto Cecilie Hagen
Harry Peoples. Foto: Cecilie Hagen

Rundens MVP offense: #9 Harry Peoples, WR Lura Bulls. Skifter fra QB til WR uten problemer, og produserer på en måte som gjør at Bulls tar seieren klart. Utvilsomt hjemme på receiver; spørsmålet er hvordan Lura bruker ham i de kommende kampene.

Rundens MVP defense: #44 Andreas Lid, LB Oslo Vikings. Forårsaker fumble som er essensiell for kamputfallet tidlig; fyker rundt som del av et radarpar med #6 Kim Erik Schaanning og gjør en stor mengde taklinger – enten alene eller (ofte) som del av flere som sikrer at ballbærers momentum stoppes!

Rundens «se opp for» spiller: #25 Daniel Bernklau, LB Oslo Vikings. En rekke solide taklinger, inkludert for tap av yards. Er ofte involvert med assisterende taklinger i tillegg. Gjør jobben mot speed option. Kan sparke ballen også; allsidig.

 

1.DIVISJON
v/JM Henriksen

Eivind Skeie Haugesund - foto Robin Sayyah Efoto AS
Eivind Skeie. Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Åsane Seahawks vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Seahawks 6 – Domers 7
Score vi tippet i forkant: Seahawks 16 – Domers 26

Om kampen: Dette skulle i svært liten grad bli en repetisjon av forrige rundes markante Domers-dominans. Åsane Seahawks presterte bedre, og samtidig var NTNUI Nidaros Domers svakere. Forskjellene vi så på de to lagene forrige uke var i svært stor grad utjevnet, og det var ikke ufortjent at Seahawks tok ledelsen med først 3-0 og deretter 6-0.

Det skulle vise seg å ikke holde helt inn. Med kun noen få minutter igjen på klokka snudde Domers det hele med en touchdown, og når det påfølgende ekstrapoengs-forsøket satt som det skulle, så var det plutselig bortelaget fra Trondheim som ledet kampen, og det var en ledelse de holdt til kampen var over. Ny seier for Domers, og ingen tvil om hvem som endte som #1 i 1.divisjon sitt grunnspill 2016.

Hva vi lærte om lagene: Domers blir sårbare når de mangler noen av sine bedre spillere, på lik linje med at Seahawks blir sårbare når de mangler noen av sine beste. Slik vi forstår det gjaldt disse elementene for de to lagene henholdsvis denne (Domers) og forrige (Seahawks) uke. Når NTNUI Nidaros Domers sitt angrep i tillegg presterer 4 turnovers, mot 1 de foregående 5 kampene, ja – da blir det vanskelig. Så skal vi naturligvis legge til at turnovers (fumble, interception) ikke nødvendigvis er noe som ene og alene skyldes angrepet; det kan også være motstanderens forsvar som skaper turnovers.

Begge lag går nå inn i sluttspill. Vi kjenner ikke fasiten på skader og frafall hos lagene, utover at vi fikk med oss at Åsane sin QB for majoriteten av sesongen ikke er med inn i sluttspillet. Mannen som fylte inn i siste seriekamp, meget habile Daniel Peter, er såvidt vi vet heller ikke aktuell på grunn av for lite antall kamper spilt i grunnspillet. Dermed blir det store spørsmålet hvordan Åsane Seahawks løser den kabalen mot et Olavs Menn som bør være hevnlystne.

Domers tar i mot Haugesund Hurricanes i en kamp mange allerede har notert ned som en sikker hjemmeseier. Det skal bli interessant å se om et Haugesund på opptur kan utnytte momentet, gi jernet, og overraske oss alle gjennom å slå hittil suverene NTNUI Nidaros Domers på hjemmebane i Trondheim.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Åssiden Idrettspark (Drammen)
Score: Warriors 10 – Hurricanes 20 
Score vi tippet i forkant: Warriors 32 – Hurricanes 20

Om kampen: Drammen Warriors tok tidlig ledelsen, men etterhvert meldte bortelaget Haugesund Hurricanes seg på i oppgjøret, og redusering gjorde at det var klart at det utvilsomt ble kamp om seieren. Den kampen var det etterhvert bortelaget Haugesund Hurricanes som vant, og bortelaget tok seieren og sin andre seier i årets 1.divisjon. Hjemmelaget Drammen Warriors måtte dermed notere seg for en 0-6 sesong og intet sluttspill. Det betyr forsåvidt også at man unngår utgiften med å reise til Trondheim – men på den annen side: Hvem vil vel ende sist på en tabell?

Hva vi lærte om lagene: Hurricanes har mer energi igjen på tanken enn man skulle tro. Laget fra Haugalandet kommer til å være kraftige ‘underdogs’ i bortekampen mot NTNUI Nidaros Domers – et lag de forøvrig allerede har tapt soleklart mot i grunnspillet. Mye skal ha endret seg i både personell og utførelse for at resultatet skal snus til å ende i favør av Haugesund Hurricanes. Helt umulig er det dog ikke.

Drammen Warriors avslutter med dette 2016-sesongen. Den ble nok ikke helt som håpet, og 0 seiere er sjelden noe man setter pris på som et lag. Det bør man heller ikke gjøre. Warriors har spilt noen jevne kamper, og ved flere anledninger vist at de har kvaliteter til å høre hjemme i 1.divisjon.

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

Fredrikstad Kings 2016 - foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

Hvem: Oslo Vikings 2 vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings 2.lag 27 – Swans 7

Om kampen: Swans kom til Frogner på opptur, og endte med resultatmessig nedtur. En virvelvind på sidelinjen stoppet ikke kampen, men Vikings sitt 2.lag stoppet utvilsomt Gjøvik Swans. Sistnevnte stoppet derimot ikke Oslo Vikings 2, som endte opp med å score 27 poeng. Det er bra uttelling, og vi minner om at kommende motstander på Frogner stadion er serieleder Kristiansand Gladiators. Deres resultat mot Gjøvik Swans? 27-6.

Hva vi lærte om lagene: Swans har vist kvaliteter i år, men mot de bedre lagene i 2.divisjon kommer de til kort. Det er derfor liten grunn til å tvile på at Gjøvik er på plass i det som for dem er riktig divisjonsnivå nå.

Vikings 2 kom seg tilbake i seiersprotokollen etter et tap mot Tønsberg Raiders i forrige kamp. Om de greier å holde seg i seiersprotokollen mot kommende motstander, Kristiansand Gladiators, er vel heller tvilsomt. Allikevel; umulig er det ikke. Det skal bli interessant å se hvordan Frogner-laget responderer på utfordringen som venter!

 

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 0 – Hunters 42

Om kampen: Fredrikstad Kings holdt Kolbotn Hunters til 0-16 i første halvdel av kampen, men det skulle ende med 0-42 i baken for hjemmelaget. Det var ikke uventet.

Hva vi lærte om lagene: Det har ikke vært noen helomvending i resultater fra 2015 for Fredrikstad Kings sin del, og det kan nok oppleves tungt. Om man driver med konkurransepreget idrett (som dette jo er), så betyr resultatene noe, og det er jo kjipt når de ikke kommer. Nå finnes det heldigvis flere ting å kunne se progresjon på, og vi regner med at Kings analyserer seg selv på video og finner ut av noen hovedområder å jobbe med i tiden som kommer slik at resultatene etterhvert snur! Den dagen gleder nok både Kings og publikum i Fredrikstad seg til, og vi gleder oss også til å se den stilige logoen finne veien til W-kolonnen i større grad!

Kolbotn Hunters er fortsatt et av de mer veltrente lagene i 2.divisjon, og et lag som med fordel kunne fått teste seg (sammen med f.eks. Tønsberg Raiders og -selvsagt- Kristiansand Gladiators) mot 1.divisjonslagene. Nå er det ingen form for kvalifiseringskamper mellom 1. og 2.divisjon i år, så det får forbli gjetting og power rankinger som spekulerer i hvordan det hadde gått.

 

U17
v/JM Henriksen

Hurricanes vs Ironmen U17 2016
Foto: Robin Sayyah

Hvem: Nidaros Domers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Score: Domers 6 – Raiders 40

Om kampen: Vi skreiv før kampen at hvis Tønsberg Raiders reiste med en god stall, så ville dette bli en stor utfordring for hjemmelaget. Det ble det. De fikk seg en touchdown, men slapp også inn 40 poeng. Dermed var det Tønsberg Raiders, et lag som har 5 seiere i år, som tok med seg poengene for seier med hjem til Vestfold.

Hva vi lærte om lagene: Tønsberg Raiders er et lag å regne med. De er klare for semifinale, og har vel en viss mulighet til å overraske der – selv om de helt klart ikke blir favoritt i det oppgjøret.

For Nidaros Domers blir det ingen repetisjon av fjorårets finalespill og NM-sølv. Til det var forskjellen på årets lag og fjorårets, for stor. Dermed må man ta til takke med å være middelhavsfarer i år, og bygge opp mot 2017!

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. BVHIF Ironmen
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 8 – Ironmen 31

Om kampen: To lag uten seiere møttes til dyst, og kun ett kunne komme ut som vinner. Det ble bortelaget BVHIF Ironmen, og med god margin. Selv om Haugesund Hurricanes kom seg på måltavla etterhvert, så var det Bærumsgutta som styrte showet og sikret seg en lenge etterlengtet seier.

Hva vi lærte om lagene: Haugesund Hurricanes, som også har en god porsjon av spillerne sine fra Lura Bulls, har en kamp igjen før sesongen er omme. Ingen seiere så langt, og det skal nok en del til før det skjer i siste seriekamp også. Derimot scoret de bra med poeng mot Eidsvoll i debutkampen. Hvis de kan begynne å score mer på det nivået i flere av kampene sine, så vil seiere etterhvert kunne dukke opp…

BVHIF Ironmen tapte med klare marginer i april, begynte å utjevne forskjellene i mai, og nå kom endelig seieren. Den kom også i Grevens tid: Dette var siste sjanse før sesongen var omme for Ironmen sin del.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 51 – Starfighters 8

Om kampen: Vålerenga Trolls har levert store scoreboard-tall i mange av årets kamper, og denne kampen var intet unntak. Lillestrøm Starfighters kom til kort, men noterte seg ihvertfall for scoringer; de er det andre laget denne sesongen (det første var Tønsberg Raiders) som presterer det.

Hva vi lærte om lagene: Lillestrøm Starfighters har sikret seg en seier i år, men ellers slitt med å produsere. Det ble jevn i kampene mot Domers, klar seier mot Oslo Vikings Hvit før sistnevnte forsvant ut av seriespill, mens de to topplagene i pulja -Trolls og Raiders- er langt over nivået Lillestrøm har prestert på i år. Sluttspill blir det ikke, men sesongen er vel gjennomført – det er ikke alle lag som kommer dit heller!

Vålerenga Trolls er et lag det er vanskelig å se for seg at ikke går til finalen. De har scoret klart mest poeng i årets U17-serie, og samtidig sluppet inn nest minst (og sannsynligvis minst når alle er ferdigspilt med likt antall kamper). Nå venter semifinale, og potensielt finale. NM-gullet er ikke gitt på forhånd, og spesielt Eidsvoll vil kunne by på et stort hinder der!

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 16:00, Bøn stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 38 – Vikings Rød 0

Om kampen: Vi fikk ikke sett livestreamen og har heller ikke sett film i etterkant. Vi noterer oss allikevel at hjemmelaget fikk «hevnet» seniorlaget som i timene før hadde spilt en kamp som endte i tap på samme bane.

Hva vi lærte om lagene: Eidsvoll er et av to lag som har dominert på U17-nivået i år (det andre er Trolls). De beviste nok en gang hvorfor. Det er ikke usannsynlig å se for seg at de ender opp i finalen. Skulle de vinne vil det være andre året på rad at Eidsvoll 1814s tar gull på dette nivået.

Oslo Vikings Rød har hengt godt med i årets sesong, men kommer til kort mot det som er den absolutte toppen i 2016. De har allikevel en god mulighet til å ende opp i semifinale, men vi må se en forvandling a la 2014 (hvor laget var klart underlegne Trolls i grunnspillet, før de slå til og vant i finalen) hvis det skal bli finale i år.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x