Før runden: 10.serierunde 2017

To av Norges klart beste lag møtes i siste seriekamp i Eliteserien. Semifinalene i U17-NM spilles. 1.divisjon og 2.divisjon avslutter sine sesonger. Det er duket for en markant kamphelg i amerikansk fotball-Norge! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkludert våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

10.SERIERUNDE, HELGEN 24-25.JUNI 2017

Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 25.juni kl. 14:00, Bøn (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

  • Etablere eget løpespill, inkludert få satt nok pasninger til at løpespillet får mer rom utover i kampen også.
  • Nekte QB Mehmet Sezer tid til å spre ballen til Vikings sine mange pasningsmottakere.
  • Vinne turnover-statistikken gjennom å skape dem i forsvar.

Gameplan Vikings:

  • Stenge ned Eidsvoll sitt løpespill tidlig slik at de går til lufta av nødvendighet.
  • Spre forsvaret horisontalt og vertikalt gjennom variert angrepsspill.
  • Få ballen i hendene til Erik Ford (om han spiller) på returer.

Score: 1814s 14 – Vikings 33

Hvorfor vi tror de vinner: Vi tror ikke på noen repetisjon av resultatet fra når disse lagene møttes på Frogner tidligere i sesongen, hvor Vikings vant 37-0. Eidsvoll 1814s må ha lært nok av den seansen og samtidig ha hatt nok progresjon til å gjøre oppgjøret jevnere. Forrige helgs resultat mot Lura Bulls var nok kanskje ikke indikativt av en fullstendig transformasjon av lagets kvaliteter, men det ga ihvertfall en selvtillits-boost som man trengte og som vi tror gir Eidsvoll nok driv inn i denne kampen til at de kommer på banen med en mentalitet om å kunne vinne. Vi tror også at 54-8 resultatet til Eidsvoll sist fikk gluggene opp hos Oslo Vikings, som neppe tar lett på denne oppgaven. De så nok samtidig at det ikke akkurat var dramatiske endringer i hva 1814s gjør taktisk sett, og om vi da tenker tilbake til sist lagene møttes, kombinert med årets resultater hittil, tenker vi at Oslo Vikings fortsatt fortjener et favoritt-stempel på vei inn i dette oppgjøret. To lag som forøvrig følger dette oppgjøret med argusøyne og håper på en jevnspilt og grusomt hard batalje, er semifinale-motstanderne til begge lag. Ingenting hadde passet dem bedre enn en skikkelig oppmykning av 1814s og Vikings mens de selv har frihelg på vei inn i sluttspillet!

Highlights fra 1814s vs. Vikings i 2016:

Eidsvoll 1814's vs Oslo Vikings

 

 

1. DIVISJON
v/Sveinung Løfaldli

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 25.juni kl. 14:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Score: Hunters 6 – Gladiators 42
Hvorfor vi tror de vinner: Spørsmålet rundt denne kampen er: med hvor mange poengs margin kommer Gladiators til å vinne kampen? Kristiansand har lekt seg gjennom seriesystemet i løpet av de to siste sesongene – først i 2. divisjon og nå i 1. divisjon. Til neste år får laget tøffere motstand, men frem til da vil de nok fortsette å dominere motstanderne. Med dette mener jeg ikke å si at Hunters er et dårlig lag – tvert imot synes undertegnede at Kolbotn har gjort en fin debutsesong for 11-mannsfotball. Saken er bare så enkel som at Kristiansand er et langt bedre lag.

 

 

2. DIVISJON
v/Harald Kruhaug

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Søndag 25. juni kl. 14:00, Skansesletta (Kongsvinger)
Om lagene/kampen: Årets siste kamp i 2. divisjon og Kongsvingers siste sjanse til å klare en seier i sin første sesong i seriespill. Motstanderen er årets overraskelse Fredrikstad Kings som på en sesong har gått fra å være et bunnlag uten en seier til tredjeplass på tabellen. Uansett hvordan kampen går så vil den ikke påvirke tabellen, men begge lagene har fortsatt noe å spille for. Kongsvinger ønsker sin første seier, og Fredrikstad ønsker sin første ‘winning season’ som vil være sikret om de går seirende ut av denne kampen. Hvilket av de to lagene som får ønsket sitt oppfylt vet vi ikke før søndag.

 

 

U17 – SEMIFINALER NORGESMESTERSKAPET
v/Harald Kruhaug

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 24. juni kl. 14:00, Bøn (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Endelig er det klart for NM sluttspill på U17 nivå og som vanlig går vi rett til semifinalene. Det interessante i år er at semifinalene er akkurat like som i fjor. I fjorårets semifinale mellom Eidsvoll og Tønsberg endte kampen med en 60-20 seier til Eidsvoll. Når lagene møttes i årets sesong endte kampen 51-6 til Eidsvoll. Det er altså liten tvil rundt hvem som har favorittstempelet i dette oppgjøret, men Tønsberg har hatt en uke lenger på å forberede seg. Det spørs om det er nok til å dra i land seieren, men om de skulle klare det ville det være Tønsbergs første NM-finale siden U19 i 2012, noe de ville hatt stor glede av. 

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 24. juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Den andre semifinalen er også som i fjor, nemlig en kamp mellom hovedstadslagene. I fjorårets semifinale vant Trollene klart 46-0, men når lagene møttes forrige helg var det langt jevnere. Det var fortsatt Trolls som gikk av med seieren, men de vant bare 19-13 så helgens kamp kan definitivt tippe begge veier. Det er heller ikke mye til hjemmebanefordel for noen av lagene ettersom lagene deler hjemmebane denne sesongen, så det bør være duket for masse publikum og en spennende ‘Battle of Oslo’ på U17-nivå!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x