Før runden: 11.serierunde 2016

Nest siste uke! Det er tid for semifinaler på senior og NM-finale (samt Bronsefinale) på U17! Som om ikke det var nok holder 2.divisjon fortsatt koken, og det er to kamper på det nivået også. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

11.SERIERUNDE, HELGEN 25.JUNI-26.JUNI 2016

AmFotballNorge - semifinaleillustrasjon
Illustrasjon: Amerikansk Fotball Norge/Mehmet Sezer

NM-SLUTTSPILL SENIOR: SEMIFINALER
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 25.juni kl. 13:00, Bøn stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Press på QB Joshua Smith!
 • Male Bulls sitt løpeforsvar i stykker med mange ballbærere
 • Holde ballen unna hendene til Harry Peoples

Gameplan Bulls:

 • Ikke la løpespillene utvikle seg; plugge gaps og angripe med fronten – ha noen liggende rett bak for å plukke opp screens o.l.
 • Gi Smith tid; få ballen kastet til de som kan bevege den etter mottak
 • Lykkes med ekstrapoengsforsøkene…

Score: 1814s 26 – Bulls 20

Hvorfor vi tror de vinner: Bulls så svært overbevisende ut forrige helg; nå venter en motstander av høy klasse på Bøn. Det blir noe annet, og forhåpentligvis har ikke Lura vent seg til tanken om at kamper skal slutte 55-0 i deres favør: Dette blir definitivt ikke en slik kamp. Eidsvoll 1814s er uthvilt og har hatt god tid til å studere lørdagens motstander, samt legge inn noen ekstra grep som Bulls kanskje ikke har sett før.

Allikevel; om det er noen semifinale vi ser for oss at blir spennende, så er det denne. Løpsmaskinen med det solide forsvaret møter gunslinger-angrepet som har eksplosivitet men fortsatt mangler konsistens. % på pasninger er ganske lav (om enn betydelig høyere enn Eidsvolls, men avhengigheten er langt fra lik..), og løpespillet har vært med heller magert utbytte i Eliteserie-kampene. Med mindre kvartfinalen ga en enorm aha-opplevelse og selvtillits-boost, så tror vi nok heller at det blir nærmere slik det har vært i seriekampene for Bulls sin del.

Lura vant sist de var på Bøn. Faktisk de to siste gangene de har vært på Bøn. Dermed er ikke bortekamp der så avskrekkende for Bulls, men vi tror samtidig at det er et enormt viktig poeng for Eidsvoll å få revansje for det – ikke minst i lagets trolig siste kamp på banen som de har lang historikk på. Selvsagt er hjemmelaget også bevisste på at man må vinne i semifinalen for å havne i NM-finalen, og dermed ha sjansen på nok en revansje der…

Vi tror uthvilte kropper og tid til å forberede seg får en stor betydning, og dermed at det er Eidsvoll 1814s som trekker det lengste strået i kampen mellom disse to lagene denne gang. PS! Vi forutsetter da at Riley Bowen er frisk etter smellen han fikk sist 1814s spilte. Uten ham tror vi det blir heller tøft å sikre seieren.

Highlights fra sist møte mellom 1814s vs. Bulls på Bøn, tidligere i år:

Eidsvoll 1814's vs Lura Bulls

 

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 26.juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Plassere det balanserte angrepet på banen; la det utfolde seg
 • Stenge ned Atle Haaland i løpespillet
 • Vise en del fronter, formasjoner og annet snadder som gir finalemotstanderen noe å tygge på i de kun 6 dagene frem til finalen

Gameplan Trolls:

 • Stille med rubbel og bit av spillere; om de kan krype eller gå, løpe eller stå – nå er tiden til å finne frem alt av krefter om dette skal ende i NM-finale!
 • Beskytte Haaland slik at han ikke er oppbanket etter X antall løp allerede før pause; få pasningsspillet på gli først kanskje..?
 • Har ryggen mot veggen med stort sett ingen utenfor eget klubbhus som tror på seier; har på sett og vis ikke noe å tape heller. Være kreative i playcalling og ambisiøse i gjennomføring på banen!

Score: Vikings 42 – Trolls 14

Hvorfor vi tror de vinner: Disse to lagene har møtt hverandre to ganger i år allerede, og det har vært hevet over enhver tvil at Oslo Vikings har vært det beste av dem. Vikings har hatt friuke og kunnet hvile kreftene, og nå møtes de altså igjen. Trolls så ikke spesielt skarpladet ut i kvartfinalen, og når man vinner knapt i en lite velspilt sluttspillskamp mot 1.divisjonsmotstand, så skal det en betydelig nivå-heving til i semifinalen om dette skal ende med noe annet enn seier til hjemmelaget.

Har Vålerenga Trolls noen som helst mulighet? Ja, de har jo egentlig det. Hvor mye potensiale til undervurdering ligger ikke i setningene ovenfor? De er det vi som har skrevet, ikke Oslo Vikings, men om sistnevnte tenker at dette blir et hvileskjær før finalen, da kan man bli tatt på senga. Et friskt Vålerenga Trolls har egenskaper, spillermateriale og trenerkrefter til å vinne mer enn en kamp i året mot Eliteserie-motstand.

Så…er de friske og med 50+ spillere klare for kamp? Vi har ikke fasiten på det, men tipper at alt fortsatt ikke er på stell. Da har vi vanskelig for å konkludere med noe annet enn at om vi skal tippe (og det skal vi jo), så ser vi for oss en kamp hvor Oslo Vikings tar nok en klar seier. Vikings må ha tatt klare steg tilbake til slik de så ut i begynnelsen av sesongen hvis dette skal ende annerledes.

Highlights fra sist møte mellom Vikings vs. Trolls på Frogner, tidligere i år:

Oslo Vikings vs Vålerenga Trolls

NB! Videoen sier at sluttresultatet ble 20-12. Det korrekte er 40-12.

 

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben og eventuelt andre administrative blundere.

K S T + -- = Poeng
Kristiansand Gladiators 5 5 0 205 27 178 10
Kolbotn Hunters 6 5 1 192 94 98 10
Tønsberg Raiders 5 4 1 148 60 88 8
Oslo Vikings 6 3 3 161 189 -28 6
Gjøvik Swans 6 3 3 77 104 -27 5
Vålerenga Trolls 6 2 4 147 165 -18 3
Lillestrøm Starfighters 5 2 3 86 92 -6 2
Tromsø Trailblazers 5 1 4 16 133 -117 2
Fredrikstad Kings 6 0 6 13 181 -168 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 26.juni kl. 14:00, Karuss kunstgress (Kristiansand)
Om lagene/kampen: For en uke siden trodde vi at dette skulle bli en kamp mellom to ubeseirede lag, men ettersom Tønsberg tapte mot Swans forrige uke så er ikke det lenger tilfelle. Nå som Raiders QB også er ute med skade, så spørs det hvordan de kommer til å klare seg mot et Gladiators lag som har overkjørt alle andre lag i ligaen. 

Starfighters at Glads 2016 - Percy - Foto Lukasz Kadziolka
Foto: Lukasz Kadziolka

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 26.juni kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Lagene ligger henholdsvis nest nederst og tredje nederst på tabellen, men en seier vil flytte vinnerlaget forbi Trolls og opp på en respektabel sjette plass ved sesongslutt. Tromsø har slitt på bortebane tidligere i år, men nå som alle eksamener er over så burde de ha mulighet til å stille en mye større stall enn de kunne mot Kolbotn og Tønsberg. Lillestrøm har ikke spilt kamp på en måned, og forrige gang de var på banen tapte de surt mot Gjøvik Swans. Lillestrøm er nok ivrige etter å ta denne serien, og med det få en winning percentage på .500, men Tromsø fikk trolig smaken på å vinne når de tok sin første seier noen sinne over Fredrikstad forrige helg. Selv om det er sent i sesongen, og to lag nær bunnen av tabellen så har jeg tro på en kjempekamp. 

 

NM-SLUTTSPILL U17: FINALE OG BRONSEFINALE
v/Thomas Olsen

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Oslo Vikings Rød – Bronsefinale
Hvor og når: Lørdag 25.juni kl. 15:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Oslo Vikings er i bronsefinalen for andre året på rad, hvor de møter nykommeren Tønsberg som er kvalifisert for første gang. Hvis vi ser på tallene så har Tønsberg både scoret mer og sluppet inn mindre enn Oslo-laget i årets sesong, men jeg vil påstå at Vikings har møtt noe bedre motstand. Jevnt har jeg tro på at det blir, og da kan det fort handle om hvem som vil det mest.

Eidsvoll 1814s U17 2016 - foto Robin Sayyah Efoto AS
Vil Eidsvoll 1814’s ta NM-gull for andre året på rad? Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s – Finale
Hvor og når: Lørdag 25.juni kl. 18:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Årets NM finale består av fjorårets vinner samt den klubben som har vært junior-norgesmester flest ganger. Når 1814’s returnerte på juniornivå for et par år siden etablerte de seg raskt i toppen. Det å bli ‘back to back’ norgesmestere er noe som vil henge høyt hos spillerne, men Trolls har ingen planer om å gi seg uten kamp. Som Tønsberg i bronsefinalen har Trolls både scoret mer og sluppet inn mindre enn 1814’s i årets sesong, men Pulje Rød hvor 1814’s befant seg hadde nok noe sterkere motstand enn Pulje Hvit hvor Trolls dominerte. Begge lagene har flere atleter de kan benytte seg av, og solide trenere i form av Greg Kleidon og Le’vonn Warr (som forøvrig kjenner hverandre godt fra før av). Alt ligger til rette for en hard, jevn og forhåpentligvis spennende NM finale. 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x