Før runden: 13.serierunde 2015

Det er klart for 13.serierunde; den første som kun inneholder sluttspill, og den siste for første halvår 2015! I denne saken får du våre tanker om den forestående runden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i 2.divisjon. Denne runden er Eliteserien (og dermed NM-finalen) skilt ut som en egen og ekstra omfattende sak, og den kommer kl. 21 i kveld!


13.SERIERUNDE, HELGEN 4-5.JULI 2015

 

ELITESERIEN: NM-FINALE
v/Bård Strøm

Vår ‘Før runden’ med dekning av NM-finalen får du i en separat sak som publiseres senere i kveld.

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Kolbotn Hunters Pontus vs Trolls 2 - foto Silje Marie Tyrihjell
Foto: Silje Marie Tyrihjell

 

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Drammen Warriors
Hvor og når:
 Lørdag 4.juli kl. 11:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Hunters 18 – Warriors 16
Hvorfor vi tror de vinner: Dette blir et svært interessant oppgjør mellom to rivaler. Nå er vi riktignok vant til å tenke på Tønsberg som Drammen sine rivaler, men vi har en mistanke om at Høstligaen for et par år siden var en god start på en viss rivalitet mellom Hunters og Warriors også. Begge lagene er ganske nær sine hjemtrakter, så vi forventer at de greier å mønstre et habilt mannskap begge to. Spillemessig er vi usikre på hva vi kan forvente; begge lag har sine styrker og svakheter, og vi kjenner godt spillestilen – spørsmålet er bare hvordan styrkene og svakhetene passer opp mot hverandre. Vi velger å holde en liten knapp på Kolbotn i det vi tror blir en ganske lavtscoret kamp.

 

Tønsberg Raiders vs Haugesund Hurricanes - foto Bjørn Tore Manuel Emanuelson
Foto: Bjørn Tore Manuel Emanuelson

 

Hvem: Olavs Menn vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når:
 Lørdag 4.juli kl. 13:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Olavs Menn 22 – Raiders 28
Hvorfor vi tror de vinner: Et Olavs Menn på opptur ser nok muligheten til å ta enda en skalp her. Tønsberg tok selv Haugesund sin skalp tidligere i sesongen, og har vist at de har evner til å konkurrere med de fleste. Samtidig så de ikke like skarpe ut som Drammen i forsesongen (leeeenge siden nå, we know), og Drammen holdt så vidt det var Olavs Menn fra livet for en måned-ish siden. De indikasjonene bør tyde på at dette blir et tett oppgjør. Her tror vi at vi også har muligheten til å se en del bra pasningsspill, og at det totalt sett er Tønsberg som kommer sterkest ut av denne duellen.

 

Bergen Storm stormer banen - foto Eivind Kalstø
Foto: Eivind Kalstø

 

Hvem: Bergen Storm vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når:
 Lørdag 4.juli kl. 16:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Storm 8 – Trolls 2.lag 44
Hvorfor vi tror de vinner: Storm sleit med en liten stall i bortekampen mot Olavs Menn forrige helg, og det ser visstnok ikke særlig mer lovende ut nå. Da er spørsmålet hva Trolls sitt 2.lag kan stille med. Indikasjonene er gode: Vi noterer oss at 1.laget ikke har kamp, og at man befinner seg på Jordal – Trolls sin hjemmebane, og at man har fått noen gode treninger helt på tampen. Vi har vanskelig for å se for oss at Trolls ikke har et habilt mannskap da, og det tror vi at vil vise igjen på resultatet her.

 

Åsane Seahawks 2014
2014. Vil det gjenta seg i 2015?

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når:
 Søndag 5.juli kl. 11:30, Frogner Stadion (Oslo)
Score: Seahawks 30 – Hurricanes 14
Hvorfor vi tror de vinner: Dette blir en interessant duell! Disse to lagene møttes et par ganger i forsesongen til scrimmage/treningskamp. I den første av dem så Åsane klart bedre ut, i den andre måtte de virkelig slite for seieren mot et hardtkjempende Haugesund. Vi tror det er et godt forberedt Hurricanes som møter på Frogner, og at navnet Austreim vil bli nevnt en god del ganger underveis av speaker. Vi tror allikevel at uansett hvor godt forberedt Haugesund kommer, så har Seahawks en trener-duo som kan matche både forberedelser og ikke minst gjøre sentrale justeringer underveis. Det er i tillegg nok iboende talent i Åsanes menn til at dette er en seier de bør kunne sikre.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Om du ikke har fått det med deg; U17 ble ferdigspilt forrige helg 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x