Før runden: 7.serierunde 2017

Mai er forbi og sommermånedene har offisielt begynt. Vi feirer juni som bringer oss hele to toppoppgjør denne runden. De to ubeseirede lagene i Eliteserien møtes på lørdag og de to ubeseirede lagene i 2. divisjon møtes på mandag. Og ja, du leste riktig. Denne serierunden går over tre dager grunnet pinsehelgen. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

7.SERIERUNDE, HELGEN 03-05.JUNI 2017

Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 3.juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Få press på Åsanes QB Conor Lynch; ikke gi ham sjanse til å komme inn i noen form for rytme.
 • Vinne kampen om baneposisjon via gode returer – få ballen til Erik Ford.
 • Etablere løpespillet tidlig, bruke screens og gi QB Mehmet Sezer gode arbeidsforhold til lengre pasninger etterhvert som kampen blir eldre.

Gameplan Seahawks:

 • Etablere et mangfoldig pasningsspill hvor QB Conor Lynch kirurgisk plukker i stykker pasningsforsvaret til Vikings via en rekke forskjellige receivere.
 • Tette alle hull og spille disiplinert forsvar som viser at man har speidet godt og kjenner spillene Oslo Vikings kjører.
 • Vinne turnover-statistikken. Ingen selv, og score poeng på alle drives som begynner som følge av interception og/eller fumble recovery.

Score: Vikings 31 – Seahawks 14

Hvorfor vi tror de vinner: Dette er virkelig aristokratiet i norsk amerikansk fotball mot «den nye vinen» i form av et Åsane Seahawks som har reist seg som en fugl føniks siden tapet i kvartfinalen i fjor. Kan eventyret om laget som rykket opp fra 1.divisjon fortsette, eller får det en liten knekk på beste vestkant i Tigerstaden?

Det er en formidabel motstander som står foran Sjøhaukene. Men; de har vist tidligere i sesongen at de tilnærmer seg kampene med tro på seg selv kombinert med ivrig diagnose av styrker og svakheter hos de andre lagene. De har utvilsomt gjort forarbeidet for å sikre at de står best mulig mot Oslo Vikings også. Men så er det det da, at Vikings virker å gjøre nøyaktig det samme. Og; de har et lag som har noe mer erfaring, og kanskje også talent, enn lørdagens motstander. Det tror vi blir utslagsgivende i en kamp hvor Åsane Seahawks ender opp med å fortjene underdog-stempelet de både er gitt av andre, og har levd godt på å bruke til intern motivasjon. Vi er bekymret for at en eventuell seier til Åsane vil føre til at defensiv koordinators hode formelig eksploderer på sidelinja ved full tid, så Frogner-guttene gjør oss alle en tjeneste ved å holde mannen i live ca. en måneds tid til!

 

Hvem: Lura Bulls vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 4.juni kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Beskytte egen QB, Chandler Whittlesey, via forbedret blokking og enkelte andre taktiske valg enn vi har sett hittil.
 • Stoppe løpespillet uten at DBs biter på play-action etter 2 minutter av kampen.
 • Bedre special teams coverage enn i forrige kamp slik at man ikke gir Trolls kontinuerlig bedre utgangspunkt enn eget angrep får.

Gameplan Trolls:

 • Teste Bulls pasningsforsvar dypt; en spiller som Petter Thorp har mange TDs mot nettopp Bulls gjennom årenes løp…
 • Etablere det tunge løpespillet via Pål Magnus Nygård og/eller Atle Haaland og se hvordan Lura sitt forsvar takler det.
 • Overvelde Lura sitt pasningsspill ved kilden.

Score: Bulls 21 – Trolls 14

Hvorfor vi tror de vinner: Siste sjanse til å nå sluttspillet for Trolls sin del (selv om de vinner neste kamp vil de være 1-5, og Lura vil også være 1-5 og dermed foran på tabellen basert på innbyrdes oppgjør), og jammen ikke langt fra å være det samme for Lura Bulls sin del som eventuelt må vinne de to siste kampene sine – mot Oslo Vikings og Eidsvoll 1814s. Begge lagene har spennende spillere som fortjener en bedre skjebne enn en sesong uten seiere, men lagidretten fungerer ikke nødvendigvis slik – det er laget som helhet og dettes resultat som bestemmer den delen. Hvem vil mest? Det blir et sentralt spørsmål i denne kampen. Bulls hadde rundt 350 yards i angrep forrige kamp, og om de får gitt QB Whittlesey nok tid til å kaste, så…må Bulls-receiverne ta i mot jevnlig. Da er dette angrepet i live, selv om løpespillet neppe vil minne noen om Eidsvoll i år heller.

Vålerenga Trolls har mange alternativ å ta av på QB-posisjonen, felles for dem alle hittil er at det blir mye turnovers. Om det kan unngås og pasninger regelmessig finner receiverne, så kan det også åpne opp for et løpespill som setter Lura sjakk matt. Forsvaret til Trolls har ikke lykkes spesielt godt i år, men om de finner tilbake til det presset de satte Conor Lynch hos Åsane Seahawks under i begynnelsen av første kamp, så kan det gjerne bli en annen opplevelse. Vi tror det blir hjemmeseier, men det avhenger nærmest fullt og helt av at Lura Bulls har funnet frem til taktiske grep som beskytter QBen og samtidig greier å begrense et balansert Trolls-angrep – inkludert via noen turnovers.

Highlights fra Bulls vs. Trolls i 2016:

Highlights Bulls vs Trolls June 4th 2016

 

 

1. DIVISJON
v/JM Henriksen

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Lørdag 3.juni kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 20 – Hunters 12
Hvorfor vi tror de vinner: Kravler Kolbotn seg over fjellet med full tropp? Det er det store spørsmålet. De har ikke råd til å komme med en halv tropp om de skal ta seier nr. 2 for sesongen. Haugesund Hurricanes kan på sin side ikke ta noen seier for gitt. De er 0-4, og begynner å gå tomme for anledninger til å vinne i årets sesong. Dette er en så god anledning som de kommer til å få. Om de stiller med en bra tropp vil det kunne gå veien denne gang. Vi tror det blir slik, og at Haugesund Hurricanes får en meget etterlengtet seier.

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Olavs Menn
Hvor og når: Søndag 3.juni kl. 17:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Score: Gladiators 22 – Olavs Menn 24
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er en kamp hvor vi forventer at begge lag stiller med fullt mannskap slik de gjorde i Sarpsborg. Det kan til og med tenkes at hjemmelaget har funnet frem noe ekstra krutt for anledningen, men allikevel tror vi at Olavs Menn tar en sjokkerende seier. De har hatt ukevis til å pønske på hva som gikk galt sist og hvordan de skal justere bedre, og resultatet av det bør være synlig her i det som er en stor test for Olavs Menn sin hovedtrener Travis Cornwell som sidelinje-taktiker. Sarpingene er avhengige av å etablere et spill som også inneholder vellykkede pasninger, og vi mistenker at de har kapasitet til det om de åpner opp angrepet litt mer enn de har hatt behov for i kampene de har vunnet. Gladiators vet at dette handler om divisjonstittelen, og dette oppgjøret blir fort rundens mest intense uansett divisjonsnivå!

 

 

2. DIVISJON
v/Redaksjonen

Hvem: Oslo Vikings II vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 4. juni kl. 14:00, Haraløkka (Oslo)
Om lagene/kampen: Begge lag står med 1 seier og 3 tap hittil i sesongen og et brennende ønske om å vinne flere kamper vil vi tro. Likevel er det ganske store forskjeller på de to lagene om vi ser på tabellen, for mens Tønsberg i snitt bare har scoret 13 poeng per kamp har Vikings II snittet nesten 21. Hvis vi ser på forsvaret har Raiders sluppet inn 18,5 poeng per kamp mens Vikings II har sluppet inn 26,5. Vikings er altså tydelig best i angrep, mens Tønsberg er tydelig best i forsvar. Hva som viser seg å være utslagsgivende i denne kampen blir spennende å se.

 

Hvem: Vålerenga Trolls II vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Mandag 5. juni kl. 12:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Endelig er vi her – årets toppoppgjør i 2. divisjon. Før sesongen trodde vi at Trolls II og Raiders skulle være de sterkeste lagene i årets sesong, med Swans på en tredje plass, men etter at de respektive lagene begynte å spille kamper forsto vi fort at det var mellom Trolls II og Swans at seriemesterskapet kom til å stå i år. For det er faktisk det det står om i denne kampen. Vinneren vil kunne krone seg seriemester i 2. divisjon 2017. Når lagene møttes til en treningskamp før sesongstart var det relativt jevnt, og begge lag har utviklet seg bra siden den gang. Det er de to klart beste 2. divisjonslagene i Norge som møtes på mandag, så det er absolutt verdt å ta seg turen til Frogner denne dagen.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Mandag 5. juni kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Ved starten av den 7ende serierunden ligger Kings på en tredjeplass på tabellen. KINGS, på tredjeplass! Hvis jeg hadde spådd det før seriestart hadde jeg blitt ledd av fra alle kanter, men Kings ble tydelig fornærmet av at de ble spådd sist på vår gjennomgang av årets 2. divisjon tilogmed bak nystartede Kongsvinger, og de har siden bevist at de er lei av å ligge på bunnen. Lillestrøm og Fredrikstad har lenge sett på seg selv som rivaler i amerikansk fotball og når Kings vant sin første kamp på 1059 dager i begynnelsen av årets sesong var nettopp Lillestrøm laget de hadde slått forrige gang. De har derimot møttes noen ganger siden det hvor Lillestrøm har gått seirende ut, men med tanke på hva de to lagene har vist i serien så langt er vi ikke så sikre på at de klarer det i år.

 

 

U17
v/Redaksjonen

Hvem: Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 3. juni kl. 14:30, Lade kunstgress (Trondheim)
Om lagene/kampen: Domers har hatt en nedtur de siste par kampene etter en sterk sesongåpning. Uheldigvis for dem er det nå Norges sannsynligvis beste U17-lag som kommer på besøk, så det er ingen lett oppgave som står foran dem. For Eidsvoll sin del er det frihelg for seniorlaget, og dermed kan man stille med friske og uthvilte bein og armer hos samtlige spillere – 1814s har nemlig en rekke U17-spillere som også er å finne på et av Norges beste Eliteserie-lag. Det sier vel i grunnen sitt.

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 3. juni kl. 14:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Om lagene/kampen: For et par uker siden ville vi gjettet at dette kom til å bli et spennende oppgjør. Så møtte Lura Bulls et visst lag fra Tønsberg på hjemmebane i Sandnes og beviste at det er et stykke opp til de beste i midtsjiktet, og ihvertfall langt opp til lagene helt i toppsjiktet. Gladiators tilhører nok førstnevnte kategori, og det vil de helt sikkert forsøke å bevise i denne kampen. Bulls på sin side har sannsynligvis et ønske om å reise kjerringa etter fadesen sist. Da er det tøft å ha bortekamp i Kristiansand, men hvem vet!

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 4. juni kl. 14:00, Rolland (Åsane)
Om lagene/kampen: Sjøhaukene har så langt i årets sesong hatt sånn ca. motsatte resultater av seniorlaget i klubben. Nå møter de et Vålerenga Trolls som ser sterke ut på U17, og da blir hele spørsmålet om Oslo-laget har fått med seg troppene til borteoppgjøret eller om halve laget er i konfirmasjonsselskap eller lignende.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Mandag 5. juni kl. 14:00, Bergskog (Drammen)
Om lagene/kampen: Dette oppgjøret kan bli en opptur for begge lag! Kongsvinger har hatt sin første U17-sesong (og generelt: Første sesong uansett nivå), og nå møter de en motstander hvor de kanskje kan få skapt en del. Drammen Warriors har på sin side vist gode trekk underveis i år, men ikke helt fått det til å stemme. I denne kampen ligger et potensiale til at de kan få oppleve suksess også på måltavla og i tabellen, og dermed få synlige bevis på lagets kapasiteter. Uavgjort blir dette trolig ikke, men vi ser ikke vekk fra at det som sagt kan gi noe matnyttig for begge lag.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x