Før runden: 8.serierunde 2017

Får vi en forsmak på semifinalene i NM denne runden? Det er ikke utenkelig, selv om det ikke er skrevet i stein hvordan Eliteserie-tabellen ender opp ennå. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

8.SERIERUNDE, HELGEN 10-11.JUNI 2017

Foto: Henning Ringlund

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 10.juni kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Whittlesey + tid var en dårlig kombo for Trolls. Ikke gå i samme fella; sett press på Lura sin QB, og hold dampen utover kampen.
 • Spre ballen til forskjellige spillere, spre forsvaret og benytte åpningene som skapes.
 • Stunts og diverse coverages for å forvirre og skape flere muligheter for turnovers.

Gameplan Bulls:

 • Mer konservative vinkler hos DBs denne gang…
 • Gi QB Whittlesey nok tid til å finne åpningene, selv om det betyr å holde en RB igjen i bakfeltet. Også fordel om det finnes noen flere nye taktiske idéer for å dempe presset mot QBen.
 • Unngå å avlevere ballen i hendene på Vikings sine playmakere på special teams.

Score: Vikings 34 – Bulls 7

Hvorfor vi tror de vinner: Disse to lagene har møtt hverandre allerede i år, og da i begges første kamp for sesongen. Den gikk i Sandnes, og endte i Oslo-lagets favør. Som vanlig scorte de 30+ poeng også i den kampen; forskjellen er at mens de ikke har tillatt poeng mot noen av de andre lagene, tillot de 21 poeng av Bulls sitt angrep. Vi tipper det er et ganske sentralt poeng som hamres inn i veggene på Frogner-garderobene denne uka, og at jakten på en ny smultring har ekstra betydning denne uka. Hva så med Lura Bulls? Er de bedre enn laget Vikings møtte i slutten av april? Ja, de er nok det. Det er nok begge disse lagene, men både den kampen og lagenes oppgjør mot andre motstandere siden er klare indikatorer om at styrkeforholdet går i favør lørdagens hjemmelag. Om Bulls skal overraske, så vet alle at det vil skje gjennom et angrepsspill hvor man lever og dør med pasningene. Samtidig må radikale endringer skje i forsvarsspillet; vi tror ikke Lura kan forvente å greie en shootout mot Vikings sitt forsvar uten at eget forsvar sørger for turnovers og flere stopp mot Oslo Vikings sitt angrep.

Ellers: Med seier til hjemmelaget i denne kampen må Eidsvoll 1814s vinne samtlige av sine gjenstående kamper, inkludert med flere poeng mot Oslo Vikings enn Vikings slo dem med, for å kunne ta seriemesterskapet. Hvis ikke går det til Oslo Vikings. For Lura Bulls sin del vil en seier være av betydning fordi man har en teoretisk mulighet (også om man taper denne kampen; avhenger av Eidsvoll sine resultater i fortsettelsen) til å gå fra 4.plass til 3.plass på tabellen innen grunnspillet er over.

Highlights fra Vikings vs. Bulls i 2016:

Oslo Vikings vs Lura Bulls

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 11.juni kl. 14:00, Rolland (Bergen)

Gameplan Seahawks:

 • Spille disiplinert forsvar og stenge ned 1814s sitt livsfarlige løpespill. Ha en klar plan for håndtering av ubalanserte formasjoner.
 • Være observante på hvor Arne August Skovseth Søgaard tar veien i oppstillingen hvert spill.
 • Gi QB Conor Lynch tid til å finne receiverne, som Aleksander Skugstad, og spre ballen rundt slik at driver holdes i live.

Gameplan 1814s:

 • Kollapse lommen rundt Åsane sin QB og tvinge ham ut av komfortsonen: Skap turnovers!
 • Etablere det tunge løpespillet og deretter spille av det med raske løp og play-action pasninger.
 • Teste ut det trickspillet hvor Skovseth Søgaard kaster til en WR igjen. Det kommer Seahawks sikkert ikke til å være forberedt på. Eller…

Score: Seahawks 26 – 1814s 28

Hvorfor vi tror de vinner: Dette hadde vi ikke trodd at vi skulle si før sesongen startet, men med seier her kan Åsane Seahawks ta et stort steg i retning av andreplass på tabellen og hjemmebanefordel i semifinale. Eidsvoll 1814s er nok dermed også bevisste på hvilken betydning denne kampen har for deres del, og de har hatt to uker til å forberede seg på dette oppgjøret. Til sammenligning har Seahawks hatt rett over en uke innen kickoff i denne kampen. Vil det være en avgjørende faktor? Vel; det kan få betydning. Vi tror imidlertid at hvor godt Eidsvoll 1814s reiser over fjellet er av den største betydningen. De må komme med rubbel og bit, det som kan krype og gå, for å sikre en seier her. De kan forsåvidt vinne med en mindre stall tilgjengelig også, men poenget er at man ikke kan ta noe for gitt. Det gjør nok ikke Åsane Seahawks heller, som fikk seg en oppvekker mot Oslo Vikings sist. Vi vil tro de er fullt klar over at de står foran en vanskelig, men løsbar, oppgave.

Før sesongen trodde vi at dette kom til å bli en av Åsane sine to seiere denne sesongen. De har allerede tre seiere. Nå tipper vi allikevel at det blir et tap, men kan røpe at redaksjonen er delt i vurderingen – som i seg selv er en indikasjon på at vi tror dette kan bli jevnt, og et spørsmål om hvem som har dagen i større grad enn hvem som i en tenkt verden er det beste laget.

Highlights fra Seahawks vs. 1814s i 2016: Nope.

 

 

1. DIVISJON
v/Sveinung Løfaldli

Hvem: Olavs Menn vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 10.juni kl. 14:00, Skjeberg (Sarpsborg-ish)
Score: Olavs Menn 24 – Hurricanes 9
Hvorfor vi tror de vinner: Olavs Menn ivrer nok veldig etter å reise kjerringa etter forrige rundes stortap borte mot Kristiansand. Det tror vi også at de klarer hjemme mot Haugesund uten at dette blir en kamp hvor poengene vil komme lett for noen av lagene. Dette er en kamp som kan tippe begge veier hvis Haugesund både stiller med en stor nok tropp og lykkes med kampplanen etter punkt og prikke.

Nøkkelen til kampen for Haugesund er todelt. For det første må de stoppe løpespillet til Olavs Menn. Hurricanes har flere solide spillere i boksen som kan gjøre utslaget her. For det andre må de score flere poeng – det vil kreve at wide receiverne sikrer mottakene i denne kampen. Nøkkelen til seier for Olavs Menn handler om løpespillet, som det alltid gjør. Dersom løpespillet ikke stoppes, vinner Olavs Menn kampen. Her kan det være nyttig med play-action for å holde Haugesunds forsvar ærlig. Jeg skal være frimodig nok til å foreslå en dyp play-action-pasning på første spill.

 

 

2. DIVISJON
v/Redaksjonen

Hvem: Oslo Vikings II vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Lørdag 10. juni kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Det blir interessant å se hvordan Vikings-organisasjonen prioriterer dette oppgjøret, hvor Eliteserie-laget har kamp nærmest umiddelbart etter at 2.divisjonslaget er ferdig med sin kamp. Kampreglementet inneholder bestemmelser som gjør at spillere ikke kan spille to kamper samme dag, så dermed blir det to separate spillerstaller denne helgen. Nuvel; vi vil tro begge Vikings-lagene greier seg fint denne dagen uansett hvordan man løser spillerkabalen. Hva med Kongsvinger Fortress da? De har hatt nesten en hel måned siden sist kamp. Det er jo en utrolig lang pause i en sesong, og en som kan gå begge veier. På den ene siden gir det myyye tid til å forberede seg på neste motstander samt korrigere egne feil og bli bedre, på den annen side gir det en stor mulighet for treningsfrafall av ymse årsaker og så videre. Fasiten på hvordan det har gått i akkurat Fortress har de selv, fasiten på hvilken betydning det har hatt for det sportslige har vi lørdag ettermiddag.

 

Hvem: Vålerenga Trolls II vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Lørdag 10. juni kl. 15:00, Haraløkka (Oslo)
Om lagene/kampen: Et Kings på vei mot Nirvana møter muligens en skikkelig solid murvegg her. Eliteserie-laget til Trolls har spillefri, og 2.laget kan derfor prioriteres fullt ut av seniorspillerne som ikke er på 20-mannslista (ref. Kampreglementet & di). Det vil nok fort få en betydning for styrkene til Vålerenga Trolls II. For Fredrikstad Kings er dette dermed enda en ypperlig mulighet til å sjokkere som «underdog», og i verste fall er det en mulighet til å sammenligne eget resultat med hvordan det har gått med de argeste konkurrentene mot Vålerenga Trolls II.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 11. juni kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: To lag som begge har 1 seier og 4 tap møtes i sesongens siste kamp med et håp om å avslutte med en velfortjent seier og noen ekstra positive minner helt på tampen. Raiders har fordelen av hjemmebane. Lagenes resultater i løpet av sesongen gir ingen klar pekepinn som sier at noen av dem bør ha et klart favorittstempel. Dette kan fort bli et spennende oppgjør resultatmessig, så er du i Vestfold denne søndagen kan det være en fin anledning til å sjekke ut norsk amerikansk fotball på vaske-ekte 2.divisjonsnivå!

 

 

U17
v/Redaksjonen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 10. juni kl. 12:00, Haraløkka (Oslo)
Om lagene/kampen: Det er klart for puljens toppkamp når Trolls tar i mot Tønsberg Raiders! Kan dette bli spennende da mon tro? Raiders har et visst håp om at de kan utfordre her, men går inn i kampen mot et Vålerenga som kommer til å være ganske klare favoritter. Allikevel; en del av resultatene i løpet av den siste halvannen måneden har gitt såpass forskjellige inntrykk at dette ikke oppleves som helt gitt på forhånd. Har Tønsberg brukt tiden godt siden forrige kamp og skaffet seg et overtak via filmanalyse? Vi får se på lørdag.

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 10. juni kl. 14:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Gladiators gikk på et noe overraskende tap på hjemmebane sist, og er nok ivrige på å unngå det når Åsane Seahawks kommer på besøk. Bortelaget har til gode å vinne en kamp denne sesongen, og kan nok komme til å få kjørt seg om de ikke har med fullt mannskap ned på Sørlandet. På den annen side; det kunne man jo trodd om Lura Bulls før forrige rundes kamp i Kristiansand også.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 11. juni kl. 14:00, Bøn (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Ai ai! Superrivalitet og toppoppgjør! Eller…dette er ikke Eliteserien da, så kanskje det ikke synes helt på samme måten? Det er verdt å merke seg at dette faktisk uansett er et toppoppgjør, da disse lagene topper pulje Rød. Begge har 4 seiere og 0 tap. Slik ser det ikke ut når denne kampen er ferdigspilt. Vi har tidligere indikert at 1814s er landets beste U17-lag. Nå må de bevise det mot et lag som ikke bare er ubeseiret, men også har gode ressurser og en god tradisjon for plutselig å overraske på U17-nivå. Kan det skje her? Det er verdt å merke seg at Eliteserie-laget til Eidsvoll, med en stor kontingent U17-spillere på dispensasjon, har bortekamp i Bergen på nøyaktig samme tidspunkt som denne kampen spilles.

 

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Søndag 11. juni kl. 14:00, Skansesletta (Kongsvinger)
Om lagene/kampen: Disse lagene møttes i Drammen for under en uke siden og spilte en halv kamp der. Nå går turen til Hedmark, og spørsmålet er om Fortress stiller et sterkere lag der og kan gjøre en solid kamp i deres nest siste opptreden for året. For Drammen Warriors sin del er dette deres sjette og siste kamp i sesongen, og vi vil tro de har fått blod på tann etter forrige kamp og dermed stiller med et kurant mannskap og vil avslutte med stil.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x