Jaguars defence – Championship potensiale?

Jacksonville Jaguars Head Coach , Gus Bradley

Da Gus Bradley ble hyret som ny hovedtrener i januar 2013 var det rettet stor optimisme til forsvaret og hvordan Bradley skulle skape en helt ny kultur. Fra 2009-2012 var han defensiv koordinator for Seattle Seahawks og det gikk jo mildt sagt veldig bra. På 4 sesonger tok han laget fra 24 til 1 plass i » Total Defence» , men i Jacksonville har det gått litt trått som hovedtrener. Fra 2012 til 2015 har rekordene vært : 4-12, 3-13 og 3-13. 10 seiere på 3 år er ikke noe å skrive hjem om , men både Bradley og ledelsen har hele tiden vært klar på at det har vært en langsom prosess der tålmodighet har vært nøkkelen. I 2015 sesongen var Jaguars Offence til tider en fryd å se på og med Blake Bortles som en QB på vei opp, Allen Hurns, Allen Robinson og Marquise Lee som bidragsyterne av WRs så ble det vist et stort potensialet. Derfor har Jacksonville i stor grad tenkt defensivt denne off-sesongen og det skal jeg gå nærmere inn på.

På den defensive siden av ballen prøvde man å bygge et lag bestående av et sterkt pass rush og defensive backs som kunne spille bra 1 mot 1. I Bradleys første draft valgte man Jonathan Cyprien (S) og Dwayne Gratz (CB) i 2 og 3 runde og selv om Gratz muligens ikke har levd opp til potensiale og forventninger så er han et klart eksempel på at Bradley prøver å ta Seattle modellen med videre til Jacksonville. I 2014 ble også Cornerback Aaron Colvin draftet og han fikk i 2015 sesongen vesentlig med spilletid på motsatt side av Davon House og presterte meget bra helt til an nå ble utestengt av Roger Godell for PED (Doping) violations og er ute de fire første kampene i grunnserien i 2016. Den virkelige stealen fra 2014 draften er linebackeren Telvin Smith. Ikke bare har han blitt en klassespiller , men en klassespiller som falt til 5 runde av draften. Smith ble av sine kolleager i NFL kåret til den 83. beste spilleren i ligaen. Alt det i den beskjedne alder av 25. Paul Posluzsny og Dan Skuta er to veteraner som har spilt solid men kan bli sett på som et svakere ledd av forsvaret. På den defensive linja draftet Jaguars Dante Fowler i 2015 men han mistet hele sesongen med en korsbåndskade påført på sin aller første trening. Sen’derrick Marks ble signert i 2013 og har bare utviklet seg mer og mer til å bli en solid DT og rotational 3-technique (DE). Setter man Dante Fowler på den defensive linja sammen med Marks så ser ikke Pass-rushet så gale ut i det hele tatt, og bedre skal det bli.

 

Etter 2015 sesongen så fikk hele verden se hvordan Broncos sitt forsvar tok over Superbowl. Defensiv styrke har aldri vært viktigere i en epoke der angrepspillere bare blir større, sterkere å raskere. I Jacksonville så tok man like så greit og signerte DT Malik Jackson fra Denver for en 6 års kontrakt verdt 90 millioner dollar. Det var bare begynnelsen. Videre signerte man FS Tashaun Gipson fra Cleveland for 5 år og 35 millioner  dollar. Der Jackson skal være en kjempe mot både run og pass gamet skal Gipson være den dypeste forsvareren i Bradley’s defence og være atletisk nok i et «Cover 3» soneforsvar der FS må være god nok til å dekke hele banen bak Linebackerene. Det har Gipson vist i Cleveland der han står med enestående 14 interceptions på 3 sesonger.

Da draften kom kom flaksen også til Jacksonville da Jalen Ramsey fra Florida State falt til dem på valg nr 5. Ramsey kunne gått så høyt som nr 1 og det tok ikke lange tiden før Jaguars valgte Ramsey. En absolutt klassespiller på collegenivå og hans ekstreme atletiske egenskaper gjør han en svært god spiller å ha i dagens NFL. For å illustrere hvor god han var i college så kan man bare se på hans meritter. Første freshman cornerback til å starte fra dag 1 siden Deion Sanders. Det i seg selv sier det meste om talentet til Ramsey og hvor spesiell han er. Han kan spille alle posisjoner i secondary og er rett og slett en juvel uten like.

Jalen Ramsey,  NFL Scouting Combine

I runde 2 så valgte Jacksonville Myles Jack fra UCLA og det kan muligens bli en enda større smaragd om han skulle slå ut i full blomst. Jack har i løpet av sin collegekarriere bekledd intet mindre enn 5(!) posisjoner. Han har spilt safety, running back og Mike, Will og Sam linebacker og det viser også de ultra-atletiske egenskapene han besitter. I NFL vil han nok spille outside linebacker i 4-3 defence til Jaguars der han kan bli svært god mot run gamet med sin svært gode fart. Det eneste minuset med begge disse to spillerene er det fysiske aspektet. Myles Jack falt til 2 runde i draften på grunn en kneskade som skulle ha slått seg opp igjen mens Jalen Ramsey har hatt problemer med menisken etter han begynte å trene med Jaguars. Vi håper veldig sterkt at begge spillere blir klare til sesongåpningen da vi vil se disse brikkene på plass og i spill.

For å konkludere så kan man se på antall 1. runde valg som spiller defence i Jacksonville. Man har Tyson Alualu som har underprestert i karrieren, men så har man en Dante Fowler som ikke har spilt i ligaen og Jalen Ramsey. Alle bidragsytere som kan gjøre at dette forsvaret kan bli et av ligaens begge i lang tid framover. Tar man med Myles Jack som var et 1 runde valg helt til skadeproblemene hans ble kjent så er det et ekstremt potensiale som kan bli utløst. Brikkene ved siden av disse investeringene er som tidligere nevnt , Tashaun Gipson , Malik Jackson og Telvin Smith som alle er etablerte spillere. Hvis man da får hjelp av spillere som Cyprien, Davon House, Aaron Colvin (etter suspensjon) Posluszny og Sen’derrick Marks så har man ikke bare en solid ung kjerne men også gode rollespillere rundt dem.

 

Det begynner å se veldig lyst ut i Jacksonville og det er bare å glede seg til fremtiden.

 

Ultimate Jalen Ramsey Highlights HD "Game Changer"

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x