NFC East – Kvartalsrapport

Hva skal man si om NFC East så langt? Det er vel få som trodde at det skulle bli den sterkeste divisjonen i år, men at den kombinerte statistikken skulle være 7-9 etter kvartspilt serie var det nok få som trodde. I denne artikkelen skal vi gjøre opp status for Philadelphia Eagles, Washington Redskins, Dallas Cowboys og New York Giants etter 4 kamper. I tillegg vil vi forsøke å si noe om den nære fremtiden for lagene, i den grad det er mulig.

Philadelphia Eagles (1-3)

Eagles var spådd å kjempe om divisjonsseieren med Cowboys, etter en heller bisarr offseason. Stjernespillere som Lesean McCoy, Jeremy Maclin,Nick Foles, Evan Mathis, legenden Trent Cole samt trofaste Todd Herremans forsvant ut dørene, og det eneste nevneverdige som kom inn som erstatning var Kiko Alonso og Sam Bradford.

2 spillere med store skadeproblemer i bagasjen, hva kunne gå galt? Hva er så status, annet enn 1-3? Kiko Alonso var fantastisk mot Falcons i week 1, før han skadet seg i den horrible week 2 kampen mot Cowboys, en kamp undertegnede var tilstede på. Bradford har slitt med dårlig beskyttelse, og har tidvis slitt med det som skulle være hans styrke, presisjonen. Imidlertid har han tatt steg fremover for hver kamp, og sist kamp gjorde han det han har blitt hardt kritisert for å ikke gjøre, nemlig kaste dypt i banen. Ikke bare det, han traff også ganske bra. 2 lange touchdowns fikk man se, av avskrevne spillere spillere som Riley Cooper og Miles Austin. I tillegg varter rookie Nelson Agholor opp med et enhåndsmottak på 30 + yards, for deretter å miste ballen på tåpelig trick-play rett etterpå. Det er med andre ord stort forbedringspotensiale på både spiller og coachingsiden.

 

 

Når det gjelder forsvaret har de vært meget bra, spesielt med tanke på at de har vært på banen ca 40 minutter hver kamp grunnet angrepspillets impotens samt fokus på tempo. Dette er i tillegg tidvis uten ledere som Mychal Kendricks og Kiko Alonso.

Konklusjon: Mye har vært dårlig(offensive line, receivers), noe har vært bra(hele defense) og noe har vært fryktelig opp og ned (Bradford, play-calling til Chip Kelly). Kan Bradford og Eagles reise seg i Rocky Balboas ånd(se video) og ta seg til playoff? Håpet lever. Enn så lenge.

Kommende 4 kamper: Saints, Giants, @ Panthers, BYE, @ Cowboys.

Washington Redskins (2-2)

Redskins har vist seg som et bedre lag enn mange trodde, og har i tillegg vært i nærheten av seieren i hver kamp. En mulig årsak er at de har gjort noe så sjeldent som å forsterke bra, eller smart, både i draft og free agency. Spesielt offensive og defensive line er merkbart bedre, hvilket har resultert i bedre spill fra Kirk Cousins på QB. Spørsmålet er om det kan fortsette.

Cousins blir av de fleste sett på som en backup QB. Det betyr at han kan spille en håndfull kamper og gjøre en god figur, men han ikke avgjøre kamper på egenhånd over en hel sesong. Med Cousins har det tidligere tvert imot vært det motsatt: et par habile kamper, før han helt faller sammen og kaster flere interceptions som dreper kamper.

Det positive må være at Redskins i år har langt bedre linjer på begge sider av ballen, ingen uro med RG 3(tilsynelatende), og gode spillere som Desean Jackson på vei tilbake fra skade. I tillegg har de et bra run game hvor Matt Jones har vært et funn, samt at guarden Brandon Scherff har vært den vi trodde han skulle være når han ble valgt nr 5 overall.

Imidlertid har Redskins et særdeles svakt secondary, og er avhengig av å få spillere som DeAngelo Hall tilbake. For fremtiden er det kritisk at deres toppspillere som Pierre Garcon, Jordan Reed og Ryan Kerrigan holder seg skadefrie.

Konklusjon: Redskins skal normalt ikke være gode nok til å vinne divisjonen, men NFL i år er koko på flere plan, og ingen steder gjelder dette mer enn NFC East. Redskins er i høyeste grad med i kampen.

Kommende 4 kamper: @ Falcons, @ Jets, Buccaneers, BYE, @ Patriots.

 

En av ligaens beste deep threats.
En av ligaens beste deep threats.

 

Dallas Cowboys (2-2)

Cowboys ble av de fleste tippet å vinne NFC East, kanskje var ikke det så rart med tanke på hvem de fikk hentet i draften: Randy Gregory, La’el Collins og Kevin Johnson. 3 spillere som alle hadde første-runde potensiale.

De fikk riktignok seier i første kampen i gave av Giants, og trengte ikke bevise allverden mot Eagles week 2, men etter dette har det gått nedover. Tony Romo er skadet på ubestemt tid, Dez Bryant er ventet tilbake uke 8 eller så, og på toppen av det hele er Sean Lee og Lance Dunbar blitt skadet. Riktignok er ikke Lees skade(hjernelyste) alvorlig, og Greg Hardy returnerer til uke 5, men ethvert lag vil slite uten Dez Bryant og med Brandon Weeden som quarterback.

 

Eagles-offensive-line-battles-Cowboys-Defensive-line-e1387767171819

 

De ledet lenge mot Falcons i uke 3, takket være det strålende run-gamet, men måtte til slutt gi tapt mot Julio Jones. De tapte i overtime mot Saints på søndag, og er nå 2-2.

For å kunne ha sjans i divisjonen må Brandon Weeden spille bedre enn det folk er vant med, forsvaret må holde seg på nivået det har vært, og løpespillet må fortsette å levere. Det sistnevnte er imidlertid et lite spørsmålstegn, da ingen vet om det er Joseph Randle, Darren McFadden eller Christine Michael skal stå frem og ta ansvar.

Konklusjon: Cowboys har muligens det mest samspilte og satte laget av alle i divisjonen. Spørsmålet er om de klarer å a) få Romo og Bryant tilbake i god form, b) holde garderoben og laget fritt for utenomsportslige hendelser og c) at Weeden ikke faller helt sammen mens Romo er ute. Klarer de dette er de fort favoritten til å vinne divisjonen og dermed bli det eneste laget fra NFC East i playoff. At et wildcard skal komme fra denne divisjonen virker heller usannsynlig.

Kommende 4 kamper: Patriots, BYE, @ Giants, Seahawks, Eagles.

New York Giants (2-2)

Giants ble tippet som en stor outsider til å kjempe om divisjonen, mest grunnet en svak fjorårssesong, og mye skadeproblemer på diverse posisjoner. Imidlertid var det noe grobunn for optimisme. Mest på grunn av en viss Odell Beckham Jr, men også at de etter manges syn gjorde en bra draft, og at Eli Manning virket mer og komfortabel i offensive coordinator Ben MacAdoos nye system utover fjoråret.

Det faktum at Eli Manning har fått ballen såpass fort ut, har maskert de enorme problemene med skader på offensive line laget har hatt. Imidlertid har laget slitt stort med mistede mottak av både receivers og tight ends, som har skadet laget. Play-callingen til Tom Coughlin ga bort seieren mot Cowboys helt på tampen, mens de lenge var med i kampen mot Falcons. Imidlertid gjorde de en flott figur sist mot Bills borte, hvor det virket som Manning var ett skritt foran Rex Ryan hele tiden.

Ellers har både linebackers og secondary vært bedre enn antatt før sesongen. Spesielt Prince Amukamara har fremstått som en solid corner denne sesongen. I tillegg har Shane Vereen vært den runningbacken med pasningsferdigheter de har hatt behov for på 3rd down i mange år.

Odell Beckham har for det meste vært seg selv, og tar imot det meste,men lider likevel noe av at lagene i NFL i større grad vet hvordan man skal forsvare seg mot han. Dette fører til at de lengre kastene går i retning Reuben Randle og Larry Donnell. Imidlertid er Victor Cruz på vei tilbake etter hans alvorlige skade, som vil gi sårt tiltrengte sikre hender i midten av banen.

 

"Hver-fjerde-sesong-syndromet" Kan det skje igjen?
«Hver-fjerde-sesong-syndromet» Kan det skje igjen?

 

Konklusjon: Hvis Cruz kommer frisk tilbake, offensive line blir mer skadefri og mer samspilte, og Eli fortsetter i samme retning som han har begynt, har dette angrepet potensialet til å være det beste hos Giants på mange år. I tillegg må forsvaret få tilbake de skadde spillerne, gjerne Jason Pierre-Paul etter hans fyrverkeri-ulykke, og fortsette å levere både mot run og pass som de for det meste har gjort. I NFLs mest uforutsigbare divisjon er Giants, som de andre, i høyeste grad med i kampen om seieren.

Kommende 4 kamper: 49ers, @ Eagles, Cowboys, @ Saints.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x