Redaksjonens spådommer – sannhetens time

I september tok vi i NFL-redaksjonen oss friheten av å fortelle dere, kjære lesere, hvordan NFL-sesongen kom til å utarte seg. Nå viste det seg at vi hadde maksimalt med uflaks på enkelte ting, men at vår dyktighet og ekspertise (og ikke minst ydmykhet) kom til sin rett på andre områder. I og med at vi driver ansvarsfull journalistikk har vi derfor en liten oppsummering av hvor vi traff med våre spådommer, og hvor det gikk galt.

Eyvin Sommerseth:

Aller først – jeg hadde Baltimore i Super Bowl. Jeg tok veldig feil. I ettertid vil det for alltid bli fortalt hvordan sesongen deres ble ødelagt av skader, så jeg kommer hardnakket til å holde meg til den unnskyldningen, selv om faktum er at de var i trøbbel lenge før skadene kom inn.
Sånn ellers var jeg 3/6 i AFC. Jeg hadde Denver og Kansas City i AFC West og jeg hadde New England i AFC East. I AFC South ga jeg det jeg mente var en svak divisjon til Indianapolis fordi de var de eneste med en habil quarterback. Det kunne fort gått inn hvis ikke alt trøbbelet rundt Luck slo inn. Buffalo var mitt siste wild card-lag, men bølla som Ryan skulle bygge var visst ikke bøllete nok. De klarte dog å holde Jets ute av sluttspillet, i hvert fall.

I NFC hadde jeg 4/6 sluttspillag, men med feilaktige posisjoner for divisjonsvinnere og wild cards. Green Bay skulle vinne NFC North foran Minnesota, Seattle skulle vinne NFC West foran Arizona. Jeg lener meg på trøsten jeg kan finne i at jeg faktisk skrev at Seattle over Arizona mest var fordi jeg ikke syntes det var riktig å ikke tippe på de doble NFC-mesterne. I NFC South hadde jeg tro på Atlanta under nytt lederskap. De burde jo kunne vært gode nok til å vinne divisjonen hvis ikke Carolina plutselig hadde hatt en sesong fra en annen verden. Til slutt ga jeg NFC East til Dallas, hvilket, la oss være ærlig, de hadde vunnet lett med Romo gjennom hele sesongen.

I sluttspillet var det tidligere nevnte Baltimore som skulle vinne i AFC, mens Jordy Nelson-løse Green Bay skulle vinne NFC. Dette er forøvrig den uante gangen på rad at jeg tippet Green Bay til topps uten at det helt gikk inn. Kanskje jeg skal gjøre mine Packers-støttende venner en tjeneste neste år og ikke jinxe dem denne gangen. Vi får se.

Med andre ord, noen bom, men som forsmådde fans har gjort siden tidenes morgen kan jeg skylde på skader i i hvert fall fire av tilfellene. Så da kan man gå et år til uten å behøve å bekymre seg over ydmykhet, det er jo bra.

Mannings yndlingsmål utover sesongen.
Mannings yndlingsmål utover sesongen.

Edvin Jenssen:

Før sesongen så tippet jeg New England, Denver, Baltimore og Indianapolis som divisjonsvinnere, med Houston og Kansas City som wild cards fra AFC. Dette var ikke så verst tippet, med tanke på at fire av disse seks lagene kom seg til sluttspillet. Colts måtte derimot sitte hjemme fordi Houston vant divisjonen, og fra AFC North ble det Cincinnati etterfulgt av Pittsburgh som fikk spille fotball etter at grunnserien var unnagjort. Ikke helt bak mål, men Baltimore skuffet kolossalt.

I NFC var ståa litt annerledes. Som eneste i redaksjonen tippet jeg Carolina som vinnere av NFC South…men det var også den eneste divisjonen jeg hadde rett på. Jeg fikk med meg to andre sluttspillag, henholdsvis Green Bay og Seattle. Men der jeg spådde de som vinnere av sine respektive divisjoner måtte de ta til takke med hver sin wild card-plassering bak Minnesota og Arizona. Hva som skjedde i NFC East er en egen historie, men det var vel få som hadde tippet Washington som vinner av den divisjonen før sesongen ble sparket i gang.

Når det kom til sluttspillet var det kun en faktisk deltager blant de lagene jeg tippet inn i Conference Championship. Green Bay over Seattle i NFC og Baltimore over Indianapolis skjedde aldri, og min spådom om Baltimore sitt oppgraderte forsvar viser at så feil kan man ta.

Stor sesong av denne mannen, som få så komme.
Stor sesong av denne mannen, som få så komme.

Jesper Hagen

Blandet drops fra meg i denne konkurransen. Jeg viser min eminente kunnskap med å tippe Broncos til Superbowl. Jeg var positivt innstilt til hva Gary Kubiak kunne gjøre for Peyton Manning, og fikk rett i det. Ellers var det varierende Fra AFC tippet jeg New England, Pittsburgh, Indianapolis og Denver som divisjonsvinnere, med Kansas City og Miami som Wildcard. 4 av 6 lag gikk til sluttspillet her. Dolphins og Colts imploderte fullstendig, og tipset med Colts i AFC Championship finalen virker regelrett latterlig i ettertid.

I NFC hadde jeg som de andre Packers i Superbowl, og slik gikk det jo ikke. I divisjonene hadde jeg Philadelphia, Green Bay, Tampa Bay og Seattle som vinnere, med Minnesota og Arizona som Wildcard. Eagles kunne ha vunnet divisjonen, men snublet. Tampa Bay tipset var i etterkant latterlig, men laget og Winston viste mye bra. Seattle var dårligere enn forventet, men kom seg i form mot slutten. Minnesota var bedre enn antatt, og  vant divisjonen fortjent. Fasiten her ble 4 av 6 lag i sluttspillet, men ingen tippet på riktig plass. Ikke bra i det hele tatt. Arizona som jeg tippet i NFC Championshipfinalen så lenge ut som det beste laget i NFC, men ble noen nummer for små mot Carolina, hvilket jeg ikke så komme i det hele tatt.

Sammenlagt er jeg storfornøyd med å være eneste som hadde Denver i Superbowl, ellers er jeg forholdsvis fornøyd med tippingen i AFC. NFC var derimot helt middels. Konklusjonen får vel bli at jeg var litt over midt på treet hva gjelder tipping i årets sesong.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x