Skrå tilbakeblikk på NFL-sesongen 2015

Det er Super Bowl-søndag (julekveld og 17. mai på samme dag for enkelte av oss) og over hele verden benker folk seg ned foran tv-er, storskjermer, tablets og andre former for formidlingsteknologi for å bivåne årets sportslige høydepunkt. 266 kamper har blitt spilt i NFL denne sesongen, nå gjenstår bare kronen på verket.

Det startet, som alltid, med en Patriots-seier. De regjerende mesterne tok imot Pittsburgh Steelers en torsdag kveld i september, og selv om det til slutt bare ble seier med syv poeng var New England aldri reelt truet i kampen. Vi fikk bekreftet hvorfor alle sammen draftet Antonio Brown i første runde i sine fantasy-ligaer, og for oss som holder med laget fra det nordøstlige USA var det en grei start på sesongen for et forsvar som skulle være mye dårligere etter at de tre beste cornerne forsvant etter Super Bowl.

(Brookline, MA, 0/14/15) New England quarterback Tom Brady holds his hands with all four of his Super Bowl rings during a ceremony on Sunday, June 14, 2015. Photo courtesy of the New England Patriots
Obligatorisk bilde av fjorårets Super Bowl MVP.

September

To av Super Bowl-favorittene gikk på en skrell i første runde, og kanskje mest overraskende var det at Indianapolis fikk juling av Buffalo. Rex Ryan imponerte i sin første kamp som Bills-trener (og fyrte helt sikkert av nok banning i løpet av kampen til å fylle kvoten til HBO for året), og Colts så plutselig ut som et middelmådig lag. I den andre conferencen tok Rams første stikk i NFC West da de slo Seattle. Det skal nevnes at Seahawks var uten safety Kam Chancellor i begynnelsen av sesongen, fordi han som alle andre profesjonelle fotballspillere er grovt underbetalt året etter å ha signert ny kontrakt.

a-luck

Ikke lett å være favoritt før sesongstart.

Cam Newton delte ut fotballer til småunger på tribunene (og ble selvsagt bøtelagt for dette overtrampet) og Baltimore led sin første av flere alvorlige skader da Terrell Suggs måtte ut på båre mot Broncos i første kamp.

Kansas City maktet på mirakuløst vis å tape mot Denver i uke 2, da det så ut som en selvfølge at kampen skulle gå til ekstraperioder. Arizona skrudde opp varmen ved å score 48 poeng mot Chicago, og i NFC East (mer om dette makkverket av en divisjon senere) ledet Cowboys foran Washington, New York og Philadelphia til tross for skader på både Tony Romo og Dez Bryant. Chip Kelly er plutselig ikke et geni lenger.

Chiefs fortsatte å tape (og skulle ikke vinne kamp før i slutten av neste måned), mens Carolina, Denver, New England og Cincinnati rullet videre (tett fulgt av Green Bay og Arizona) som soleklare favoritter. Vi fikk oss nye favoritter i Amari Cooper og på et tidspunkt så trodde vi på Atlanta som en seriøs kandidat til en sluttspillplass. Vi snakket stadig om Eagles og Giants som favoritter i NFC East, Houston hadde en finfin karusell gående på quarterback og som alltid så var Cleveland ganske fortapt i bunnen av egen divisjon og conference.

coop

Oktober

NFL bryr seg stadig mer om kvinner og kvinnelige fans, og for å vise at de tar dette på alvor stiller samtlige klubber i rosa effekter gjennom oktober i forbindelse med Breast Cancer Awareness. Det hjelper selvsagt også at Greg Hardy kommer tilbake fra 4 kampers karantene, for det finnes ingen bedre talsperson for kvinner i NFL enn denne mannen.

Kommentatorer nevner fortsatt trykket i fotballene hver gang New England spiller mens Detroit taper mot Seattle på en dommeravgjørelse som er ca like feil som denne. Odell Beckham viser fram at han kan ta imot ball med både en og to hender.

Cam Newton gir bort fotballer til barn på tribunen og penger til ligaen, men virker ikke som om han bryr seg nevneverdig om kritikken. I uke 5 vinner både Cincinnati, Atlanta og Cleveland (!) kamper i ekstraperiodene, og det er håp for de sarte sjelene fra Ohio da de uken etter kun taper med 3 poeng på overtid mot Denver Broncos. For øvrig så ser Peyton Manning ganske menneskelig ut.

Joe Philbin blir første trener som får sparken og erstattes av en assistenttrener og det spilles fotball i London, uten at det er så mye mer å si om den saken. Media skriver om Johnny Manziel, uten helt å bli enige om hva de egentlig vil få fram.

2015-10-26-1445871145-6722129-johnnymanziel

November

Ved inngangen til november er det fem ubeseirede lag igjen, men allerede på dag 1 i måneden må Packers se seg slått av Denver Broncos. Manning har nok en kamp uten touchdown/med interception men det er ikke hans feil. Skader begynner å bygge seg opp og i en totalt uviktig kamp ryker Steve Smith akillesen. Mannen med temperament har imidlertid gitt uttrykk for at han skal mishandle og slenge dritt mot ligaens cornere også neste sesong.

Oakland ligger plutselig på andreplass i divisjonen med positiv seiersstatistikk og Chip Kelly er rett mann for Philadelphia etter at de slår Dallas i ekstraperioden i uke 9. Det spekuleres i jobbsikkerheten til flere trenere og Kirk Cousins blir en favoritt blant fans i Washington. Robert Griffin III har enda ikke vært aktiv denne sesongen.

Cleveland er fortsatt Cleveland, Minnesota sniker seg innpå Green Bay og etablerer seg som et av årets overraskelser, mens ingen blir overrasket av at Cam Newton gir bort fotballer og smiler fra øre til øre mens han holder på.

Det spilles kalkunfotball på Thanksgiving og Cowboys havner stadig lengre bak i NFC East, som har etablert seg som den desidert verste divisjonen i NFL. Washington er en positiv overraskelse, men hadde ett av de andre lagene prestert etter forventningene så hadde ikke de vært en kandidat for sluttspill. Likevel så liker folk i Washington det de ser.

Desember

Julen nærmer seg og det betyr at Cleveland kan begynne å forberede neste års draft. Det snakkes om relokalisering av St. Louis, Oakland og San Diego – Los Angeles vil så veldig gjerne være med på pengekverna som heter NFL. New England går på et sjeldent hjemmetap mot Philadelphia, og Chip Kelly er definitivt rett mann for Eagles.

chipkelly

Det begynner å nærme seg sluttspill og kampen om divisjonene blir tøffere. På et tidspunkt i desember har Kansas City, som ligger bak Denver i AFC West, sikret seg sluttspillplass, mens Denver enda ikke er klare. Cincinnati jobber hardt for å holde Pittsburgh bak seg etter at Andy Dalton skader seg, og Philadelphia dropper samtlige matchballer for å kunne vinne NFC East. Chip Kelly får sparken før uke 17.

Chip Kelly

Patriots sikrer seg sluttspillplass men taper 4 av de siste 6, Peyton Manning kommer tilbake for Broncos og Kansas City avslutter sesongen med sin tiende strake seier. Flere av trenerne begynner å føle at jobben deres er truet og det sees med håpefulle øyne fram mot draft og neste sesong for over halvparten av klubbene.

Cam Newton har nå gitt bort så mange fotballer til barn i Carolina at han har begynt å distribuere de til Cleveland-fans istedenfor, da de også trenger noe positivt i livet sitt.

Januar

Siste kamp i grunnspillet går av stabelen første helg i januar, og i løpet av kvelden og dagen etter blir flere trenere avskjediget. Chuck Pagano berger på mirakuløst vis jobben mens Tom Coughlin «blir enig» med Giants om at det er på tide å gi seg.

Samtlige klubber som ikke kom seg til sluttspill lover å gjøre det bedre neste år, mens wild card-lagene planlegger å slå de beste lagene i hver conference som om det var en selvfølge. Carolina juler opp Seattle og Arizona, Denver vinner to jevne kamper mot henholdsvis Pittsburgh og New England, og januar avsluttes med at Cam Newton gir bort enda flere fotballer.

Legenden Charles Woodson legger dessverre opp, men Oakland har fått stablet en solid organisasjon på bena og det ser lyst ut for Piratene fra «feil» side av bukta.

Oakland Raiders cornerback Charles Woodson (24) pumps up the crowd during the football game against the Pittsburgh Steelers at O.co Coliseum in Oakland, Calif., on Sunday, Oct. 27, 2013. The Raiders won 21-18.

Februar

Ingen bryr seg om Pro Bowl, så den hopper vi glatt over. Til tross for anklager om bruk av ulovlige midler forløper uken opp mot Super Bowl relativt smertefritt. Carolina er store favoritter og det spekuleres i om Peyton Manning skal pensjonere seg etter kampen.

Hele verden prøver seg på «dabbing» i et forsøk på å være like kul som Cam Newton, men feiler totalt. Det er siste NFL-kamp på over 6 måneder, og enkelte av oss begynner allerede å få abstinenser.

Denver vinner, eller Carolina vinner. Det blir i allefall en underholdende kamp. Katy Perry er erstattet med et kjedelig engelsk band, så i pausen behøver man ikke sitte foran skjermen. Men det er relativt uviktig. Til syvende og sist handler kvelden om de to beste lagene i NFL. Og å gi bort fotballer til små barn i Panthers-drakter.

SuperBowl50_b

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x