Superbowl 50- Spådommer fra redaksjonen

denverbroncosvscarolinapanthersatsuperbowl50logoartwork

Dagen er kommet, og det skal endelig avgjøres hvem som stikker av med Superbowl 50. Klokken 00:30 starter det i Santa Clara, California. Her er redaksjonens spådommer, og vi har stilt alle følgende spørsmål:

 

  1. Hvem vinner kampen?
  2. Hvorfor?
  3. Vinnermargin?
  4. Tips til MVP(mest verdifulle spiller)?

 

Edvin Jenssen

1: Hvem vinner kampen? Carolina Panthers.

2: Hvorfor? Carolina er et mer komplett lag enn Denver – selv om Broncos sitt forsvar er historisk gode har Carolina et bedre angrepsspill, i tillegg til at forsvaret deres er solid nok til å begrense Peyton Manning.

3: Vinnermargin? 27-24 til Carolina.

4: MVP? Det blir vanskelig å komme utenom Cam Newton som MVP hvis Carolina vinner, men Luke Kuechly kan være en outsider. Jeg tar derimot en råsjans og sier Ted Ginn Jr.

 

Jesper Hagen

1: Hvem vinner kampen? Carolina Panthers.

2: Hvorfor? Fordi de er et bedre lag enn Broncos med flere strenger å spille på offensivt. Denver har nok et bedre forsvar, men ikke med så høy margin at dette jevner ut forskjellene på lagene i angrep. I tillegg har Panthers tatt bedre vare på ballen hele sesongen. Jeg er også bekymret for den offensive linjen til Broncos, og tror de skal få slite med å holde Manning oppreist. I tillegg har Demariyus Thomas og Emmanuel Sanders underprestert mer eller mindre hele sesongen. Broncos eneste håp er å holde kampen jevn, og få en turnover, kickoff/punt return TD eller lignende. Hvorvidt Broncos kan etablere løpespill eller ikke blir avgjørende. Jeg tror ikke Broncos har nok offensiv slagkraft til å henge med i en shootout, og dermed går Panthers ut som vinner.

3: Vinnermargin? Broncos er bedre stilt enn i 2014 da de møtte Seahawks. Vinnermargin blir med en touchdown, og jeg spår 27-20 til Panthers.

4: MVP? Cam Newton hvis Panthers vinner. Peyton Manning hvis Broncos vinner. Kjedelig, men det blir desverre ofte slik.

 

Ole-Andrè Sunnset-Taule

1: Hvem vinner kampen? Denver Broncos.

2: Hvorfor? Delvis bare på trass ettersom «alle» vet at Panthers vinner soleklart. Men også fordi;
Broncos nyter underdog-stempelet, spiller for både Peyton Manning og Pat Bowlen i kveld og har noe å bevise etter forrige Super Bowl-opptreden (tapet mot Seahawks). Wade Phillips har skapt ligaens beste forsvar og er ekspert på å justere etter motstander. Den gruppen har båret dette laget gjennom hele sesongen, men i sluttspillet har også Peyton Manning begynt å ligne sitt gode gamle jeg og var nærmest feilfri mot et meget godt New England Patriots-forsvar for 2 uker siden.

3: Vinnermargin? 24-20 hvor Panthers må ha en touchdown i sluttminuttene for å vinne. Blir stoppet av ligaens beste forsvar.

4: MVP? Von Miller. Ligaens beste pass rusher (91.3 hos Pro Football Focus!) dominerte den offensive linja til Patriots og var Bradys verste mareritt. Kommer til å plage Newton i kveld og.

 

Jørgen Holmemo

1: Hvem vinner kampen? Carolina Panthers.

2: Hvorfor? Fordi de jevnt over er det beste laget. Broncos har et helt eksepsjonelt bra forsvar, men jeg tror ikke angrepet deres vil klare å prestere godt nok til at det holder til seier. Panthers har også et solid forsvar, med Josh Norman og Luke Kuechly som de to største stjernene, og jeg tror de vil klare å gjøre livet tøft for Peyton Manning og co i denne kampen.

Cam Newton møter kanskje på karrierens tøffeste utfordring i natt, men jeg tror at ligaens MVP vil klare å lede laget sitt fremover på banen ofte nok til at Carolina Panthers tar sin første Super Bowl-tittel noensinne.

3: Vinnermargin? Linja er satt til -5,5 poeng. Jeg tror Panthers dekker handikappet og vinner med 7-10 poeng. Mitt tips er at kampen ender 24-15.

4: MVP? Cam Newton blir MVP dersom Panthers vinner, noe jeg tror de gjør. Skulle Broncos dra seieren i land, betyr det at Peyton Manning har spilt en solid kamp og sannsynligvis ikke har kastet noen interceptions. I så fall tror jeg han blir MVP for andre gang i karrieren. Jeg ser også på Von Miller som en mulig utfordrer.

 

Eyvin Sommerseth

1: Hvem vinner kampen? Carolina Panthers

2: Hvorfor? Panthers er gode på begge sider av ballen. De har et sterkt forsvar og et fantastisk angrep. Broncos på sin side er det beste laget i ligaen defensivt, men angrepet deres er heller middelmådig. Der det altså er en liten fordel defensivt for Broncos er det en heller stor fordel for Panthers offensivt.

3: Vinnermargin? Panthers vinner med mer enn én score. 27-17.

4: MVP? Det logiske og kjedelige valget er Cam Newton, så egentlig burde man komme opp med et spenstig og eksotisk valg, men jeg har dessverre ingen gode argumenter for hvorfor man skal se bort fra det kjedelige valget i år. Newton vinner MVP.

 

Jarle Magnus Henriksen

1: Hvem vinner kampen? Carolina Panthers

2: Hvorfor? Turnovers. En i utgangspunktet defensiv kamp preges av at Panthers sitt forsvar sørger for å sette angrepet deres i gode posisjoner som til tross for Broncos sitt særdeles gode forsvar ikke kan holde Carolina sitt angrep ute av målsonen. Løpe-trusselen fra Cam & co. gir fine rom for TE Greg Olsen mellom linebackere som må respektere løp og safeties som må respektere hurtigheten til Ted Ginn Jr.

3: Vinnermargin? 34-17

4: MVP? Cam Newton, selv om en forsvarsspiller kanskje gjør seg mer fortjent til prisen. Om scoren blir såpass høy og primært gjort av angrepet, så vil Newton ha en finger med i spillet på ihvertfall 3 touchdowns, og da blir det for fristende å gi ham prisen. Han vil i tilfelle være den første siden Kurt Warner i 1999 som vinner både NFL MVP og Super Bowl MVP i samme sesong.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x