Resten av verden

Det er lenge siden amerikansk fotball var en idrett forbeholdt det Nord-Amerikanske kontinentet. Faktisk skal vi tilbake til mellomkrigstiden, eller strengt tatt slutten av 1.verdenskrig, for at det er en påstand som skal holde vann.

I våre dager spilles amerikansk fotball over så å si hele kloden: Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Asia, Afrika, Oseania er alle verdensdeler hvor man finner lag og ligaer innen idretten.

Det er allikevel ikke til å komme unna at det høyeste nivået finnes i sportens hjemland, USA. Nivået i den profesjonelle ligaen NFL er det enkelt og greit ingen andre ligaer som kommer i nærheten av.

Det nærmeste man kommer er den Kanadiske proff-ligaen CFL, og deretter tror vi nok at amatørene på høyeste universitetsnivå i USA, NCAA FBS, tar bronsen. De beste lagene fra det sistnevnte nivået kan til tider være så gode at man er usikre på om de kanskje kunne utfordret det dårligste NFL har å by på, men om vi er ærlige er det nok ca. 50 år siden det faktisk var en realitet.

Hva så med resten av verden? Japan og Mexico har lange tradisjoner (den nevnte mellomkrigstiden..) og holder et høyt nivå. Tyskland og Østerrike former spydspissen i Europa, og land som Frankrike, Italia, Sverige og Finland skal vi også holde et øye med om vi snakker kvalitet på banen.

I dag finnes det til og med et verdensomspennende internasjonalt forbund, International Federation of American Football (IFAF), som er anerkjent av IOC, og som har sørget for at amerikansk fotball har såkalt «provisional status». I praksis betyr det at idretten vår på et tidspunkt kan bli en olympisk idrettsgren.

Det har blitt arrangert Verdensmesterskap i amerikansk fotball en rekke ganger; første gang i 1999. I løpet av de siste årene har man også fått på plass både VM for kvinner og VM for studentlandslag – alt i regi av IFAF.

Denne delen av Amerikansk Fotball vil inneholde sider om flere internasjonale ligaer og nivå, samt innlegg som vi legger ut som omhandler de mange, MANGE stedene i verden hvor det spilles amerikansk fotball. I denne kategorien kommer vi aldri til å gå tom for stoff!


Siste saker om internasjonal amerikansk fotball:

Klart for Kåre Vedviks første kamp i CFL!

Når Saskatchewan Roughriders løper ut på Molson stadion i Montreal natt til søndag er det med norsk representasjon på en ...
Les Mer…
/

Livestream: U19 Nordisk Finland vs Danmark

Det er duket for siste kamp i Nordisk Mesterskap for U19-landslag, og den ser du live her! Avspark er kl ...
Les Mer…
/

Livestream: Örebro Black Knights vs Stockholm Mean Machines

Det er klart for årets svenske finale når Örebro Black Knights møter Stockholm Mean Machines! Sendingen starter kl. 14:30 og ...
Les Mer…
/

Norsk spiller dominerer taklingsstatistikk i ELF!

Etter to runder av den nye ligaen European League of Football er det noen få spillere som utmerker seg på ...
Les Mer…
/

Solid start for European League of Football!

I helgen som var gikk første serierunde noensinne av ELF - den europeiske ligaen som aspirerer til å ta amerikansk ...
Les Mer…
/

Klart for avspark i European League of Football!

Lørdag braker det løs i de første kampene noensinne i European League of Football. ELF er et nytt initiativ som ...
Les Mer…
/

Amerikansk Fotball Podkast – Episode 42

En rekke svenske spillere får tilbud fra de beste lagene i NCAA FBS. Hva skyldes det, og kan det samme ...
Les Mer…
/
ELF logo

Tredje nordmann til ELF!

Vi har tidligere skrevet om Jonas Hagerup og Olav Rohneback som var henholdsvis første og andre nordmann bekreftet til den ...
Les Mer…
/

Livestream: Calanda Broncos U19 vs St Gallen Bears U19

Lurer du på hvordan juniorfotball ser ut i andre europeiske land? Hvordan nivået er på 18- og 19-åringer i et ...
Les Mer…
/

Enda en nordmann til ELF!

For noen uker siden publiserte vi en sak om at linjemannen Jonas Hagerup var signert av Leipzig Kings, et av ...
Les Mer…
/