Resten av verden

Det er lenge siden amerikansk fotball var en idrett forbeholdt det Nord-Amerikanske kontinentet. Faktisk skal vi tilbake til mellomkrigstiden, eller strengt tatt slutten av 1.verdenskrig, for at det er en påstand som skal holde vann.

I våre dager spilles amerikansk fotball over så å si hele kloden: Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Asia, Afrika, Oseania er alle verdensdeler hvor man finner lag og ligaer innen idretten.

Det er allikevel ikke til å komme unna at det høyeste nivået finnes i sportens hjemland, USA. Nivået i den profesjonelle ligaen NFL er det enkelt og greit ingen andre ligaer som kommer i nærheten av.

Det nærmeste man kommer er den Kanadiske proff-ligaen CFL, og deretter tror vi nok at amatørene på høyeste universitetsnivå i USA, NCAA FBS, tar bronsen. De beste lagene fra det sistnevnte nivået kan til tider være så gode at man er usikre på om de kanskje kunne utfordret det dårligste NFL har å by på, men om vi er ærlige er det nok ca. 50 år siden det faktisk var en realitet.

Hva så med resten av verden? Japan og Mexico har lange tradisjoner (den nevnte mellomkrigstiden..) og holder et høyt nivå. Tyskland og Østerrike former spydspissen i Europa, og land som Frankrike, Italia, Sverige og Finland skal vi også holde et øye med om vi snakker kvalitet på banen.

I dag finnes det til og med et verdensomspennende internasjonalt forbund, International Federation of American Football (IFAF), som er anerkjent av IOC, og som har sørget for at amerikansk fotball har såkalt «provisional status». I praksis betyr det at idretten vår på et tidspunkt kan bli en olympisk idrettsgren.

Det har blitt arrangert Verdensmesterskap i amerikansk fotball en rekke ganger; første gang i 1999. I løpet av de siste årene har man også fått på plass både VM for kvinner og VM for studentlandslag – alt i regi av IFAF.

Denne delen av Amerikansk Fotball vil inneholde sider om flere internasjonale ligaer og nivå, samt innlegg som vi legger ut som omhandler de mange, MANGE stedene i verden hvor det spilles amerikansk fotball. I denne kategorien kommer vi aldri til å gå tom for stoff!


Siste saker om internasjonal amerikansk fotball:

Islandsk lag inviterer til internasjonal kamp!

Håpet om at Covid19-pandemien skal nærme seg slutten og at vaksinene skal nå de aller aller fleste begynner å gjøre ...
Les Mer…
/

Livestream: Banja Luka Rebels vs Sarajevo Spartans

Dette har du neppe sett før! Bosnia & Herzegovina har sin egen liga i amerikansk fotball nå, og her teller ...
Les Mer…
/

Livestream: Ancona Dolphins vs Firenze Gulfi

Stadio della Palla Ovalo er åsted for årets siste seriekamp i den italienske toppligaen når Ancona Dolphins tar i mot ...
Les Mer…
/

Livestream: Budapest Wolves vs Budapest Cowbells

Hvem er best i Budapest? Det får du svaret på i dag! Sendestart kl. 11:40 og kampstart kl. 12:00; da ...
Les Mer…
/

Livestream: Parma Panthers vs Ancona Dolphins

Laget som dannet bakteppe for boka Playing for Pizza av John Grisham, Parma Panthers, tar i mot Ancona Dolphins til ...
Les Mer…
/

Livestream: Ancona Dolphins vs Milano Rhinos

Kl. 18:00 er det avspark i den italienske toppdivisjonens oppgjør mellom Ancona Dolphins og Milano Rhinos! Lagene er som ligaen ...
Les Mer…
/

Livestream: Vienna Vikings 2 vs. Traun Steelsharks

Det er klart for sesongstart i Østerriksk 1.divisjon! Dette er nivå 2 i Østerrike, og ekstremt solide Vienna Vikings har ...
Les Mer…
/

Livestream: Milano Rhinos vs Bologna Warriors

Italienerne er tilbake på banen for første gang siden 2019, og på det italienske toppnivået IFL er Milano Rhinos ett ...
Les Mer…
/

Livestream: Zaragoza Hurricanes vs Mallorca Voltors

De fleste av oss forbinder kanskje Mallorca med ferie. Det får vi håpe at Zaragoza Hurricanes ikke gjør etter at ...
Les Mer…
/

Livestream: Osos Rivas vs Malaga Corsairs

Klar for damefotball i livestream fra Spania? Det får du her! Klokka 19 lørdag 10.april er det Madrid-laget Osos Rivas ...
Les Mer…
/